Google Maps: marker plaatsen via PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Markson

Mark Markson

08/05/2013 19:01:36
Quote Anchor link
Oke, ik heb locaties in een database gezet die ik graag in Google Maps wil laten zien d.m.v. een marker (dat is zo'n rood dingetje waarop je de locatie ziet, een puntje). Dit is nu mijn code:

<script type="text/javascript">
var locations = [
['Bondi Beach', -33.890542, 151.274856, 4],
['Coogee Beach', -33.923036, 151.259052, 5],
['Cronulla Beach', -34.028249, 151.157507, 3],
['Manly Beach', -33.80010128657071, 151.28747820854187, 2],
['Maroubra Beach', -33.950198, 151.259302, 1],
];

var map = new google.maps.Map(document.getElementById('map'), {
zoom: 2,
center: new google.maps.LatLng(46.227638, 2.213749),
mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
});

var infowindow = new google.maps.InfoWindow();

var marker, i;

for (i = 0; i < locations.length; i++) {
marker = new google.maps.Marker({
position: new google.maps.LatLng(locations[1], locations[2]),
map: map
});

google.maps.event.addListener(marker, 'click', (function(marker, i) {
return function() {
infowindow.setContent(locations[0]);
infowindow.open(map, marker);
}
})(marker, i));
}
</script>

Het gaat dus om dit stukje:

var locations = [
['Bondi Beach', -33.890542, 151.274856, 4],
['Coogee Beach', -33.923036, 151.259052, 5],
['Cronulla Beach', -34.028249, 151.157507, 3],
['Manly Beach', -33.80010128657071, 151.28747820854187, 2],
['Maroubra Beach', -33.950198, 151.259302, 1],
];


Kan ik een while lus erin zetten? Mij lukt het niet, hoop dat jullie dat kunnen!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 10:25:54
 
Erwin H

Erwin H

08/05/2013 19:37:26
Quote Anchor link
Wat bedoel je precies met 'kan ik een while lus erin zetten'? Waarschijnlijk is het antwoord 'ja', maar daar wil je dan een 'hoe' bij hebben :-)
 
Reshad F

Reshad F

09/05/2013 00:15:04
Quote Anchor link
Je moet in je for lus zorgen dat je elke index vanuit je array doorgeeft. op dit moment zeg je alleen 1 en 2 maar zorg nu is dat daar een variabele komt die steeds met 1 wordt opgehoogd.

hint:

ophogen wordt gedaan met bijv. i++ dat wil zeggen de variabele i = i + 1. nu zal je wel denken dat in i een getal zit en ja dat klopt. probeer dat nu eens te gebruiken om de markers neer te zetten :)
 
Mark Markson

Mark Markson

14/05/2013 18:52:42
Quote Anchor link
Thanks! Ik heb wel ervaring met de for-lus en PHP, zal kijken of het helpt...Zal het resultaat posten hier
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.