grafiek maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »
Bennie bennie

bennie bennie

09/07/2010 21:34:58
Quote Anchor link
hey hallo,

ik ben een echte neewbie met php. en wil een grafiek maken met data uit mysql.
het gaat om een lijngrafiek. ik probeer jpgraph maar loop vast ,
iemand ervaring die mij hier mee kan helpen?????
thnx
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:01:03
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

10/07/2010 10:36:44
Quote Anchor link
genoeg mensen met ervaring. Waar loop je op vast? plaats hier eens wat relevante code? (niet het hele script)
 
Bennie bennie

bennie bennie

10/07/2010 14:54:26
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb op dit moment mysql draaien met daarin db analyzer en tbl instruments
in deze tabel worden diverse metingen weergeven waaronder O2, Co2 , and date/time. deze wil ik selecteren en omzetten naar een lijn grafiek met bv rode lijn voor co2 en blauw voor O2 de yas loopt van 0tot100% en de xas is de tijd van de meting.

en voorbeeld zoals dit : http://jpgraph.net/features/gallery.php#line1

hoe kan ik nu een sql query toevoegen aan JPgraph zodat mijn data wordt gebruikt.
zijn er ergens goede voorbeeld scripts te vinden die zelf aantepassen zijn?

hopelijk wil je me helpen met opstarten.

thnx,bennie
 
Piet Knaap

Piet Knaap

12/07/2010 15:40:09
Quote Anchor link
Ik zit een beetje met hetzelfde probleem.....Hoe koppel je een sql query aan een grafiek
 
Mick ForSure

Mick ForSure

12/07/2010 15:45:59
Quote Anchor link
als ik eerlijk ben vind ik highcharts mooier
klik

deze gebruik ik zelf en is redelijk eenvoudig te koppelen door een query te gebruiken in de javascript code...

daarnaast moet je gewoon een aantal punten bepalen, highcharts (jquery btw) schaalt zelf de grafiek al dus daar heb je geen omkijken naar.
Gewijzigd op 12/07/2010 15:48:30 door Mick ForSure
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/07/2010 15:51:44
Quote Anchor link
Bennie,
Als je even op de website van jpgraph leest ( http://jpgraph.net/doc/howto1.php )

Die highcharts is misschien nog makkelijker in gebruik omdat je veel meer clientside laat rekenen.
 
Mick ForSure

Mick ForSure

12/07/2010 15:58:09
Quote Anchor link
ff eigen opgezocht:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
var chart;
        $(document).ready(function() {
            chart = new Highcharts.Chart({
                chart: {
                    renderTo: 'container',
                    defaultSeriesType: 'line'
                },
                credits: false,
                title: {
                    text: 'Bezoekersaantallen per dag'
                },
                subtitle: {
                    text: ''
                },
                xAxis: {
                    categories: ['01-07','02-07','03-07','04-07','05-07','06-07','07-07','08-07','09-07','10-07','11-07','12-07'],
                    title: {
                        text: 'Month'
                    }
                },
                yAxis: {
                    title: {
                        text: 'Bezoekers'
                    }
                },
                tooltip: {
                    enabled: true,
                    formatter: function() {
                        return '<b>'+ this.series.name +'</b><br/>'+
                            this.x +': '+ this.y +' bezoeker(s)';
                    }
                },
                plotOptions: {
                    line: {
                        dataLabels: {
                            enabled: true
                        }
                    }
                },
                series: [
                { name: 'Pagina1',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 2] },
{ name: 'Pagina2',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 3] },
{ name: 'Error404',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 4, 0, 0, 0] },
{ name: 'Pagina3',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 2, 0, 0, 0] },
{ name: 'Pagina4',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 7, 0, 0, 3] },
{ name: 'Pagina5',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 0, 0] },
                ]
            });
            
            
        });


waarbij hier name: de naam is van het object en daarachter in de array data: de gegevens.
Bij mij is het heel simpel, elke getalletje is het aantal bezoekers op de desbetreffende pagina.
Dit is trouwens wel statisch, je zal het zelf met php moeten gaan uitzoeken.

edit: op de x-as zie je categories: (bij mij zijn dit de afgelopen 10 dagen) ook deze zal je aan moeten passen.
Gewijzigd op 12/07/2010 15:59:25 door Mick ForSure
 
Bennie bennie

bennie bennie

18/07/2010 12:54:12
Quote Anchor link
HEy Mick,

bedankt voor je reactie ziet er inderdaad goed uit die grafiek. heb hem inmiddels gedownload en de grafiek aanpassingen zijn idd erg makkelijk te doen.
ga zo google'n om te kijken hoe ik mijn data erin krijg of heeft iemand daar een voorbeeld/idee van?
in elk geval bedankt voor de reacties laat de uitkomst zeker weten :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.