Grafieken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »
Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/12/2009 15:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

$image
= ImageCreate(750, 300);
$achtergrond = ImageColorAllocate($image, 255, 255, 255);

$kleur = ImageColorAllocate($image, 255, 0, 0);




$x1 = 0;
$y1 = 0;

$x2 = 25;
$y2 = 25;
// 1e punt zelfde als boven
$x1b = 25;
$y1b = 25;
// x + 25 en y mag veranderen naar keuze
$x2b = 75;
$y2b = 25;
          
// 1e punt zelfde als boven
$x1c = 75;
$y1c = 25;
// x + 25 en y mag veranderen naar keuze
$x2c = 150;
$y2c = 50;



//De uitleg van image line volgt hieronder
ImageLine($image, $x1, $y1, $x2, $y2, $kleur);
  ImageLine($image, $x1b, $y1b, $x2b, $y2b, $kleur);
     ImageLine($image, $x1c, $y1c, $x2c, $y2c, $kleur);
        ImageLine($image, $x1d, $y1d, $x2d, $y2d, $kleur);
          ImageLine($image, $x1e, $y1e, $x2e, $y2e, $kleur);
              ImageLine($image, $x1f, $y1f, $x2f, $y2f, $kleur);
                    ImageLine($image, $x1g, $y1g, $x2g, $y2g, $kleur);
                      ImageLine($image, $x1h, $y1h, $x2h, $y2h, $kleur);
                         ImageLine($image, $x1i, $y1i, $x2i, $y2i, $kleur);
                             ImageLine($image, $x1j, $y1j, $x2j, $y2j, $kleur);
                                ImageLine($image, $x1k, $y1k, $x2k, $y2k, $kleur);
                                   ImageLine($image, $x1l, $y1l, $x2l, $y2l, $kleur);    
                                       ImageLine($image, $x1m, $y1m, $x2m, $ym, $kleur);
                                           ImageLine($image, $x1n, $y1n, $x2n, $y2n, $kleur);
                                               ImageLine($image, $x1o, $y1o, $x2o, $y2o, $kleur);
                                         
              
              
ImagePNG($image);
ImageDestroy($image);
?>


Ik heb deze code voor het maken van een grafiek... nu wil ik er een while structuur in maken om de grafiek vanuit een database te genereren, maar dit kan niet. Krijg bij alle extra phpcode een kruis in het scherm iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Alvast bedankt...
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:58:53
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/12/2009 15:18:00
Quote Anchor link
Als het goed is kun je dit gewoon doen via een database.
Als je de x-as en y-as van een punt weet kun je dat in de grafiek veranderen.

edit:
ik gebruik zelf het volgende scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
if(ctype_digit($_GET['id']) AND $_GET['id'] < 4 AND $_GET['id'] >= 0)
{

    $graphValues=array(15,15,50,75,100,245,50,0); // de punten van de grafiek    
    $imgWidth=280; // breedte van de grafiek (komt 1 bij, best altijd met 15*x vermeerderen!)
    $imgHeight=195; // hoogte van de grafiek (komt 15 bij, ook best atlijd met 15*y vermeerderen!)
    
    header("Content-type: image/png");
    
    $image=imagecreate($imgWidth+1, $imgHeight+15);
    
    $colorWhite = imagecolorallocate($image, 255, 255, 255); // achtergrond
    $colorGrey = imagecolorallocate($image, 192, 192, 192); // kleur van het rooster op de achtergrond
    $colorBlue = imagecolorallocate($image, 0, 0, 255); // kleur van de lijn
    
    for ($i = 1; $i < 16; $i++){
    // horizontale lijnen
        imageline ($image, 0, $i*15, $imgWidth+15, $i*15, $colorGrey);
    }

    // lijn op grafiek tekenen
    for ($i = 0; $i < (count($graphValues)-1); $i++)
        imageline ($image, ($i*40), ($imgHeight-$graphValues[$i]), (($i+1)*40), ($imgHeight-$graphValues[$i+1]), $colorBlue);
    
    imagepng ($image);
    imagedestroy ($image);
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/12/2009 15:30:00
Quote Anchor link
Maar met mijn script, heb ik het probleem dat ik dus als ik alleen een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print "test";
bij de code in doe ik al een kruis krijg in mijn grafiek. Wil dus weten hoe ik dat kan oplossen?

Herman
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/12/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat het dan geen geldige afbeelding meer is.

zie imagettftext() http://php.net/manual/en/function.imagettftext.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Aaa Trump

aaa Trump

30/12/2009 15:43:00
Quote Anchor link
Zodra je afbeeldingen gaat maken, gooit php er geen html uit, maar een plaatje. Hier verander je namelijk de header:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    header("Content-type: image/png");
?>


En zet je het type bestand op image/png en dus niet op html/xml, en als je dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print "test";
?>


Is de afbeelding niet meer gelding ('test' is geen geldige data voor in een afbeelding).
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/12/2009 16:28:00
Quote Anchor link
Maar wat is nu de oplossing de oorzaak is duidelijk, maar heb nog geen oplossing?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/12/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Zie mijn vorige post, daar is een link naar de oplossing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.