groeps verdeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 10:15:00
Quote Anchor link
Ik wil dat uit en aantal inschrijvingen automatisch groepen worden gemaakt
nou heb ik:
- minimum aantal deelnemers in het voorbeeld 13
- maximum aantal deelnemers in het voorbeeld 25
en in inschrijvingen 27
nu laat ik er en while op los die uittekent dat je het kan verdelen in 3 groepen en dan met 9 deelnemers. maar dat is natuurlijk niet de goeie uitkomst.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    $aanInschrijvingen
  = 27;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    $i = $maxAanDeelnemers;
    while($deeling != 0){
        $deeling = $aanInschrijvingen % $i;
        $i--;
    }
    
    ++
$i;
    $aanDeelnemersPerGroep = $i;
    $aanGroepen = $aanInschrijvingen / $i;

    echo($aanDeelnemersPerGroep);
    echo($aanGroepen);
?>


nu kan ik natuurlijk wel kijken of de uitkomst goed is.

maar me vraag is hoe los ik op dat hij ziet dat de uitkomst 13 en 14 moet wezen?

Hoop dat me vraag duidelijk is.

PS deze code is ter illustratie gemaakt ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:53:20
 

14/09/2009 10:56:00
Quote Anchor link
Je moet er een recursief ding van maken. Dat jou voorbeeld 13 geeft klopt, want je doet nu dus maar een uitkomst geven. Het aantal groepen is gelijk aan het aantal uitkomsten.
Verder kom je denk ik ook niet over de 25 heen als je de overgebleven gewoon over alle groepen verdeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 $aanInschrijvingen
  = 38;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
echo $aanInschrijvingen / $minAanDeelnemers . PHP_EOL;
echo $aanInschrijvingen % $minAanDeelnemers;
#levert:
#2.92307692308
#12

?>

Dus dan kan je gewoon zes in de ene doen en zes in de andere.
En dat kan je weer uitvinden door het aantal over gedeeld door het aantal groepen te doen. En het aantal groepen kan je flooren, want er kunnen geen zoveelste deel van mensen in een groep.
Als het aantal over kleiner of gelijk aan het aantal groepen is, kan je d'r gewoon met een for overheen loopen van het aantal over en dan steeds eentje bij de groep in stoppen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 11:06:00
Quote Anchor link
Ik realiseer me net dat ik en belangerijk detail ben vergeten het aantal groepen moet zo klein mogelijk zijn.
 

14/09/2009 11:14:00
Quote Anchor link
Dat is inderdaad wel belangrijk.
Zelf lijkt mij dat niet zo handig, maar goed.
Dan moet je gewoon weer kijken hoe vaak de overgebleven in 13 kan worden gestopt (als het goed is, en ik heb goed logisch nagedacht komt er nooit meer dan 12 uit).
Als het aantal kleiner of gelijk aan één is betekend dat je gewoon de overgeblevenen bij een groep in kan gooien. Anders moet je 12 in een groep gooien en dan nog eens kijken.
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

14/09/2009 11:23:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
     $aanInschrijvingen
  = 104;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    
    $aantalGroepen = ceil($aanInschrijvingen / $maxAanDeelnemers);

    echo "Groepen: ".$aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Deelnemers per groep: ".($aanInschrijvingen - $aanInschrijvingen % $aantalGroepen) / $aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Overgebleven deelnemers: ".$aanInschrijvingen % $aantalGroepen."<br />\n";
?>

Zo is het aantal groepen minimaal en worden de deelnemers gelijkmatig verdeeld, de overgebleven deelnemers kunnen bijvoorbeeld met for loop worden ingedeeld.
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 11:32:00
Quote Anchor link
@Karl
bedankt voor het meedenken zal even kijken of ik zoiets in me kaar gezet krijg.

Lauren schreef op 14.09.2009 11:23:
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
     $aanInschrijvingen
  = 104;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    
    $aantalGroepen = ceil($aanInschrijvingen / $maxAanDeelnemers);

    echo "Groepen: ".$aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Deelnemers per groep: ".($aanInschrijvingen - $aanInschrijvingen % $aantalGroepen) / $aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Overgebleven deelnemers: ".$aanInschrijvingen % $aantalGroepen."<br />\n";
?>

Zo is het aantal groepen minimaal en worden de deelnemers gelijkmatig verdeeld, de overgebleven deelnemers kunnen bijvoorbeeld met for loop worden ingedeeld.

maar als je het het simpel weg maar gaat verdelen ga je dan niet over je max heen?
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

14/09/2009 12:22:00
Quote Anchor link
Aantal groepen = Inschrijvingen / maxDeelnemers
(Inschrijvingen / Aantal groepen) kan dus nooit hoger zijn dan maxDeelnemers
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2009 12:26:00
Quote Anchor link
De redenering van Lauren is helemaal correct. De overgebleven personen kun je gelijkmatig over de groepen verdelen totdat ze op zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.