Groot probleem ontdekt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »
Mario Onbekend

Mario Onbekend

06/10/2010 01:10:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik was zojuist wat aan het uitproberen, en toen kwam ik erachter dat er een probleem in mijn ledenscript zit.
Als iemand zich wil registreren, en hij voert daarbij de gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in van een lid dat al bestaat, dan wordt hij ingelogd (als het lid dat hij invoert).
Ik heb gecontroleerd of dit niet aan de sessie lag, maar dit is niet het geval. Ik heb namelijk ter controle meerdere leden geregistreerd, en bij het inschrijven met dezelfde gegevens werden al deze leden ingelogd.

Kunnen jullie mij helpen? Ik weet niet waar het probleem zit.

index.php
* Registreren is ?pagina=inschrijven en inloggen is ?pagina=aanmelden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

include("config.php");

session_start();

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    if (!$_POST['aanmelden']) {
        $gebruikersnaam = $_POST['gebruikersnaam'];
        $gebruikersnaam = stripslashes($gebruikersnaam);
        $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($gebruikersnaam);
        $wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
        $wachtwoord = stripslashes($wachtwoord);
        $wachtwoord = mysql_real_escape_string($wachtwoord);
        $veiligwachtwoord = md5($wachtwoord);
        $veiligwachtwoord = md5($veiligwachtwoord);
        $veiligwachtwoord = sha1($veiligwachtwoord);
        $query = "SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam='".$gebruikersnaam."' AND wachtwoord='".$veiligwachtwoord."' AND actief='1'";
        $query2 = mysql_query($query);
        $query3 = mysql_num_rows($query2);
        if ($query3 == 1) {
            session_register("gebruikersnaam");
            session_register("veiligwachtwoord");
            header("Location: welkom.php");
        }
    }

    if (!$_POST['inschrijven']) {
        $gebruikersnaam = $_POST['gebruikersnaam'];
        $wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
        $wachtwoord2 = $_POST['wachtwoord2'];
        $emailadres = $_POST['emailadres'];
        $voornaam = $_POST['voornaam'];
        $achternaam = "";
        $rang = 1;
        $saldo = 10;
        $actief = 1;
        if (!empty($voornaam) and !empty($gebruikersnaam) and !empty($wachtwoord) and !empty($wachtwoord2) and $wachtwoord2 == $wachtwoord) {
            $query = "SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam='".$gebruikersnaam."'";
            $query2 = mysql_query($query) or die ("We kunnen geen verbinding maken.");
            $query3 = mysql_num_rows($query2);
            if ($query3 == 0) {
                ob_start();
                    header("Location: http://www..eu/id/index.php?pagina=inschrijven&id=ingeschreven");
                ob_flush();
                $veiligwachtwoord = md5($wachtwoord);
                $veiligwachtwoord = md5($veiligwachtwoord);
                $veiligwachtwoord = sha1($veiligwachtwoord);
                $inschrijven = "INSERT INTO gebruikers (gebruikersnaam, wachtwoord, emailadres, voornaam, rang, saldo, actief) VALUES ('".$gebruikersnaam."', '".$veiligwachtwoord."', '".$emailadres."', '".$voornaam."', '".$rang."', '".$saldo."', '".$actief."')";
                mail("".$emailadres."", "Welkom bij ", "Hallo ".$voornaam.",\n\nWelkom bij ! Uw gegevens zijn:\n\nGebruikersnaam: ".$gebruikersnaam."\nWachtwoord: ".$wachtwoord."\n\nVeel plezier!\n\n\n\n\nwww..eu", "From: ");
                mysql_query($inschrijven) or die ("We kunnen geen verbinding maken.");
            }
else {
                ob_start();
                    header("Location: http://www..eu//index.php?pagina=inschrijven&id=gebruikersnaam");
                ob_flush();
            }
        }
    }
}


?>


config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

$dbhost
= "localhost";
$dbgebruikersnaam = "";
$dbwachtwoord = "";

$verbinden = mysql_connect($dbhost, $dbgebruikersnaam, $dbwachtwoord) or die ("<b>Code D001:</b><br />We kunnen geen verbinding maken.");

$db = "";

mysql_select_db($db) or die ("<b>Code D002:</b><br />We kunnen geen verbinding maken.");

// Functies

function isnum($value) {
    if (!is_array($value)) {
        return (preg_match("/^[0-9]+$/", $value));
    }
else {
        return false;
    }
}

function
redirect($location, $script = false) {
    if (!$script) {
        header("Location: ".str_replace("&amp;", "&", $location));
        exit;
    }
else {
        echo "<script type='text/javascript'>document.location.href='".str_replace("&amp;", "&", $location)."'</script>";
        exit;
    }
}


?>
Gewijzigd op 13/07/2011 14:05:45 door B a s
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:02:09
 
- SanThe -

- SanThe -

06/10/2010 01:45:51
Quote Anchor link
Het zal wel aan de header() op regel 43 liggen denk ik. Verder is je script lek => sql-injection.
 
Mario Onbekend

Mario Onbekend

06/10/2010 02:05:35
Quote Anchor link
Hoe kan het aan de header liggen dan? Het enige wat deze header doet is de pagina doorsturen naar ?pagina=inschrijven&id=ingeschreven, waarop de $_GET['ingeschreven'] een mededeling weergeeft dat je bent geregistreerd.
En hoe kan ik ervoor zorgen dat het script goed beveiligd is?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

06/10/2010 06:26:02
Quote Anchor link
Er is wel meer mis dan alleen SQL injectie:

Geen correcte controles en validaties op de $_POST
Het maken van overbodige variabelen
Gebruik van de functie empty
Het bufferen van data als het om headers gaat
session_register is een prehistorisch gebruik $_SESSION
waarom een functie isnum als je ctype functies hebt, welke vaak ook nog eens sneller zijn dan een preg.
totaal geen foutafhandeling op afgevuurde queries
dit soort zaken: "".$emailadres."" is de grootstmogelijk onzin er zijn nu 3 zaken die door de php-parser geevalueerd moeten worden.
het te pas en te onpas gebruiken van exit, duid er vaak op dat het ontbreekt aan script logica
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/10/2010 07:07:56
Quote Anchor link
@Noppes
Probeer ook eens aan te geven hoe het wel moet volgens jou, een script afschieten en fouten aanwijzen is vaak niet zo lastig. Het is voor iedereen prettiger als je ze probeert te helpen, in plaats van bijna bang te maken en ze probeert van PHP af te krijgen. (Zo komen je reacties nog al eens over)
En ik zie weer de functie empty, die vind jij niet goed, maar waarom weet niemand. En toch wil je ook niet aangeven waarom. (zie topic: short if)

Als iemand andere functies gebruikt die eenzelfde controle doen, prima toch, hij is op zoek naar wat er fout gaat. Jij geeft eigenlijk alleen maar aan:
- Je doet alles fout

Probeer feedback te geven ipv commentaar, dat hout het hier wel zo gezellig..


Zo nu verder met de eigenlijke reden voor posten:
Wat ik vermoed is dat je controle op deze 2 variabelen niet goed gaat:
$_POST['aanmelden']
$_POST['inschrijven']

Als je wordt ingelogd, betekend dit eigenlijk dat het script al in de eerste IF (binnen de controle of er überhaupt wat is gepost) komt, waar de user wordt ingelogd.
Als het goed is wordt dus de nieuwe user ook niet aangemaakt.

Als een nieuwe gebruiker wordt aangemaakt wil je niet dat hij/ zij ingelogd wordt. Dat is 1 fout, want nu gebeurt dat wel. Je kan bij posten eens met bijvoorbeeld print_r (of var_dump, it's your call) en dan een exit (dus binnen if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST) ) eens kijken wat er in de gehele geposte array staat. Het gaat dan met name om de eerder door mij genoemde variabelen.

Daarnaast gaat het fout doordat je 2 maal alleen een if gebruikt voor deze genoemde variabelen, maar de logica zou moeten zijn:
- Als iemand zich aanmeld (bij jou aanmelden == inloggen, is wel verwarrend) moet alleen ingelogd worden.
- Als iemand zich inschrijft moet die niet ingelogd worden.

Codetechnisch (zonder de headers mee te rekenen, dat kan ook fout gaan) moet je het dan al zo opbouwen dat als de 1e actie waar is, dat de volgende actie niet waar is/ niet gecontroleerd wordt. if/ else if, zijn hiervoor een betere constructie.
Daarnaast is het aan te raden om een exit; te plaatsen na een header redirect. Als de header fout gaat, wil je niet dat dan alsnog de rest van het script wordt uitgevoerd.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/10/2010 09:20:51
Quote Anchor link
Mario Braam op 06/10/2010 01:10:19:

Als iemand zich wil registreren, en hij voert daarbij de gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in van een lid dat al bestaat, dan wordt hij ingelogd (als het lid dat hij invoert).
Ik heb namelijk ter controle meerdere leden geregistreerd, en bij het inschrijven met dezelfde gegevens werden al deze leden ingelogd.


Kan het zijn dat je niet controleert of gebruikersnaam al bestaat?
De kans dat iemand dezelfde gebruikersnaam _en_ wachtwoord kiest lijkt me overigens niet zo groot.
 

06/10/2010 09:23:59
Quote Anchor link
Kan je geen betere topic titel verzinnen?
Dit is niks zeggend.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/10/2010 09:38:42
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 06/10/2010 09:20:51:
Mario Braam op 06/10/2010 01:10:19:

Als iemand zich wil registreren, en hij voert daarbij de gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in van een lid dat al bestaat, dan wordt hij ingelogd (als het lid dat hij invoert).
Ik heb namelijk ter controle meerdere leden geregistreerd, en bij het inschrijven met dezelfde gegevens werden al deze leden ingelogd.


Kan het zijn dat je niet controleert of gebruikersnaam al bestaat?
De kans dat iemand dezelfde gebruikersnaam _en_ wachtwoord kiest lijkt me overigens niet zo groot.


Het grappige in zijn code is, dat de controle voor inloggen al voor het registreren staat. Als er ingelogd wordt tijdens het registreren, betekend het dat de controle niet goed is en dat de ingevoerde gebruikersnaam/ wachtwoord combinatie wordt meegegeven aan de inlogfunctie, in plaats van het registreren van de gebruiker.
Gezien het feit dat het systeem inlogt, worden de gebruikers helemaal niet aangemaakt.
 
Elio vp

Elio vp

06/10/2010 11:38:30
Quote Anchor link
Ik zou persoonlijk beginnen om register & login op te splitsen in 2 bestanden..

Dan gaat het misschien voor jezelf duidelijker zijn :-)

Je kan ze altijd includen he..

en dan heb je eveneens ook het probleem niet dat je eerst gaat controleren op login voor iemand registreert..


Succes!
 
Mario Onbekend

Mario Onbekend

06/10/2010 12:10:46
Quote Anchor link
@Noppes:
Bedankt voor je commentaar, alleen ik ben het ook eens met Robert. Je geeft commentaar, maar geen mogelijke oplossing. En dat is voor een beginner (want dat ben ik) nog best lastig. Mijn vraag staat niet voor niks in het forum.

@Robert:
Misschien is het een idee om 2 bestanden aan te maken (aanmelden.php en inschrijven.php), en dan bij de form action deze bestanden op te geven. Dan blijven meteen beide acties gescheiden denk ik.
Je geeft aan dat ik in de post moet kijken wat er in de array staat. Maar hoe moet ik dit dan doen? Ik weet namelijk niet hoe print_r, var_dump of exit werken...
En hoef ik achter de header dan alleen exit(); te plaatsen?

@Obelix en Idefix:
De kans is inderdaad heel klein. Maar de kans moet er gewoon niet zijn. Ik kan niet voorspellen wat voor wachtwoorden mijn leden kiezen, maar niet iedereen gebruikt zo'n veilig wachtwoord als ik doe.

@Karl Karl:
Geen commentaar. Reageer dan niet.

@Robert:
Dat klopt, het lid wordt dan niet aangemaakt. Eigenlijk functioneert het registratiescript een beetje als loginscript, haha. Wel handig, maar niet mijn bedoeling!

@Elio:
Dankjewel, dat ga ik doen.
 

06/10/2010 12:16:29
Quote Anchor link
Mario Braam op 06/10/2010 12:10:46:
(...)
@Karl Karl:
Geen commentaar. Reageer dan niet.
(...)


De topic titel hoort de samenvatting te zijn van het topic in één regel.
Dat is mijn commentaar. En daarom reageer ik ook.
 
Mario Onbekend

Mario Onbekend

06/10/2010 12:19:16
Quote Anchor link
Ga liever inhoudelijk in op mijn vraag zonder je te ergeren aan mijn topic titel. Dit ledenscript heeft voor mij veel waarde aangezien ik het dit keer helemaal zelf heb gemaakt! En dan is het jammer als je zulke problemen tegen komt.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

06/10/2010 12:24:20
Quote Anchor link
Als jij word aangehouden door oom agent, dan zeg je ook, ga liever inhoudelijk in op mijn auto, in plaats van te zeuren over die 60km te hard, deze auto betekent echt veel voor me, ik heb hem helemaal zelf gekocht.

Je overtreed gewoon een regel door het gebruik van een slechte topic titel, dus daar zal je een oplossing voor moeten vinden.
En nee, vluchten is geen optie.
 
John D

John D

06/10/2010 12:29:24
Quote Anchor link
@Mario: Het is gebruikelijk dat je Topic Titel enigszins iets weergeeft dat betrekking heeft op de functionaliteit van je script en dan met name datgene dat niet werkt. Gewoon even aanpassen en niet zo arrogant over doen.
 

06/10/2010 12:57:09
Quote Anchor link
Mario Braam op 06/10/2010 12:19:16:
Ga liever inhoudelijk in op mijn vraag zonder je te ergeren aan mijn topic titel. Dit ledenscript heeft voor mij veel waarde aangezien ik het dit keer helemaal zelf heb gemaakt! En dan is het jammer als je zulke problemen tegen komt.


Oh, het is een ledenscript. Dat had ik nog niet gezien...
Zag wel dat er wat sql rommel in zat. Maar dat het ledenscript was.
Dus misschien had je als titel iets kunnen doen als 'SQL problemen ledenscript'.
Of 'Ledenscript dubbele leden'.
 
Niek s

niek s

06/10/2010 13:11:19
Quote Anchor link
if (!$_POST['aanmelden']) {

Geeft bijna altijd true. Besef je dat?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/10/2010 14:09:09
Quote Anchor link
Mario Braam op 06/10/2010 12:10:46:
@Robert:
Misschien is het een idee om 2 bestanden aan te maken (aanmelden.php en inschrijven.php), en dan bij de form action deze bestanden op te geven. Dan blijven meteen beide acties gescheiden denk ik.
Je geeft aan dat ik in de post moet kijken wat er in de array staat. Maar hoe moet ik dit dan doen? Ik weet namelijk niet hoe print_r, var_dump of exit werken...
En hoef ik achter de header dan alleen exit(); te plaatsen?
Quote:
Wellicht dat http://nl.php.net/print_r of http://nl.php.net/var_dump je helpen. Maar het enige wat je hoeft te doen is dit toevoegen op de genoemde plek:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//de echo en <pre> zijn voor een leesbare weergave
echo '<pre>' . print_r($_POST, true) . '</pre>';
exit;
?>


Het maken van 2 bestanden is een optie, maar geen moeten. Het kan prima, maar dan moet je goed weten (nagaan) wat er gebeurt, en waar je op controleert. De print_r kan je daarbij helpen.

Mario Braam op 06/10/2010 12:10:46:
@Obelix en Idefix:
De kans is inderdaad heel klein. Maar de kans moet er gewoon niet zijn. Ik kan niet voorspellen wat voor wachtwoorden mijn leden kiezen, maar niet iedereen gebruikt zo'n veilig wachtwoord als ik doe.
Quote:
In principe moet je afdwingen (unique kolom in MySQL) dat een gebruikersnaam maar 1 maal kan voorkomen. Dat het wachtwoord bij sommige mensen overeenkomt, is dan weer geen probleem.

Mario Braam op 06/10/2010 12:10:46:
@Robert:
Dat klopt, het lid wordt dan niet aangemaakt. Eigenlijk functioneert het registratiescript een beetje als loginscript, haha. Wel handig, maar niet mijn bedoeling!

Nee, dat klopt. Daarom moet je ook goed weten wat je controleert. 2 bestanden is leuk, maar niet meteen nodig. De controle kan prima in 1 bestand, als je maar weet wat je doet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.