gunzip werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/04/2019 05:55:15
Quote Anchor link
Ik download via een affiliate HTTPS request een gz feed.
Dat gaat prima en staat netjes op de site en geef het bestand 777 rechten wat ook goed gaat.
Als ik hem vervolgens wel uitpakken, dan komen de problemen:

1)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
system('gunzip -f /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz > /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.csv');
    


feed55import.csv word aangemaakt maar is leeg en krijgt initeel 0664 rechten
De hele feeds DIR staat op 777.

Als ik feed55import.csv met fopen eerst aanmaak met 777 rechten en hem dan wil uitpakken blijf hij 0.
Het bestand als ik hem in windows gewoon open kan ik hem openen en het is een csv bestand.

Wat kan ik nu doen om dit probleem op te lossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:07:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2019 08:53:47
Quote Anchor link
Hoe werkt dit in de CLI? Of heb je geen mogelijkheid voor?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/04/2019 09:29:28
Quote Anchor link
In de cli heb ik toegang tot en werkt exact hetzelfde
 
Ivo P

Ivo P

25/04/2019 09:51:22
Quote Anchor link
kan "system" gunzip wel vinden? Wat als je daar het hele path naar toe opgeeft:

iets als /usr/bin/gunzip

hoewel ik zou denken dat in het geval hij hem niet vindt, ook het resulterende bestand niet aangemaakt zou worden.

Toevoeging op 25/04/2019 09:53:15:

PS: 777 is natuurlijk wat veel voor een zip-bestand. R (4) zou genoeg moeten zijn om hem te kunnen lezen. Moet hij ook verwijderd kunnen worden, dan is W, 6, nodig. Maar úitvoerbaar is niet nodig.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/04/2019 10:34:30
Quote Anchor link
system werkt wel zeker zoals je al zei hij maakt het bestand namelijk wel aan met gunzip


Toevoeging op 25/04/2019 10:52:15:

Even een update:

ALs ik het volgende doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
gunzip -f /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz


Dan pakt hij het volgende bestand uit zonder extentie: feed55import
Dan moet ik er met rename het bestand wijzigen naar: feed55import.csv . Het is namelijk een csv bestand.

Maar waarom lukt dit niet om het direct naar csv te exporteren met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
system('gunzip -f /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz > /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.csv');




Toevoeging op 25/04/2019 11:08:48:

WEer een update.

als ik in CLE gunzip -c gebruik doet hij dit wel goed. -f niet.
Maar via het php bestand hetzelfde probleem. Wat is hier nu de oplossing voor?

Toevoeging op 25/04/2019 11:17:50:

UPDATE

als ik dit doe werkt het ook niet, hetzelfde resultaat snap er niks meer van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
exec('zcat /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz | sudo tee /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.csv >/dev/null');
 
Ivo P

Ivo P

25/04/2019 11:40:48
Quote Anchor link
https://www.lifewire.com/example-uses-of-the-gunzip-command-4081346

Gemakkelijkst is misschien om te bedenken dat er meer dan 1 file in een zip bestand kan zitten.
Je kunt dus ook niet de "output" van gunzip ergens heen sturen.

De output van gunzip zou hooguit iets moeten bevatten als "ik heb 2 files extracted" of iets dergelijks.

gunzip maakt zelf de files aan.
Afhankelijk van de opgegeven switches kan hij de oorspronkelijke file.gz weggooien of behouden.

De output files komen in de betreffende directory of zelfs in een directory een level dieper.
Ik gebruik doorgaans tar, maar dat doet iets als:


tar xvfz php-7.3.0.tar.gz
maakt een map aan php-7.3.0 en daarin staan alle files en mappen van het archief.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/04/2019 13:15:42
Quote Anchor link
Daniel van Seggelen op 25/04/2019 10:34:30:
system werkt wel zeker zoals je al zei hij maakt het bestand namelijk wel aan met gunzip

Komt dat niet omdat je de output redirect met > naar een output-bestand? Mogelijk wordt er al meteen een bestand aangemaakt om deze plek te reserveren. Al heb ik weinig verstand van linux/unix komt mij dit over als logisch.

Ik denk dat @Ariën en @Ivo ook een punt hebben. Op het moment dat je dit soort commando's via PHP gaat uitvoeren werkt alles meestal net iets anders dan wanneer je dit rechtstreeks via de prompt doet.

Probeer anders eens het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
system('which gzip');
?>

Oftewel: waar bevindt gzip zich indien je deze via een shell commando probeert uit te voeren.

Dit levert vervolgens bijvoorbeeld: /bin/gzip

Gebruik dit volledige pad in de aanroep van gzip in het shellcommando in plaats van simpelweg "gzip".
Gewijzigd op 25/04/2019 13:18:56 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

25/04/2019 13:40:10
Quote Anchor link
als ik de link die ik boven gaf nog eens lees:

kennelijk werkt gzip met 1 bestand dat gecomprimeerd wordt. Daarbij wordt blijkbaar de filename niet onthouden.

gunzip file.gz wordt dus uitgepakt naar "file"

gunzip file.csv.gz zal dan mi. worden tot "file.csv"

Alternatief kun je "file" renamen naar "file.csv" na het uitpakken.

--
dan is er nog de switch -c

gunzip -c file.gz

dat zet de uitgepakte inhoud van file op het scherm. En die output kun je middels > doorschuiven naar een bestand.

gunzip -c file.gz > file.csv

zou dan de inhoud in file.csv moeten plaatsen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.