gunzip werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/04/2019 05:55:15
Quote Anchor link
Ik download via een affiliate HTTPS request een gz feed.
Dat gaat prima en staat netjes op de site en geef het bestand 777 rechten wat ook goed gaat.
Als ik hem vervolgens wel uitpakken, dan komen de problemen:

1)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
system('gunzip -f /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz > /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.csv');
    


feed55import.csv word aangemaakt maar is leeg en krijgt initeel 0664 rechten
De hele feeds DIR staat op 777.

Als ik feed55import.csv met fopen eerst aanmaak met 777 rechten en hem dan wil uitpakken blijf hij 0.
Het bestand als ik hem in windows gewoon open kan ik hem openen en het is een csv bestand.

Wat kan ik nu doen om dit probleem op te lossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:35:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2019 08:53:47
Quote Anchor link
Hoe werkt dit in de CLI? Of heb je geen mogelijkheid voor?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/04/2019 09:29:28
Quote Anchor link
In de cli heb ik toegang tot en werkt exact hetzelfde
 
Ivo P

Ivo P

25/04/2019 09:51:22
Quote Anchor link
kan "system" gunzip wel vinden? Wat als je daar het hele path naar toe opgeeft:

iets als /usr/bin/gunzip

hoewel ik zou denken dat in het geval hij hem niet vindt, ook het resulterende bestand niet aangemaakt zou worden.

Toevoeging op 25/04/2019 09:53:15:

PS: 777 is natuurlijk wat veel voor een zip-bestand. R (4) zou genoeg moeten zijn om hem te kunnen lezen. Moet hij ook verwijderd kunnen worden, dan is W, 6, nodig. Maar úitvoerbaar is niet nodig.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/04/2019 10:34:30
Quote Anchor link
system werkt wel zeker zoals je al zei hij maakt het bestand namelijk wel aan met gunzip


Toevoeging op 25/04/2019 10:52:15:

Even een update:

ALs ik het volgende doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
gunzip -f /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz


Dan pakt hij het volgende bestand uit zonder extentie: feed55import
Dan moet ik er met rename het bestand wijzigen naar: feed55import.csv . Het is namelijk een csv bestand.

Maar waarom lukt dit niet om het direct naar csv te exporteren met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
system('gunzip -f /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz > /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.csv');




Toevoeging op 25/04/2019 11:08:48:

WEer een update.

als ik in CLE gunzip -c gebruik doet hij dit wel goed. -f niet.
Maar via het php bestand hetzelfde probleem. Wat is hier nu de oplossing voor?

Toevoeging op 25/04/2019 11:17:50:

UPDATE

als ik dit doe werkt het ook niet, hetzelfde resultaat snap er niks meer van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
exec('zcat /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz | sudo tee /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.csv >/dev/null');
 
Ivo P

Ivo P

25/04/2019 11:40:48
Quote Anchor link
https://www.lifewire.com/example-uses-of-the-gunzip-command-4081346

Gemakkelijkst is misschien om te bedenken dat er meer dan 1 file in een zip bestand kan zitten.
Je kunt dus ook niet de "output" van gunzip ergens heen sturen.

De output van gunzip zou hooguit iets moeten bevatten als "ik heb 2 files extracted" of iets dergelijks.

gunzip maakt zelf de files aan.
Afhankelijk van de opgegeven switches kan hij de oorspronkelijke file.gz weggooien of behouden.

De output files komen in de betreffende directory of zelfs in een directory een level dieper.
Ik gebruik doorgaans tar, maar dat doet iets als:


tar xvfz php-7.3.0.tar.gz
maakt een map aan php-7.3.0 en daarin staan alle files en mappen van het archief.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/04/2019 13:15:42
Quote Anchor link
Daniel van Seggelen op 25/04/2019 10:34:30:
system werkt wel zeker zoals je al zei hij maakt het bestand namelijk wel aan met gunzip

Komt dat niet omdat je de output redirect met > naar een output-bestand? Mogelijk wordt er al meteen een bestand aangemaakt om deze plek te reserveren. Al heb ik weinig verstand van linux/unix komt mij dit over als logisch.

Ik denk dat @Ariën en @Ivo ook een punt hebben. Op het moment dat je dit soort commando's via PHP gaat uitvoeren werkt alles meestal net iets anders dan wanneer je dit rechtstreeks via de prompt doet.

Probeer anders eens het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
system('which gzip');
?>

Oftewel: waar bevindt gzip zich indien je deze via een shell commando probeert uit te voeren.

Dit levert vervolgens bijvoorbeeld: /bin/gzip

Gebruik dit volledige pad in de aanroep van gzip in het shellcommando in plaats van simpelweg "gzip".
Gewijzigd op 25/04/2019 13:18:56 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

25/04/2019 13:40:10
Quote Anchor link
als ik de link die ik boven gaf nog eens lees:

kennelijk werkt gzip met 1 bestand dat gecomprimeerd wordt. Daarbij wordt blijkbaar de filename niet onthouden.

gunzip file.gz wordt dus uitgepakt naar "file"

gunzip file.csv.gz zal dan mi. worden tot "file.csv"

Alternatief kun je "file" renamen naar "file.csv" na het uitpakken.

--
dan is er nog de switch -c

gunzip -c file.gz

dat zet de uitgepakte inhoud van file op het scherm. En die output kun je middels > doorschuiven naar een bestand.

gunzip -c file.gz > file.csv

zou dan de inhoud in file.csv moeten plaatsen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.