gunzip werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/04/2019 05:55:15
Quote Anchor link
Ik download via een affiliate HTTPS request een gz feed.
Dat gaat prima en staat netjes op de site en geef het bestand 777 rechten wat ook goed gaat.
Als ik hem vervolgens wel uitpakken, dan komen de problemen:

1)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
system('gunzip -f /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz > /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.csv');
    


feed55import.csv word aangemaakt maar is leeg en krijgt initeel 0664 rechten
De hele feeds DIR staat op 777.

Als ik feed55import.csv met fopen eerst aanmaak met 777 rechten en hem dan wil uitpakken blijf hij 0.
Het bestand als ik hem in windows gewoon open kan ik hem openen en het is een csv bestand.

Wat kan ik nu doen om dit probleem op te lossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:16:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2019 08:53:47
Quote Anchor link
Hoe werkt dit in de CLI? Of heb je geen mogelijkheid voor?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/04/2019 09:29:28
Quote Anchor link
In de cli heb ik toegang tot en werkt exact hetzelfde
 
Ivo P

Ivo P

25/04/2019 09:51:22
Quote Anchor link
kan "system" gunzip wel vinden? Wat als je daar het hele path naar toe opgeeft:

iets als /usr/bin/gunzip

hoewel ik zou denken dat in het geval hij hem niet vindt, ook het resulterende bestand niet aangemaakt zou worden.

Toevoeging op 25/04/2019 09:53:15:

PS: 777 is natuurlijk wat veel voor een zip-bestand. R (4) zou genoeg moeten zijn om hem te kunnen lezen. Moet hij ook verwijderd kunnen worden, dan is W, 6, nodig. Maar úitvoerbaar is niet nodig.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

25/04/2019 10:34:30
Quote Anchor link
system werkt wel zeker zoals je al zei hij maakt het bestand namelijk wel aan met gunzip


Toevoeging op 25/04/2019 10:52:15:

Even een update:

ALs ik het volgende doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
gunzip -f /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz


Dan pakt hij het volgende bestand uit zonder extentie: feed55import
Dan moet ik er met rename het bestand wijzigen naar: feed55import.csv . Het is namelijk een csv bestand.

Maar waarom lukt dit niet om het direct naar csv te exporteren met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
system('gunzip -f /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz > /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.csv');




Toevoeging op 25/04/2019 11:08:48:

WEer een update.

als ik in CLE gunzip -c gebruik doet hij dit wel goed. -f niet.
Maar via het php bestand hetzelfde probleem. Wat is hier nu de oplossing voor?

Toevoeging op 25/04/2019 11:17:50:

UPDATE

als ik dit doe werkt het ook niet, hetzelfde resultaat snap er niks meer van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
exec('zcat /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.gz | sudo tee /home/admin/domains/test.nl/private_html/shopconnector/feeds/feed55import.csv >/dev/null');
 
Ivo P

Ivo P

25/04/2019 11:40:48
Quote Anchor link
https://www.lifewire.com/example-uses-of-the-gunzip-command-4081346

Gemakkelijkst is misschien om te bedenken dat er meer dan 1 file in een zip bestand kan zitten.
Je kunt dus ook niet de "output" van gunzip ergens heen sturen.

De output van gunzip zou hooguit iets moeten bevatten als "ik heb 2 files extracted" of iets dergelijks.

gunzip maakt zelf de files aan.
Afhankelijk van de opgegeven switches kan hij de oorspronkelijke file.gz weggooien of behouden.

De output files komen in de betreffende directory of zelfs in een directory een level dieper.
Ik gebruik doorgaans tar, maar dat doet iets als:


tar xvfz php-7.3.0.tar.gz
maakt een map aan php-7.3.0 en daarin staan alle files en mappen van het archief.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/04/2019 13:15:42
Quote Anchor link
Daniel van Seggelen op 25/04/2019 10:34:30:
system werkt wel zeker zoals je al zei hij maakt het bestand namelijk wel aan met gunzip

Komt dat niet omdat je de output redirect met > naar een output-bestand? Mogelijk wordt er al meteen een bestand aangemaakt om deze plek te reserveren. Al heb ik weinig verstand van linux/unix komt mij dit over als logisch.

Ik denk dat @Ariën en @Ivo ook een punt hebben. Op het moment dat je dit soort commando's via PHP gaat uitvoeren werkt alles meestal net iets anders dan wanneer je dit rechtstreeks via de prompt doet.

Probeer anders eens het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
system('which gzip');
?>

Oftewel: waar bevindt gzip zich indien je deze via een shell commando probeert uit te voeren.

Dit levert vervolgens bijvoorbeeld: /bin/gzip

Gebruik dit volledige pad in de aanroep van gzip in het shellcommando in plaats van simpelweg "gzip".
Gewijzigd op 25/04/2019 13:18:56 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

25/04/2019 13:40:10
Quote Anchor link
als ik de link die ik boven gaf nog eens lees:

kennelijk werkt gzip met 1 bestand dat gecomprimeerd wordt. Daarbij wordt blijkbaar de filename niet onthouden.

gunzip file.gz wordt dus uitgepakt naar "file"

gunzip file.csv.gz zal dan mi. worden tot "file.csv"

Alternatief kun je "file" renamen naar "file.csv" na het uitpakken.

--
dan is er nog de switch -c

gunzip -c file.gz

dat zet de uitgepakte inhoud van file op het scherm. En die output kun je middels > doorschuiven naar een bestand.

gunzip -c file.gz > file.csv

zou dan de inhoud in file.csv moeten plaatsen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.