Haal verschillende data op uit 1 php file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bryan De Baar

Bryan De Baar

05/01/2020 01:46:47
Quote Anchor link
Hallo,

Ik maak gebruik van jQuery AJAX om data te tonen die worden geëchood vanuit PHP.
Er worden 2 verschillende AJAX calls gemaakt die elk andere data terug krijgen uit 1 PHP file.

Voor beide AJAX calls heb ik een spinner die uit gaat als de dat geladen is.

Het probleem is als een van de 2 eerder klaar is dan de ander met het teruggeven van de data gaan beide spinners uit.
Om dit te voorkomen heb ik nu voor elke AJAX call een andere PHP file gemaakt, maar vroeg mij af of er ook een andere mogelijkheid is?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:14:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2020 09:51:44
Quote Anchor link
Hoe ziet je jQuery-code eruit?
Blijkbaar is de spinner niet gekoppeld aan zijn parent AJAX-request.
Gewijzigd op 05/01/2020 09:53:21 door - Ariën -
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

05/01/2020 14:53:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
function fetchcat__catpage() {
  $(".spinner__cat_page").fadeIn();
  $.ajax({
    url: '<?php echo get_req_file("ajax/".fetch); ?>',
    data: { todo: "cat-page_catfetch" },
    success: function(data) {
      $("#savecat").text("Opslaan");
      $(".spinner__cat_page").fadeOut("fast", function() {
        $("#cat_result").html(data);
      });
    }
  });
}

function fetchcat__foodpage() {
  $(".spinner__food_page").fadeIn();
  $.ajax({
    url: '<?php echo get_req_file("ajax/". fetch); ?>',
    data: { todo: "food-page_catfetch" },
    success: function(data) {
      $(".spinner__food_page").fadeOut("fast", function() {
        $("#food_result__cats").html(data);
      });
    }
  });
}


Todo refereert aan de php functie.
Gewijzigd op 05/01/2020 14:54:08 door Bryan De Baar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2020 19:13:55
Quote Anchor link
Zo te zien zijn er twee verschillende placeholders voor je data die je spinner zullen overschrijven:
.spinner__cat_page en .spinner__food_page
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.