Hackers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 11:58:00
Quote Anchor link
Hallo,
Afgelopen nacht zijn al mijn php script door een hacker veranderd. In elk script was onderaan een javascript toegevoegd met daarin een iframe.
Ik heb de helpdesk gebeld met de vraag hoe dat kon.
Volgens de helpdesk zou ik mijn scripts moeten beveiligen.
Oke, maar hoe??
Hoe is het mogelijk dat een of andere Rus of diens computer mijn php bestanden kan overschrijven?
Inmiddels al mijn wachtwoorden veranderd, ftp en sql, maar is dat afdoende?
Volgens de hoster is er geen gebruik gemaakt van ftp.
mijn vraag: hoe kan ik dit in de toekomst voorkomen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:07:08
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

03/12/2008 12:01:00
Quote Anchor link
je scripts beveiligen.
als je al aangeeft dat je niet weet hoe je script weet hoe je ze moet beveiligen.
zou ik me daar maar heel hard in gaan verdiepen!

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/575/
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/150/259/
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/576/
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/507/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 12:10:00
Quote Anchor link
Oke, waaruit maak je op dat ik niet weet hoe ik script?
een script van mij die bijvoorbeeld alleen bestaat uit het volgende, zou ik niet weten hoe ik het moet beveiligen en toch was deze herschreven...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
if (empty($webkleur)){
echo ' <center> U bent vergeten een kleur te selecteren<br>Daarom maken we voor u een standaard website in de saaie kleur wit...<br> u kunt nog terug door binnen 5 seconden op terug te klikken!<br><br><form>
<input type="button" value="Ga terug" onclick="history.back()" />
</form>
'
;
$webkleur = 'wit';
}


if (empty($naambezoeker)){
echo ' <br><br><br><center> U bent vergeten uw naam in te vullen<br><br>
Klik op terug anders gaat u binnen 5 seconden verder op deze site zonder naam...<br><br><br>
<form>
<input type="button" value="Ga terug" onclick="history.back()" />
</form>'
;

}


echo "$naambezoeker, </br>" ;
echo "we gaan nu speciaal voor u een website bouwen in de kleur $webkleur </br> </br>" ;
echo' Een klein momentje...</br>
<img src="loading.gif" >
      
</form>
      </td>  '
;
?>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

03/12/2008 12:14:00
Quote Anchor link
Waar komt $webkleur vandaan? $_POST?
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 12:18:00
Quote Anchor link
Uit het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php



$tijd
= date("G");
echo '<BODY BGCOLOR="Skyblue"><center><FORM ACTION="kleurinstellen.php">
<big><br><br>'
;
if($tijd < 6)     {         echo 'Goede nacht';     }
elseif($tijd < 12)     {         echo "Goedemorgen!";     }
elseif($tijd < 18)       {         echo "Goedemiddag!";     }
else     {         echo "Goede avond";       }

echo ' en welkom op wesleymessing.nl!</big><br><br>Graag willen we van u weten welke kleur u het mooist vindt.
   <br><br>
<font color= "navy"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="blauw">Blauw<BR></font>
<font color= "green"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="groen">Groen<BR></font>
<font color= "red"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="rood">Rood<BR></font>
<font color= "yellow"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="geel">Geel<BR></font>
<font color= "purple"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR></font>
Graag ook even uw naam hier invullen<br><br>
<input type="text" name="naambezoeker"  value= "'
.$naambezoeker.'" size="30" maxlength="50">
<br><br>
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Ga verder">
</FORM>

</center></BODY>'
;
?>
 
Justin S

Justin S

03/12/2008 12:21:00
Quote Anchor link
Is het geen mogelijkheid om je scripts te beveiligen met een CHMOD
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

03/12/2008 12:22:00
Quote Anchor link
Gewoon een onveilig script / webhosting dus, register_globals staat aan, iets wat al uit staat sinds PHP 4.2.0, ergens rond eind 2000. Sindsdien gebruiken we Predefined Variables zoals $_POST, $_GET en $_SERVER.

Jouw script is dus geen goed voorbeeld, ik kan die $naambezoeker ook vullen door je script aan te roepen met ?naambezoeker=blablabla. Daarnaast draait je Webhoster met oude software/ onveilige instellingen dus leg dit probleem ook maar bij hun neer.

Dan kan jij ondertussen alles herschrijven.
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

03/12/2008 12:36:00
Quote Anchor link
Leer bovendien eerst eens programmeren...

Want dingen als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<font color= "purple"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR></font>


Lijkt mij uit een WYSIWYG te komen.

En je zou hierop kunnen letten:
- Codes netjes uitlijnen, zodat je overzicht hebt.
- Variables buiten quotes.
- Controle uitvoeren op binnenkomende en uitgaande waarden.
- Geen oude rotzooi als <font> en <center> enz. gebruiken.

Dat zijn dingen die je je toch beter kan aanleren als je ooit iets wilt doen in de webdesign.
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 12:37:00
Quote Anchor link
Oke, ik heb gelijk register globals uit laten zetten, moet nu inderdaad alleen ff mijn scripts aanpassen...:-(

Dus nu is het al een stuk veiliger?
of moet ik nog meer aan beveiliging gaan doen?

Ik heb nooit geen studie gevolgt, heb het mezelf aangeleerd door bestaande pagina's / script te bestuderen en aan te passen zodat het voor mezelf werkt.
Ik zal ook nooit een webdesigner worden, die intensie is er niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Sowieso moet je HTML altijd lowercase zijn op de waarde na.

Je moet sowieso alle variabelen die uit een formulier komen aanroepen met $_POST['naam'].

Deze controleer je vervolgens op correctheid.

Want dit script stamt idd uit de middeleeuwen.

Toch grappig, ik had niet verwacht ooit zo'n script nog eens te zien.

Dit is niet lullig bedoelt natuurlijk. Als het jou zo is geleerd, weet je immers niet beter.
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 13:04:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je begrip Dennis, ik ben nu even een stukje script aan het herschrijven, als ik deze straks hier plaats, zou je ( jullie ) dan even kunnen kijken of dat beter is?
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 13:08:00
Quote Anchor link
Tuulk :)

Share It :)
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik eigenlijk variabelen meenemen naar een volgende pagina, zoals ik voorheen gebruikte:

op de eerste pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
<FORM ACTION="kleurinstellen.php" method="post">
INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Ga verder">
<
/FORM>
?>


en de 2e pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo" $webkleur";
?>



als ik nu op de 2e pagina het volgende bovenaan zet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $webkleur
= $_GET['webkleur'];
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 15:37:00
Quote Anchor link
Nee via het formulier wordt het een POST variabele.

Nadat je op de submit knop hebt geklikt controleer je met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
[
/code]
Of er op de knop is geklikt, in die if-statement kun je de POST variabele ophalen.

En post variabele ziet er zo uit:
[
code][code]<?php
$_POST
['naamvanveld'];
[
/code]

In jouw geval is dat
[code]
[
code]<?php
$_POST
['webkleur'];
[
/code]

Deze kan je gewoon weergeven etc.

de GET variabele gebruik je als je method="get" hebt gebruikt in je form tag
 
--

--

03/12/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Dennis Messing schreef op 03.12.2008 14:09:
Hoe kan ik eigenlijk variabelen meenemen naar een volgende pagina, zoals ik voorheen gebruikte:

op de eerste pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
<FORM ACTION="kleurinstellen.php" method="post">
INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Ga verder">
<
/FORM>
?>


en de 2e pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo" $webkleur";
?>



als ik nu op de 2e pagina het volgende bovenaan zet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $webkleur
= $_GET['webkleur'];
?>
Alle 3 stukjes die je nu als voorbeeld neemt zijn fout. De eerste is onduidelijk door dat uppercase html, de 2e moet zonder quotes en de derde is een nutteloze kopie van een variabele.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Ik dacht even Dennis Mertens te zien (waarop jij quote), ik denk wat doe ik nou weer fout haha :p

Check :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="kleurinstellen.php">
    <input type="radio" name="webkleur" value="paars">Paars<br />
    <input type="submit" value="Ga verder" />
</form>
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 16:09:00
Quote Anchor link
Op de volgende pagina heb ik nu het volgende geplaatst, en krijg als output, je raadt het al....


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$kleur
= $_GET['webkleur'];

if (empty($kleur)){ echo "kleur komt niet door";
}

else{
         echo "kleur  is $kleur";
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Stefan lenders

stefan lenders

03/12/2008 16:21:00
Quote Anchor link
wat gebruik je post of get?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="???">
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan lenders
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 16:24:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="kleurinstellen.php">
    <input type="radio" name="webkleur" value="paars">Paars<br />
    <input type="submit" value="Ga verder" />
</form>


edit... moet natuurlijk dan wel overal het zelfde gebruiken....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Stefan lenders

stefan lenders

03/12/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$kleur
= $_POST['webkleur'];

if (empty($kleur)){ echo "kleur komt niet door";
}

else{
         echo "kleur  is $kleur";
    }

?>


dat is je probleem

method= post dan gebruik je $_post
method= get dan gebruik je $_get
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Stefan je let niet op hae kerel!!
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.