handige pop-up bij 'mouse

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remon

Remon

29/10/2007 18:20:00
Quote Anchor link
Beste Scripters,

ik heb een javascript,
en die moet als je over de naam heen gaat van een member,
Het profiel foto laten zien.

Maar als ik erover gaat dan zegt hij.
links onderin.

'popup' is leeg ! of geen object.

maar alles staat naar mij weten goed.
heeft iemand een idee wat ik niet goed doe ??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
<?
$tit
= 'De Ledenlijst!';
$loc1 = 'Leden';
$loc2 = 'Ledenlijst';
include("../top.php");


?>

<style type="text/css">
<!--
.style1 {color: #FFFFFF}
-->
</style>


<br>
<table width="100%" border="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td colspan="2" class="titel">Ledenlijst</td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="25%" valign="top" class="content"><table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
      <tr>
        <td width="20%"><font color=#FF0000><b>Gebruikersnaam</b></td>
        <td width="20%"><font color=#FF0000><b>Geslacht</b></td>
        <td width="20%"><b><font color=#FF0000>Woonplaats</b></span></td>
        <td width="5%"><b><font color=#FF0000>Status</b></span></td>
        <td width="47%"><b><font color=#FF0000>Forum posts </b></span>
        <td width="47%"><b><font color=#FF0000>Functie</b></span></td>
      </tr>

      <?
$query
= mysql_query("select * from leden ORDER BY naam ASC");
while($row = mysql_fetch_object($query)){
?>

<style TYPE="text/css">
body    {
overflow : scroll;
overflow-x : hidden;}
.popper {
position : absolute;
visibility : hidden;}
</style>
<script language='javascript'>
var frame_width        = 200;
var frame_headerbcolor = "#D8D8D8";
var frame_headerfcolor = "#000000";
var frame_headertext   = "<? echo $row->gebruikersnaam;?>";


document.write("<div id='framelayer' class='popper'> </div>");

var ns = (document.layers);
var ie = (document.all);

if (ns) {
  popup = document.framelayer;
  document.captureEvents(Event.MOUSEMOVE);}
else {
  popup = framelayer.style;}

document.onmousemove = get_mouse;

function displaylayer(html) {
  if (ns) {
    popup.document.write(html);
    popup.document.close();
    popup.visibility = "visible";}
  else if (ie) {
    document.all("framelayer").innerHTML = html;
    popup.visibility = "visible";}}

function pop(message,bcolor,fcolor) {
  var htmlcode = "<table width=" + frame_width + " border=0 " +
                 "cellpadding=1 cellspacing=0 bgcolor=" +
                 frame_headerbcolor + "><tr><td><table " +
                 "width=100% border=0 cellpadding=0 " +
                 "cellspacing=0><tr><td align='center'>" +
                 "<font color=" + frame_headerfcolor +
                 " size=1 face='verdana'><b>" + frame_headertext +
                 "</b></font></td></tr></table>" +
                 "<table width=100% border=0 cellpadding=2 " +
                 "cellspacing=0 bgcolor=" + bcolor + ">" +
                 "<tr><td align='center'><font color=" + fcolor +
                 " size=1 face='verdana'>" + message + "</font>" +
                 "</td></tr></table></td></tr></table>"

  displaylayer(htmlcode);}

function get_mouse(e) {
  var x = (ns) ? e.pageX : event.x + document.body.scrollLeft;
  var y = (ns) ? e.pageY : event.y + document.body.scrollTop;

  popup.left = x - 2;
  popup.top  = y + 18;}

function kill()
{
  popup.visibility = "hidden";}
</script>
      <tr>
        <td width="14%"><a href="../leden/profiel.php?naam=<? echo $row->gebruikersnaam;?>" ONMOUSEOVER="pop('<? echo $row->gebruikersnaam;?>'+'<? echo $row->foto; ?>', '#FFCCFF', '#000000')" ONMOUSEOUT="kill()" target="_blank"><? echo $row->gebruikersnaam; ?></a></td>
        <td width="14%"><? if($row->geslacht == "Man") {
                    echo "<img src=\"../pics/man.png\">";
                 }
else  if($row->geslacht == "Vrouw")
                echo "<img src=\"../pics/vrouw.png\">"; echo $row->geslacht; ?>
</td>
        <td width="20%"><? echo $row->woonplaats; ?></td>
        <td width="20%"><? if($row->online  > time()-600) {
                    echo " <img src=\"../pics/s_online.gif\">";
                }
else {
                echo " <img src=\"../pics/s_offline.gif\">";
                }
?>
</td>
        <td width="47%"><? echo $row->aantal_posts; ?></td>
         <td width="47%"><? if($row->status==1){
                             echo"Member";
                             }
elseif($row->status==2){
                          echo"<b><font color=#FF0000>Beheerder</font></b>";
                           }

                           elseif($row->status==3){
                           echo"<b><font color=#008000>Moderator</font></b>";
                           }
?>
</td>
      </tr>
      <?
}
?>

    </table></td>
  <tr><td class="bottom" colspan="2"></td></tr>


  </tr>
</table>

<?                $x = mysql_query("SELECT COUNT(1) AS aantal_leden FROM leden");
                                $leden = mysql_fetch_assoc($x);
                                $aantal = $leden["aantal_leden"];
?>


<br><center>
<img src="../extra_images/boy_status.gif"> <font size="3">Partyflavour heeft in totaal al <font color="#FF0000"><u><b><?=$aantal;?></b></u></font> Members!</font> <img src="../extra_images/girl_status.gif"><br><br>
<?php

$query
= "SELECT COUNT(geslacht) AS aantalmannen FROM leden WHERE geslacht = 'man' ";
$sql_man = mysql_query($query)or die(mysql_error());
$mannen = mysql_fetch_array($sql_man);

$query = "SELECT COUNT(geslacht) AS aantalvrouwen FROM leden WHERE geslacht = 'vrouw' ";
$sql_vrouw = mysql_query($query)or die(mysql_error());
$vrouwen = mysql_fetch_array($sql_vrouw);


echo "<b>Aantal <img src=\"../extra_images/boy_status.gif\"> Boys:</b> ".$mannen['aantalmannen'];
echo "<br><b>Aantal <img src=\"../extra_images/girl_status.gif\"> Girls:</b> ".$vrouwen['aantalvrouwen'];

?>

<?
include("../bottom.php");
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 07:00:47
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

29/10/2007 18:26:00
Quote Anchor link
voorbeeldlinkje misschien?
 
Wouter K

Wouter K

29/10/2007 18:27:00
Quote Anchor link
Ik kan niet veel van javascript maar is dit soms iets wat je helpt ?

function kill()
{
popup.visibility = "hidden";}
 
Frank -

Frank -

29/10/2007 18:32:00
Quote Anchor link
Quote:
handige pop-up
Bestaat die dan? Ik hèb me toch een hekel aan popups! Gelukkig onderdrukt m'n browser vrijwel alles, dat scheelt een hoop frustratie.
 
Remon

Remon

29/10/2007 18:36:00
Quote Anchor link
@pgfrank

Dat vraag ik toch niet of jij het handig vind,
en het is geen eens een popup die met reclame open gaat,
het is een roll over en dan moet je een foto zien.

Zodra je van de naam af gaat is het weer weg.

@Terence

Voorbeeld ?

Ik neem aan dat je wel eens vaker link onder in je statusbalk
een java fout heb gezien.

Ik geef toch aan wat hij zegt en ik laat het script zien.
verder valt er weinig te zien want alles is voor de rest hoe het moet wezen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Remon
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2007 18:38:00
Quote Anchor link
Dat soort dingen heb je op e-bay ook. Hoogst irritant.
 
Remon

Remon

29/10/2007 18:42:00
Quote Anchor link
Nogmaals ik vraag niet wie het wel of niet leuk vind.

Mijn vraag is of iemand weet wat ik verkeerd heb gedaan.
 
Wouter K

Wouter K

29/10/2007 18:46:00
Quote Anchor link
Wordt er niet met mijn antwoord gedaan spijtig dan
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

29/10/2007 19:25:00
Quote Anchor link
Remon schreef op 29.10.2007 18:36:
@Terence

Voorbeeld ?

Ik neem aan dat je wel eens vaker link onder in je statusbalk
een java fout heb gezien.

Ik geef toch aan wat hij zegt en ik laat het script zien.
verder valt er weinig te zien want alles is voor de rest hoe het moet wezen.


vooral de laatste 2 zinnen doet het mij..
hij is in dit geval Internet Explorer. Jij hebt waarschijnlijk nog niet firefox ontdekt en daarmee firebug. Als ik hem open, krijg ik een uitgebreide foutmelding te zien, kan ik de code overzichtelijk doorkijken en jou helpen. Maar als je dat dus niet wilt, wens ik je veel succes met het zoeken naar hulp ;)

en een wat aardigere reactie mag van mij best wel. We zitten hier op een forum met mensen die het goed bedoelen en jou niet af lopen te zeiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Jelmer -

Jelmer -

29/10/2007 19:27:00
Quote Anchor link
Remon, de foutmelding wordt niet door het script gemaakt, maar door jouw Internet Explorer. Zou ik bijvoorbeeld Firefox + Firebug gebruiken, en jou site die bij jouw dus een fout veroorzaakt bezoeken, dan kan ik er een gedetailleerdere fout uit ophalen. Sterker nog, ik zou al proberend een oplossing kunnen zoeken en meteen uittesten.

Nu kan ik hoogstens gissen wat er precies mis is, om nog maar te zwijgen over de oplossing.

edit: Terence en ik zaten even op 1 lijn :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

29/10/2007 19:43:00
Quote Anchor link
ik heb iets raars met firebug, ik krijg om de 20 seconde bij iedere site dat er één error er bij komt.. en dat is een error dat er iets is met een javascript van firefox :S

ik heb firebug maar uitgezet :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.