[Handleiding?] database gestuurde website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim renderens

tim renderens

09/12/2010 21:11:11
Quote Anchor link
Hallo forumgenoten,

Ik ben al een tijdje met php bezig (tussendoor wel even geleden).

Ik wil graag zelf een database gestuurde website met cms opzetten
het liefst met o.a.
- classes ivm OOP
- goede beveiliging
- liefst modrewrite ivm vriendelijke URL's
- vrij uitgebreid

alleen ik zoek hier nog een goede tutorial/ handleiding voor. Ik heb het internet afgezocht alleen ik kon geen goed boek/ site vinden. Kunnen jullie mij misschien hieraan helpen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:46:32
 
Jasper DS

Jasper DS

09/12/2010 21:26:11
Quote Anchor link
lees een basis tut OOP , een basis tut sql en een basis tut mod_rewrite
 
Tim renderens

tim renderens

09/12/2010 21:27:39
Quote Anchor link
Beste Jasper,

De basis ken ik al;), ik zou graag een handleiding hebben waarin ik zo'n grote applicatie kan maken met uitleg enz.
 
Bram Boos

Bram Boos

09/12/2010 22:33:21
Quote Anchor link
Je kent de basis al maar hebt een handleiding nodig voor uitleg :| Dat klinkt vreemd...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/12/2010 23:46:21
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, ga een model bouwen:
- Ga lekker met UML aan de slag, leg de relaties tussen je classes, en objecten en dergelijke.
- Bedenk hoe je het op gaat bouwen, met name de bestandsstructuur
- Bedenk een mooi database model.
- Plaats de volgende code neer in index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>


Victory.... je hebt de eerste stappen gezet.
Gewijzigd op 09/12/2010 23:46:57 door - Ariën -
 
Tim renderens

tim renderens

14/12/2010 17:55:38
Quote Anchor link
Bram Boos op 09/12/2010 22:33:21:
Je kent de basis al maar hebt een handleiding nodig voor uitleg :| Dat klinkt vreemd...


Oke?????? Bijvoorbeeld de vraag hoe je over een groot systeem voor het eerst een uml model opzet, hoe je je klassen het beste kan indelen, wat is het beste voor de url enz...
Gewijzigd op 14/12/2010 17:55:50 door tim renderens
 
Niels K

Niels K

14/12/2010 18:25:43
Quote Anchor link
Ga ook eens op zoek naar een framework? Die doen al veel dingen voor je zodat je daar alvast niet meer over hoeft te denken.

- Zend Framework
- Simfony
- Kohana

etc, google eens op php framework
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 18:42:25
Quote Anchor link
Nu om eerlijk te zijn, OO programmeren kan ik (ervaring in C++ en Java), ik kan perfect met databases werken, ik ken php alsof het Nederlands is. Maar hoe begin je aan een website in OO te maken? Heb ik zelf nog nooit gedaan... Is het de bedoeling dat je je klassen bij het inladen van een pagina weer volledig bevolkt met je datamodel? Of enkel de dingen die je nodig hebt? In dat laatste geval is het toch niet echt OO programmeren? Ik kan me wel inbeelden dat beginnende OO-website programmeurs hier problemen mee hebben.

Misschien geen slecht idee dat iemand hier een tutorial over maakt? Dus niet over OO maar over effectief een website met OO te maken?

Jens
 
Tim renderens

tim renderens

14/12/2010 20:20:28
Quote Anchor link
@ Jens,

Dat zou een goed idee zijn! Wie biedt zich aan?
 

14/12/2010 20:22:41
Quote Anchor link
Hij niet hoop ik.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.