Hash

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:07:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik weet dat er hier al meerder topic's over zijn maar het is mij nog niet helemaal duidelijk. Wat is nou de beste manier om te hashen? En meerdere hashes over elkaar heen is dat veiliger??

Matthijs
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:42:14
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:12:39
Quote Anchor link
Ik gebruik een sha256 in combinatie met een dynamische salt en een statische pepper. Je kunt dit vaker hashen, hier wordt het veiliger van. Maar het wordt dan natuurlijk wel lastiger
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:16:35
Quote Anchor link
dynamische salt?? ken wel gewoon de crypt($wachtwoord, $salt); maar wat is een dynamische salt dan? En pepper kan je me daar meer info/tut o.i.d van geven?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/02/2012 21:18:14
Quote Anchor link
Ga geen md5 of sha1 vaker hashen bv (md5(md5(md5($wachtwoord))). Hier wordt het onveiliger van.

In je topic http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/loginscript-werkt-niet/82539/1/ is al geantwoord. Jeroen geeft het nogmaals aan.

Gebruik Google en je vindt heel veel info over salt en pepper.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:19:07 door Obelix Idefix
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:20:16
Quote Anchor link
Als je een tekenreeks vast opslaat in je script, noem je dat een pepper. En die is statisch, omdat die altijd hetzelfde is. Een dynamische salt is een random gegenereerde tekenreeks, die je apart opslaat in de databe bij het wachtwoord. Deze is voor iedere gebruiker anders, dus dynamisch

Zoals al is aangegeven, zoek eens op google
Gewijzigd op 09/02/2012 21:21:41 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:21:30
Quote Anchor link
Daar staat idd:

Quote:
Gebruik een Salt + Pepper (liefst dynamisch) en een van de sha* decrypt functies.



Sha* is bv hash('sha521', $wachtwoord); of zie ik dat verkeer?

Edit: Oke bedankt jeroen voor je antwoord over salt en pepper, als ik het goed heb is pepper statisch en salt dynamisch en is het verder hetzelfde??
Gewijzigd op 09/02/2012 21:22:28 door Matthijs Vos
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:23:10
Quote Anchor link
hash('sha256', $wachtwoord . $salt . $pepper)

Ja maar google eens. Dan zie je tig sites hierover
Gewijzigd op 09/02/2012 21:24:10 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:25:56
Quote Anchor link
@jeroen
Oke, en dan staat $salt in je database toch?? (Edit: ga ik even op googlen bedankt)

en op de volgende manier is dat veilig?

$ww1 = mysql_real_escape_string (md5($_POST["password"]));
$ww2 = hash('sha521', '$ww1');
$ww3 = crypt($ww2, '*een woord*');
$ww4 = hash('whirlpool', $ww3);
Gewijzigd op 09/02/2012 21:26:24 door Matthijs Vos
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:30:07
Quote Anchor link
Nee zoals ik in mijn vorige post deed. Dit is veel te omslachtig. Dus zo:
$ww = hash('sha256', mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']) . $salt . $pepper)
Gewijzigd op 09/02/2012 21:33:06 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:31:59
Quote Anchor link
oke.. bedankt voor de info, ik ben al ff aan het googlen over salt
 
Jens erd

Jens erd

09/02/2012 21:32:07
Quote Anchor link
Jeroen vd op 09/02/2012 21:20:16:
Als je een tekenreeks vast opslaat in je script, noem je dat een pepper. En die is statisch, omdat die altijd hetzelfde is. Een dynamische salt is een random gegenereerde tekenreeks, die je apart opslaat in de databe bij het wachtwoord. Deze is voor iedere gebruiker anders, dus dynamisch

Zoals al is aangegeven, zoek eens op google


Als je het plain-text opslaat in een database heeft een dynamische salt totaal geen zin.. Als iemand de complete database in handen krijgt ben je nog steeds nergens. Als je het echt dynamisch wil hebben, maak dan gebruik van andere (statische) gegevens van gebruikers, zoals bijvoorbeeld een gehashde registreerdatum. Haal die gegevens op als de gebruiker een gebruikersnaam invult en maak met die gegevens een leuke hash.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:33:05 door Jens erd
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:36:16
Quote Anchor link
Salt en pepper is gewoon een leuke benaming. Vaak wordt een salt voor een wachtwoord en een pepper na een wachtwoord. Ik doe vaak iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$salt
= 'lkhe31245nbioh25'; // een static salt
$pepper = uniqid(); // een dynamische pepper
$ww = sha256($_POST[''password]); // real_escape_string overbodig in combinatie met een decrypter

$ww = $salt.$ww.$pepper; // breng alles bij elkaar en serveer een heel mooi diner

?>


Het best is trouwens gebruiken maken van bcrypt, maar dit is misschien iets te moeilijk.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:37:39 door Wouter J
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:37:53
Quote Anchor link
De salt wordt random gegenereerd, van bv 19 tekens lang, dus die is nog willekeuriger dan een registreerdatum. Het probleem met zon dynamische salt is dat je die ook weer weer moet opvragen. Je bent dus verplicht om het in de db op te slaan. Verder is het wachtwoord nu op 3 plaatsen opgeslagen: bij de gebruiker, in je script en in je db. Weet je ze niet alle drie, zal de hacker voor elke gebruiker een aparte rainbow table moeten maken, wat veel tijd kost
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:42:24
Quote Anchor link
@jeroen
Hoezo is het nu op 3 plekken opgeslagen??

@wouter
Ik ga je methode uitprobeeren, alleen die uniqid() moet die dan niet worden opgeslagen in de db?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:50:38
Quote Anchor link
De gebruiker heeft een deel van het wachtwoord, in je script staat een deel, en in je db
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:51:59
Quote Anchor link
@jeroen
oo zo, met de pepper wat hij zelf heeft bedacht en de hashed natuurlijk..
Weet jij hoet dat met de uniqid werkt?
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:54:14
Quote Anchor link
Nee, die hoef je niet op te slaan. Uniqid geeft een timestamp terug (en is dus altijd uniek) van 13 tekens. Je kan dus gewoon 13 tekens van het eind afhalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$wwUitDB
= $result['password']; // haal de ww uit de database

$wwUitDB = substr($wwUitDB, 16, -13);
// 16 haalt de eerste 16 tekens (dus de salt, in mijn vorige vb is de salt 13 tekens) weg
// -13 haalt de laatste 13 tekens (dus de pepper) weg


if( sha256($_POST['password']) === $wwUitDB )
{

  echo 'ww kloppen';
}


?>
Gewijzigd op 09/02/2012 21:55:06 door Wouter J
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:56:02
Quote Anchor link
@wouter
maar dat weet een hacker dan toch ook?? dus dan versterkt dit alles het helemaal niet
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:57:53
Quote Anchor link
de hacker weet niet dat je een uniqid als pepper gebruikt. Zelfde voor een statische salt, als de hacker je salt weet is het allemaal voor niks...

En een wachtwoord (of een deel ervan) in een sessie zetten is nooit verstandig. Dat kan alleen maar problemen opleveren.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:59:50
Quote Anchor link
@wouter
maar ik denk dat iedereen dan uniqid gebruikt waardoor een registratie datum coderen me dan weer veilig lijkt of zie ik dat verkeerd?

En waar hebben we het over een deel van je ww in een sessie zetten gehad??
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 22:00:52
Quote Anchor link
En zo kun je natuurlijk hysterisch doorgaan met nog meer kruiden, maar volgens mij is het nu wel goed zo
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.