hashtag uit je link halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jerry php

Jerry php

24/06/2013 15:55:21
Quote Anchor link
Beste mensen,

hoe krijg ik de #16 uit deze link dmv php of iets dergelijks: www.mijndomein.nl/nieuws/#16/

Edit:

Ohja het is intern op een pagina, dus mag het niet reloaden ;)
Ik moet die hashtag eruit halen en dan in de database controlleren.
Gewijzigd op 24/06/2013 15:56:30 door Jerry php
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:45:27
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

24/06/2013 16:01:12
Quote Anchor link
Als # maar één keer voorkomt, is explode() de simpelste oplossing. Het kan echter ook met een reguliere expressie of een rewrite rule in .htaccess.
 
Jerry php

Jerry php

24/06/2013 16:02:18
Quote Anchor link
en wat zou ik dan met die explode moeten doen? want hoe kan ik de url selecteren of iets dergelijks?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2013 16:03:54
Quote Anchor link
$_SERVER['REQUEST_URI']
Heb je hier al in gekeken?
Gewijzigd op 24/06/2013 16:04:04 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

24/06/2013 16:06:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$nieuwsid = explode('#', $_SERVER['REQUEST_URI']);    
echo $nieuwsid[0];


geeft als resultaat: /nieuws/

van deze link: http://localhost/nieuws/#17/
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

24/06/2013 16:06:53
Quote Anchor link
Je kunt $_SERVER[REQUEST_URI] gebruiken. Een volledige URL heeft namelijk deze vorm:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$url
= 'http://' . $_SERVER[HTTP_HOST] . $_SERVER[REQUEST_URI];
?>
 
Jerry php

Jerry php

24/06/2013 16:08:00
Quote Anchor link
En hoe zou ik dan die 17 eruit kunnen krijgen, aangezien dat me niet lukt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2013 16:08:34
Quote Anchor link
Is #17 echt een HTML-anchor die verwijst naar <a name="17">?
Zo niet dan zou ik dat hekje maar weghalen in je URL.

Als je de hash op wilt halen, dan moet dat met JS: document.location.hash. Je zou het via JS kunnen doorsluizen, en in PHP kunnen verwerken.
 
Jerry php

Jerry php

24/06/2013 16:09:50
Quote Anchor link
Nee het verwijst inderdaad niet daar naar toe. Het meer een cijfer dat een query moet controleren of hij in de db staat, en zo ja dan moet hij dat artikel eruit halen en weergeven. zonder te reloaden als het kan

Toevoeging op 24/06/2013 16:14:30:

Herstel, EDIT!

Ik haal nu het id wel op, maar wanneer ik dan weer op een link klik (18 bv) dan zet hij /18 erachter, wat dus als resultaat dit geeft: localhost/nieuws/17/18
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/06/2013 16:17:33
Quote Anchor link
window.location.hash


Die hash wordt niet naar de server gestuurd; daar moet je dus niet zoeken.
De pagina wordt ook niet ververst, zolang het deel links van de hash gelijk blijft.

dus het gaat om javascript.

Wat wil je er precies mee doen? Ik kan je tonen hoe.
 
Jerry php

Jerry php

24/06/2013 16:20:03
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het al ehb, heb er een uitzondering voor gemaakt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.