Header Change bij iedere pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sebas jongeneel

sebas jongeneel

20/04/2012 19:46:20
Quote Anchor link
Ik heb een klein vraagje..

Ik wil graag in php site dat op iedere pagina een andere header word ingeladen.
Momenteel staat er standaard 1 in

wie weet wat ik het beste kan aanpassen

Onderstaand is de code die nodig is de nu nog enige header te laden:

#headerCntr { position: relative; width: 1000px; height: 179px; background: url('../images/headerBg2.png') repeat; }
#headerCntr h1 { display: none; }
Gewijzigd op 20/04/2012 20:05:41 door Sebas jongeneel
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:42:10
 
Frank WD

Frank WD

20/04/2012 20:59:01
Quote Anchor link
Kun je via de $GET functie waarmee je de pagina opvraagt niet iets dan?

Ik weet niet hoe de pagina;s worden opgevraagd. Is dit via database of gewoon kale tekst in file's? Mocht het via db gaan dan zou je bij je pagina een extra veld kunnen maken en deze header bijvoorbeeld noemen. Bij het opvragen van je pagina neem je de header mee en zo geeft je die dan weer op je site.

Maar dat is dus even afhankelijk van hoe je dat site laat.
Misschien is er via CCS iets te regelen. Maar daar durf ik even geen uitspraken over te doen of te geven.
 
Chris -

Chris -

20/04/2012 21:11:10
Quote Anchor link
Je kunt ook de background in een class zetten. Zet een aantal classes afhankelijk van de pagina. Afhankelijk van de opbouw van jouw systeem, kun je voor iedere pagina dynamisch een andere class aanroepen, waardoor je dus voor iedere pagina een andere header heb.

Als je het wilt rouleren, dus bij iedere pagina-refresh een andere header wilt hebben, kun je ook gebruik maken van de volgende snippet. Let er wel even op dat je $max_headers aanpast naar het aantal verschillende headers die je hebt. De classes die worden aangemaakt zijn header-1 tot en met het aantal dat je net heb opgegeven bij $max_headers. Deze staat in de variabele $header_class.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
session_start(); // Weglaten als je ergens anders al een sessie start!
$max_headers = 5;
if(!isset($_SESSION['header_class'])) {
    $_SESSION['header_class'] = 0;
}


// Als de teller 1-4 is, kan er een bij worden opgeteld.
if($_SESSION['header_class'] >= 0 && ($_SESSION['header_class'] + 1 <= $max_headers)) {
    $_SESSION['header_class']++;
}

else {
    $_SESSION['header_class'] = 1;
}

$header_class = 'header-'.$_SESSION['header_class'];
?>
 
Sebas jongeneel

sebas jongeneel

21/04/2012 02:36:19
Quote Anchor link
Waar zou ik in dit geval dan de URL moeten plaatsen?

enorm bedankt voor de hulp
groetjes sebas

Toevoeging op 21/04/2012 02:36:53:

Chris Horeweg op 20/04/2012 21:11:10:
Je kunt ook de background in een class zetten. Zet een aantal classes afhankelijk van de pagina. Afhankelijk van de opbouw van jouw systeem, kun je voor iedere pagina dynamisch een andere class aanroepen, waardoor je dus voor iedere pagina een andere header heb.

Als je het wilt rouleren, dus bij iedere pagina-refresh een andere header wilt hebben, kun je ook gebruik maken van de volgende snippet. Let er wel even op dat je $max_headers aanpast naar het aantal verschillende headers die je hebt. De classes die worden aangemaakt zijn header-1 tot en met het aantal dat je net heb opgegeven bij $max_headers. Deze staat in de variabele $header_class.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start(); // Weglaten als je ergens anders al een sessie start!
$max_headers = 5;
if(!isset($_SESSION['header_class'])) {
    $_SESSION['header_class'] = 0;
}


// Als de teller 1-4 is, kan er een bij worden opgeteld.
if($_SESSION['header_class'] >= 0 && ($_SESSION['header_class'] + 1 <= $max_headers)) {
    $_SESSION['header_class']++;
}

else {
    $_SESSION['header_class'] = 1;
}

$header_class = 'header-'.$_SESSION['header_class'];
?>

[/quote]


Waar zou ik in dit geval dan de URL moeten plaatsen?

enorm bedankt voor de hulp
groetjes sebas
 
Chris -

Chris -

21/04/2012 02:42:31
Quote Anchor link
Sebas, pas je CSS eens aan naar het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#headerCntr { position: relative; width: 1000px; height: 179px; }
#headerCntr h1 { display: none; }

.header-1 { background: url('../images/headerBg1.png') repeat; }
.header-2 { background: url('../images/headerBg2.png') repeat; }
.header-3 { background: url('../images/headerBg3.png') repeat; }
.header-4 { background: url('../images/headerBg4.png') repeat; }
.header-5 { background: url('../images/headerBg5.png') repeat; }


Uiteraard even aanpassen aan het aantal headers die je hebt! Vergeet ook niet om in de div #headerCntr de class die uit $header_class komt te echo'en!
 
Sebas jongeneel

sebas jongeneel

21/04/2012 02:47:58
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 21/04/2012 02:42:31:
Sebas, pas je CSS eens aan naar het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#headerCntr { position: relative; width: 1000px; height: 179px; }
#headerCntr h1 { display: none; }

.header-1 { background: url('../images/headerBg1.png') repeat; }
.header-2 { background: url('../images/headerBg2.png') repeat; }
.header-3 { background: url('../images/headerBg3.png') repeat; }
.header-4 { background: url('../images/headerBg4.png') repeat; }
.header-5 { background: url('../images/headerBg5.png') repeat; }


Uiteraard even aanpassen aan het aantal headers die je hebt! Vergeet ook niet om in de div #headerCntr de class die uit $header_class komt te echo'en!


Als ik alleen de laatste code die je gaf gebruik.. dan heeft die geen header weer.
of moet ik je eerste code ook erin hebben staan?
 
Chris -

Chris -

21/04/2012 02:58:05
Quote Anchor link
Sebas, heb je de PHP code die ik je heb gegeven bovenin je pagina gezet?

Heb je de CSS die jij had geplaatst, vervangen met de CSS die ik heb geplaatst?

Heb je de div met ID headerCntr aangepast zodat er nu staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="<?php echo $header_class?>">


Laat anders een online voorbeeld zien, dat is makkelijker. Eventueel je volledige pagina. Als deze langer is dan 50-100 regels graag via PasteBin. Daar kun je de tijd ook op een paar uur zetten zodat de code straks is verdwenen.
 
Sebas jongeneel

sebas jongeneel

21/04/2012 03:04:38
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 21/04/2012 02:58:05:
Sebas, heb je de PHP code die ik je heb gegeven bovenin je pagina gezet?

Heb je de CSS die jij had geplaatst, vervangen met de CSS die ik heb geplaatst?

Heb je de div met ID headerCntr aangepast zodat er nu staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="<?php echo $header_class?>">


Laat anders een online voorbeeld zien, dat is makkelijker. Eventueel je volledige pagina. Als deze langer is dan 50-100 regels graag via PasteBin. Daar kun je de tijd ook op een paar uur zetten zodat de code straks is verdwenen.


Deze codes moet ik allemaal verwerken in de css toch?

Toevoeging op 21/04/2012 03:10:37:

Sebas jongeneel op 21/04/2012 03:04:38:
Chris Horeweg op 21/04/2012 02:58:05:
Sebas, heb je de PHP code die ik je heb gegeven bovenin je pagina gezet?

Heb je de CSS die jij had geplaatst, vervangen met de CSS die ik heb geplaatst?

Heb je de div met ID headerCntr aangepast zodat er nu staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="<?php echo $header_class?>">


Laat anders een online voorbeeld zien, dat is makkelijker. Eventueel je volledige pagina. Als deze langer is dan 50-100 regels graag via PasteBin. Daar kun je de tijd ook op een paar uur zetten zodat de code straks is verdwenen.


Deze codes moet ik allemaal verwerken in de css toch?


Misschien is het makkelijker als ik gewoon de url van de website geef:
http://JongHuizen.nl
 
Chris -

Chris -

21/04/2012 03:30:40
Quote Anchor link
Sebas, neem dit niet verkeerd op, maar lees eens goed naar wat ik schrijf.

De PHP code gaat bovenaan de index.php

De CSS code (snippet) vervangt jouw CSS uit /views/stylesheets/global.css

In je index.php/HTML vervang je <div id="headerCntr"> met mijn stukje.

Al deze dingen zijn niet gedaan, en daarom gaat het niet werken.
 
Sebas jongeneel

sebas jongeneel

21/04/2012 03:39:21
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 21/04/2012 03:30:40:
Sebas, neem dit niet verkeerd op, maar lees eens goed naar wat ik schrijf.

De PHP code gaat bovenaan de index.php

De CSS code (snippet) vervangt jouw CSS uit /views/stylesheets/global.css

In je index.php/HTML vervang je <div id="headerCntr"> met mijn stukje.

Al deze dingen zijn niet gedaan, en daarom gaat het niet werken.



Ahh oke.. sorry hiervoor.

IK heb nu alle stappen uitgevoerd.. alleen hij geeft nog geen header weer.,
 
Chris -

Chris -

21/04/2012 03:41:06
Quote Anchor link
Hm, ik zie het. In plaats van dat hij de php uitvoert, laat hij letterlijk <?php echo .. ?> zien.. Wat is het achterliggende systeem dat je gebruikt? Framework, bestaand iets?
 
Sebas jongeneel

sebas jongeneel

21/04/2012 03:43:16
Quote Anchor link
Tja.. hij heeft index.php en de index.tpl

index.tpl zit die code: <div id="headerCntr">
die ik dus vervangen heb voor jou code..

ik moetwel zeggen dat ik gewoon letterlijk je code heb gekopieerd. dus heb er geen wijzigingen op aangebracht.
 
Chris -

Chris -

21/04/2012 03:54:14
Quote Anchor link
Gebruik je Smarty als template parser?

In dat geval moet je in index.php de PHP code plaatsen die ik hierboven plaatste. Vervolgens moet je daaronder ervoor zorgen dat de variabele wordt assigned aan een waarde voor de template. Dit zal iets moeten worden in de trant van:

$smarty->assign('headerclass', $header_class);

Vervolgens in index.tpl de class leeghalen, en hier {$headerclass} in plaatsen.

Toevoeging op 21/04/2012 03:54:35:

Omdat ik je code niet kan zien is dit dus gokken, je moet even zoeken naar de juiste naam voor $smarty!
 
Sebas jongeneel

sebas jongeneel

21/04/2012 04:02:57
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 21/04/2012 03:54:14:
Gebruik je Smarty als template parser?

In dat geval moet je in index.php de PHP code plaatsen die ik hierboven plaatste. Vervolgens moet je daaronder ervoor zorgen dat de variabele wordt assigned aan een waarde voor de template. Dit zal iets moeten worden in de trant van:

$smarty->assign('headerclass', $header_class);

Vervolgens in index.tpl de class leeghalen, en hier {$headerclass} in plaatsen.

Toevoeging op 21/04/2012 03:54:35:

Omdat ik je code niet kan zien is dit dus gokken, je moet even zoeken naar de juiste naam voor $smarty!


Mn Index.php incl. jou code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
ob_start ();
session_start ();
$max_headers = 5;
if(!isset($_SESSION['header_class'])) {
    $_SESSION['header_class'] = 0;
}


// Als de teller 1-4 is, kan er een bij worden opgeteld.
if($_SESSION['header_class'] >= 0 && ($_SESSION['header_class'] + 1 <= $max_headers)) {
    $_SESSION['header_class']++;
}

else {
    $_SESSION['header_class'] = 1;
}

$header_class = 'header-'.$_SESSION['header_class'];

error_reporting (E_ALL);

# Startup tasks
require_once 'core/initialize.php';

## Configuration-data
$config = new Config ();
$r->set ('cfg', $config);

# Connect to DB
$sql = new Mysql ($r);
$r->set ('sql', $sql);
$r['sql']->query ("DELETE FROM flood WHERE datum < '".(time () - 10)."' ");

# Load template object
$template = new Template($r);
$r->set ('tpl', $template);

## Set global data for the views
$r['tpl']->Assign_Global ('adres', $r['cfg']->adres_met);
$r['tpl']->Assign_Global ('sAdres', $r['cfg']->adres);
$r['tpl']->Assign_Global ('naam', $r['cfg']->site_naam);

## Set functions
$functions = new Functions($r);
$r->set ('functions', $functions);

## Set client
$client = new Client($r);
$r->set ('client', $client);
if($r['client']->ingelogd == 1) {
    $user = $client->Load ();
    $r->set ('user', $user);
}


## Load router
$router = new Router($r);
$r->set ('router', $router);
$router->setPath (site_path . 'controllers');

## Load navigation
$navigation = new Navigation ($r);
$r->set ('navigation', $navigation);

## Load menu
$menu = new Menu ($r);
$r->set ('menu', $menu);

## Load online
$online = new Online ($r);
$r->set ('online', $online);

$statistieken = new Statistieken ($r);
$r->set ('statistieken', $statistieken);


$router->delegate();

ob_end_flush ();
?>


Index.tpl incl. Jou code: (gedeelte van index.tpl)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    <!--  / MAIN CONTAINER \ -->



    <div id="mainCntr">
        
        <!--  / HEADER CONTAINER \ -->
        <div id="headerCntr" class="<?php echo $header_class?>">
<!--  / LOGIN BOX \ -->
                <div class="loginBoxB">
                              <h3>Login</h3>


Global.css incl jou code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
/* ### MAIN CONTAINER ### */
#mainCntr { margin: 0 auto; padding-top: 0px; width: 1000px; }
#mainCntr .girl { background-image: url('../images/girl.png'); }
#mainCntr .boy { background-image: url('../images/boy.png'); }

    /* ### HEADER CONTAINER ### */
#headerCntr { position: relative; width: 1000px; height: 179px; }
#headerCntr h1 { display: none; }
.header-1 { background: url('../images/headerBg.png') repeat; }
.header-2 { background: url('../images/headerBg2.png') repeat; }
.header-3 { background: url('../images/headerBg3.png') repeat; }
.header-4 { background: url('../images/headerBg4.png') repeat; }
.header-5 { background: url('../images/headerBg5.png') repeat; }
    
        /* ### MENU CONTAINER ### */


Ik hoop dat je iets kunt zien., Iedergeval enorm bedankt voor al je tijd en moeite.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

21/04/2012 04:09:09
Quote Anchor link
Hallo Sebas,

Misschien heb je hier iets aan:
http://www.smarty.net/docsv2/en/language.function.php.tpl

Daar staat uitgelegd hoe je een php variabele parsed naar een smarty template.
Je kunt namelijk niet zomaar php code in een smarty template plaatsen.

Hoop dat je er iets aan hebt.
 
Sebas jongeneel

sebas jongeneel

21/04/2012 04:21:38
Quote Anchor link
is dat een beetje simpel tedoen?

Rick ook jij thx voor je tijd en moeite
 
Chris -

Chris -

21/04/2012 04:26:02
Quote Anchor link
@Sebas; ook dit is niet lullig bedoeld, maar heb je kennis van programmeren?

Oke, ga stap voor stap de volgende dingen doen :)

index.php:regel 72 plaats je een enter. Regel 73 het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$r['tpl']->Assign_Global ('headerclass', $header_class);


index.tpl: Vervang ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="<?php echo $header_class?>">

Met ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="{$headerclass}">


That should do the trick!

Toevoeging op 21/04/2012 04:32:03:

Overigens, in het bestand /controllers/members.php op regel 147 moet je het woordje eregi vervangen door preg_match :)
 
Sebas jongeneel

sebas jongeneel

21/04/2012 12:40:41
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 21/04/2012 04:26:02:
@Sebas; ook dit is niet lullig bedoeld, maar heb je kennis van programmeren?

Oke, ga stap voor stap de volgende dingen doen :)

index.php:regel 72 plaats je een enter. Regel 73 het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$r['tpl']->Assign_Global ('headerclass', $header_class);


index.tpl: Vervang ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="<?php echo $header_class?>">

Met ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="{$headerclass}">


That should do the trick!

Toevoeging op 21/04/2012 04:32:03:

Overigens, in het bestand /controllers/members.php op regel 147 moet je het woordje eregi vervangen door preg_match :)


Ik begrijp opzich bets veel van php.. alleen sommige dingen snap ik dus gewoon nog niet., Enorm bedankt voor je duidelijke uitleg en begrip hiervoor. Bedankt.

Ik heb de onderstaande stappen zoals je aangaf uitgevoerd:

index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
ob_start ();
session_start ();
$max_headers = 5;
if(!isset($_SESSION['header_class'])) {
    $_SESSION['header_class'] = 0;
}


// Als de teller 1-4 is, kan er een bij worden opgeteld.
if($_SESSION['header_class'] >= 0 && ($_SESSION['header_class'] + 1 <= $max_headers)) {
    $_SESSION['header_class']++;
}

else {
    $_SESSION['header_class'] = 1;
}

$header_class = 'header-'.$_SESSION['header_class'];

error_reporting (E_ALL);

# Startup tasks
require_once 'core/initialize.php';

## Configuration-data
$config = new Config ();
$r->set ('cfg', $config);

# Connect to DB
$sql = new Mysql ($r);
$r->set ('sql', $sql);
$r['sql']->query ("DELETE FROM flood WHERE datum < '".(time () - 10)."' ");

# Load template object
$template = new Template($r);
$r->set ('tpl', $template);

## Set global data for the views
$r['tpl']->Assign_Global ('adres', $r['cfg']->adres_met);
$r['tpl']->Assign_Global ('sAdres', $r['cfg']->adres);
$r['tpl']->Assign_Global ('naam', $r['cfg']->site_naam);

## Set functions
$functions = new Functions($r);
$r->set ('functions', $functions);

## Set client
$client = new Client($r);
$r->set ('client', $client);
if($r['client']->ingelogd == 1) {
    $user = $client->Load ();
    $r->set ('user', $user);
}


## Load router
$router = new Router($r);
$r->set ('router', $router);
$router->setPath (site_path . 'controllers');

## Load navigation
$navigation = new Navigation ($r);
$r->set ('navigation', $navigation);

## Load menu
$menu = new Menu ($r);
$r->set ('menu', $menu);

## Load online
$online = new Online ($r);
$r->set ('online', $online);

$statistieken = new Statistieken ($r);
$r->set ('statistieken', $statistieken);

$r['tpl']->Assign_Global ('headerclass', $header_class);

$router->delegate();

ob_end_flush ();
?>


Index.tpl:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
<block index>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="nl">

<head>
    <title>JongHuizen.nl - Alles voor jongeren in Huizen!</title>
    <link rel="shortcut icon" href="http://jonghuizen.nl/favicon.ico" />
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
    <meta http-equiv="Content-Language" content="nl" />
    <meta name="keywords" content="jongere, jongeren, jong, jong in, jong uit, huizen, huisen, huzen, huize, huis, huiz, bussum, blaricum, naarden, het gooi, gooimeer, gooi meer, hilversum, hilversum alive, onair, meisje, jongen, in, jongerensite, jongeren site, jongeresite, pubers, jongerenwebsite, jongerenpagina, tieners, 4u, 4you, foryou, 4 u, 4 you, for you, anti-vandalisme campagne, zakgeldcentrale, huizermaat, huizermaat college, erfgooiers college, erfgooijers, hzn, skate pleintje, college de brink, willem de zwijger college, wdz, goois lyceum college, vitus college, leer werk loket, uwv, lyceum, aquarius, odysseus, iie, acta, pabo, 123studiekeuze, jobcoach, meerwerk, matchmaker, de kringen, proud, stichting jonger ouder, jongeren lossen het op, bureau gelijke behandeling, stichting de waag, jonge mantelzorgers, jongeren in rouw, steunpunt huiselijk geweld, missX, MSN, time-out, time out, stadsdichter, club, club oscars, club s7ven, grand cafe, graaf wichman, de pub, wapenvanhuizen, hetwapenvanhuizen, uitgaan, jeugd, tieners, scholieren, de botter, o donder, jongeren centrum, jc, detram, rumoer, gemeente, huizen, haven van huizen, cafe, agenda, uitgaans agenda, problemen, pesten, profiel, aanmaken, contact, jongeren werkers, werkers, ervaringen, klachten, tip, tips, hangen, hangjeugd, wijkagent, agent, politie, jeugd agent, jonghuizen.hyves.nl, tussenhaakjes, mediamovies, facebook, facebook.com/jonghuizen, place2, place-2b, place2-b, jonghuizen, jong huizen, jong in huizen, jonginhuizen, uitgaans punt, prijzen, oude dorp, bioscoop, whatssapp, jongeren ontmoetingsplaats, games, ps3, ruzie, vrienden, hardstyle" />    
    <meta name="description" content="JongHuizen jongerensite van Huizen waar je alles kunt vinden!" />
    <meta name="robots" content="index, follow" />
    <meta name="author" content="jonghuizen" />
    <meta name="revisit-after" content="1 days" />
    <link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon" />
    <link rel="icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon"/>
    <link rel="stylesheet" href="<global sAdres>/views/stylesheets/global.css" type="text/css" />
    
    <!--[if lte IE 6]>
        <script type="text/javascript" src="<global sAdres>/views/javascripts/pngfix.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="<global sAdres>/views/javascripts/ie6.js"></script>

        <link rel="stylesheet" href="<global sAdres>/views/stylesheets/ie6.css" type="text/css" />
    <![endif]-->

        <title><global naam><string sTitel></title>
        
  
            <!-- CSS -->
            <link rel="stylesheet" href="<global sAdres>/views/css/lightwindow.css" type="text/css" media="screen" />
            <link rel="stylesheet" href="<global sAdres>/views/css/colorPicker.css" type="text/css" media="screen" />

        
            <style type="text/css">
            body { background: url('<global sAdres>/views/images/bodyBg.png') #000000 repeat-x; }
            </style>
             <block sAchtergrond><STYLE type="text/css">
               body {<string sAchtergrond_plaatje>background-color: <string sKleur>;background-repeat:no-repeat;}
             </STYLE></block sAchtergrond>

            
        <block head><string meta></block head>

  </head>

<body>
            <block sAgenda>
                <div id="dhtmltooltip"></div>
                <script type="text/javascript" src="<global sAdres>/views/javascript/dhtml.js"></script>
            </block sAgenda>

<!--  / WRAPPER \ -->
<div id="wrapper">
    
    <!--  / MAIN CONTAINER \ -->



    <div id="mainCntr">
        
        <!--  / HEADER CONTAINER \ -->
        <div id="headerCntr" class="{$headerclass}">
<!--  / LOGIN BOX \ -->
                <div class="loginBoxB">
                              <h3>Login</h3>
                    <block nIngelogd>
                    <form method="post" action="<global adres>/members/login">
                                    <fieldset>
                                          
                                          <label for="username">Gebruikersnaam:</label>
                                          <input class="field" id="username" name="gebruikersnaam" type="text" />
                                          
                                          
                                          <label for="password">Wachtwoord:</label>
                                          <input class="field" id="password" name="wachtwoord" type="password" />
                                          <input class="submit" type="submit" name="submit" value="login" />
                                        
                                          
                                    </fieldset>
                      </form></block nIngelogd>
                              <block sIngelogd>
                                    <fieldset>
                                          <div id="panel" class="panel">
                                                Welkom terug <string sGebruikersnaam>
                                                <br />
                                                 &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;- <a href="<global adres>/members/profile/<string sProfile_id>/<string sGebruikersnaam>">Mijn profiel</a><br />
                                                 &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;- <a href="<global adres>/panel/welkom">Memberpaneel</a> <block mBeheer>- <a href="<global adres>/beheer/index">Beheerpaneel</a></block mBeheer><br />
                                                 &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;- <a href="<global adres>/panel/index">Gebruikersmenu</a><br />
                                                 &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;- <a href="<global adres>/members/logout">Uitloggen</a>
                                          </div>
                                    </fieldset>
                              </block sIngelogd>
                </div>
                <!--  \ LOGIN BOX / -->
            
            <h1>ChatTown</h1>

            <!--  / MENU CONTAINER \ -->
            <div id="menuCntr">

                <ul>
                    <li class="selected"><a href="<global adres>"><span><span>Beginpagina</span></span></a></li>
                    <block iMenu><li><a href="<global adres>/panel/index"><span><span>Ingelogd</span></span></a></li></block iMenu>
                    <li><a href="<global adres>/zoeken"><span><span>Zoeken</span></span></a></li>
                    <li><a href="http://www.stappenxl.nl/index/fotoalbum" target="_blank" class="link"><span><span>Fotoalbum</span></span></a></li>
                    <li><a href="<global adres>/media"><span><span>Media</span></span></a></li>
                    <li><a href="<global adres>/uitgaansagenda"><span><span>Agenda</span></span></a></li>
                    <li <string sContest>><a href="<global adres>/blog" class="link"><span><span>Ervaringen/Forum</span></span></a></li>
                    <li><a href="<global adres>/samenwerking" class="link"><span><span>Partners</span></span></a></li>
                    <li><a href="<global adres>/informatie" class="link"><span><span>Site-Info</span></span></a></li>
                    <li><a href="<global adres>/contact" class="link"><span><span>Contact</span></span></a></li>
                </ul>

            </div>
            <!--  \ MENU CONTAINER / -->
            
            
            <!--  / PROFIEL CONTAINER \ -->
            <div id="profielCntr">

                <h2>Profiel promotie:</h2>

                <block sPromotie_R><div class="profiel" id="profiel">
                    
                    <div class="pic">
                        
                        <string sProfielfoto>
                        
                    </div>
                    
                    <div class="text">
                        
                        <h3 class="<string sGeslacht>"><a href="<global adres>/members/profile/<string sPid>/<string sGebruikersnaam>"><string sGebruikersnaam></a></h3>
                        
                        <p><string sTekst></p>
                        
                    </div>
                    
                </div></block sPromotie_R>
            
                

            </div>
            <!--  \ PROFIEL CONTAINER / -->

        </div>
        <!--  \ HEADER CONTAINER / -->
        
        <!--  / CONTENT CONTAINER \ -->
        <div id="contentCntr">

            <!--  / LEFT CONTAINER \ -->
            <div id="leftCntr">

                                <p>
            </p>
                            <!--  / YOUTUBE \ -->
                                <div class="youtube">
                                  <div class="top">
                                    <div class="bottom"><a href="http://www.jonghuizen.nl/index/fotoalbum" target="_parent"><img src="http://jonghuizen.nl/views/images/media/fotoalbum.png" alt="Fotoalbum" width="190" height="150" border="0" /></a><br />
                                      <!--  \ YOUTUBE / -->
                                      
                                      <!--  / partner \ -->
                                    </div>
                                  </div>
            </div>
                                <p>
                                  
            </p>
                                <div class="partner">
                  <div class="top">
                    <div class="bottom">
                      <p align="center"><a href="http://www.facebook.com/JongHuizen" target="_blank"><img src="http://jonghuizen.nl/views/images/followus/facebook.png" alt="Facebook" width="75" height="70" border="0" /></a></p>
                      <p align="center"><a href="https://twitter.com/jonghuizen" target="_blank"><img src="http://jonghuizen.nl/views/images/followus/twiter.png" alt="Twitter" width="75" height="70" border="0" /></a>
                        <!--  \ partner / -->
                      <p align="center"><a href="http://jonghuizen.hyves.nl/" target="_blank"><img src="http://jonghuizen.nl/views/images/followus/hyves.png" alt="Hyves" width="75" height="70" border="0" /></a>
                    </div>
                                  </div>
            </div>

                                      <!--  \ partner / -->            
            
                

                

                <!--  / TOP BOX \ -->
                <div class="topBox">
                    
                    <h3>Top 3 members</h3>

                    <ul>
                                    <block mTop_R>
                        <li class="<string sGeslacht>">
                            <a href="<global adres>/members/profile/<string sPid>/<string sGebruikersnaam>"><string sGebruikersnaam></a> <string sProfielfoto></a>
                        </li></block mTop_R>
                    </ul>

                    
                    
                </div>
                <!--  \ TOP BOX / -->

            </div>
            <!--  \ LEFT CONTAINER / -->
            
            <!--  / CENTER CONTAINER \ -->
            <div id="centerCntr">
                <!--  / COUNT BOX \ -->
                <block Redirect><div class="countBox">
                    <div class="top">
                        <div class="bottom">
                                          <h2><string titel></h2>
                                          <p><string bericht><br />Je wordt automatisch doorgestuurd, indien dit niet gebeurd klik dan<string link>.</p>
                        </div>
                    </div>
                </div></block Redirect>
                        <block content></block content>
            </div>
            <!--  \ CENTER CONTAINER / -->

            <!--  / RIGHT CONTAINER \ -->
            <div id="rightCntr">

                <!--  / NIEUW BOX \ -->
                <div class="nieuwBox">

                    <h3>Nieuwste lid</h3>
                    
                    <ul>
                        <block rNieuw_R><li class="<string sGeslacht>">
                                          <a href="<global adres>/members/profile/<string sPid>/<string sGebruikersnaam>"><string sGebruikersnaam></a> <string sProfielfoto></a>
                         </li></block rNieuw_R>
                    </ul>

                </div>
                <!--  \ NIEUW BOX / -->

<!--  / BLOG BOX \ -->
                <div class="blogBox">
                    <div class="top">
                        <div class="bottom">

                            <h3>Laatste Ervaring</h3>

                            <ul>
                                <block rBlogs_R><li class=""><a href="<global adres>/members/profile/<string sPid>/blog/<string sPid2>"><string sTitel></a> door <a href="<global adres>/members/profile/<string sPid>"><string sGebruikersnaam></a></li></block rBlogs_R>
                                <block rBlogs_Geen><li class=""><a href="#">Geen Ervaringen!</a></li></block rBlogs_Geen>
                            </ul>

                        </div>
                    </div>
                </div>
                <!--  \ BLOG BOX / -->

                 <!--  / WIE BOX \ -->
                                <div class="wieBox">
                                  <div class="top">
                                    <div class="bottom">
                                      <h3>Wie is online</h3>
                                      <ul>
                                        <li> <strong>Leden:</strong>
                                            <string aLeden>
                                          leden, waarvan
                                          <string aMeisjes>
                                          Meisjes en
                                          <string aJongens>
                                          Jongens. </li>
                                        <li> <strong>Nu online:</strong>
                                            <string oLeden>
                                          leden online en
                                          <string oGasten>
                                          gasten. </li>
                                        </li>
                                      </ul>
                                    </div>
                                  </div>
            </div>
                            <!--  \ WIE BOX / -->
                
                <!--  / SNEL BOX \ -->
                <div class="snelBox">
                    <div class="top">
                        <div class="bottom">
                        
                            <h3>Actieve members</h3>

                            <ul>
                                                <block rTop_R>
                                                <li class="<string sGeslacht>">
                                                      <a href="<global adres>/members/profile/<string sPid>/<string sGebruikersnaam>"><string sGebruikersnaam></a> <string sProfielfoto></a>
                                                </li></block rTop_R>
                            </ul>
                        
                        </div>
                    </div>
                </div>


            </div>
            <!--  \ RIGHT CONTAINER / -->
    

        </div>
        <!--  \ CONTENT CONTAINER / -->
        
        <!--  / FOOTER CONTAINER \ -->
        <div id="footerCntr">
        
            &nbsp;&nbsp;
            
            <ul>
                <li><a href="<global adres>/voorwaarden">Voorwaarden</a></li>
                <li><a href="<global adres>/members/memberlist">Gebruikers</a></li>
                <li><a href="<global adres>/groups/grouplist">Groepen</a></li>
                <li><a href="<global adres>/radio">Radio</a></li>
            </ul>

        </div>
        <!--  \ FOOTER CONTAINER / -->
        
    </div>
    <!--  \ MAIN CONTAINER / -->
    
</div>
<!--  \ WRAPPER / -->

</body>

</html>
</block index>


global.css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
/* ### MAIN CONTAINER ### */
#mainCntr { margin: 0 auto; padding-top: 0px; width: 1000px; }
#mainCntr .girl { background-image: url('../images/girl.png'); }
#mainCntr .boy { background-image: url('../images/boy.png'); }

    /* ### HEADER CONTAINER ### */
#headerCntr { position: relative; width: 1000px; height: 179px; }
#headerCntr h1 { display: none; }
.header-1 { background: url('../images/headerBg2.png') repeat; }
.header-2 { background: url('../images/headerBg2.png') repeat; }
.header-3 { background: url('../images/headerBg3.png') repeat; }
.header-4 { background: url('../images/headerBg4.png') repeat; }
.header-5 { background: url('../images/headerBg5.png') repeat; }
    
        /* ### MENU CONTAINER ### */


Wijzigingen uitgevoerd. helaas nog geen resultaat.
Nogmaals enorm bedankt voor al je tijd en moeite

Toevoeging op 21/04/2012 19:27:26:

Chris Horeweg op 21/04/2012 04:26:02:
@Sebas; ook dit is niet lullig bedoeld, maar heb je kennis van programmeren?

Oke, ga stap voor stap de volgende dingen doen :)

index.php:regel 72 plaats je een enter. Regel 73 het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$r['tpl']->Assign_Global ('headerclass', $header_class);


index.tpl: Vervang ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="<?php echo $header_class?>">

Met ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="{$headerclass}">


That should do the trick!

Toevoeging op 21/04/2012 04:32:03:

Overigens, in het bestand /controllers/members.php op regel 147 moet je het woordje eregi vervangen door preg_match :)



Chris.,
Heb jij nog enig idee wat het nu nog kan tegenwerken?
bedankt
Sebas
 
Sebas jongeneel

sebas jongeneel

22/04/2012 20:57:58
Quote Anchor link
Sebas jongeneel op 21/04/2012 12:40:41:
Chris Horeweg op 21/04/2012 04:26:02:
@Sebas; ook dit is niet lullig bedoeld, maar heb je kennis van programmeren?

Oke, ga stap voor stap de volgende dingen doen :)

index.php:regel 72 plaats je een enter. Regel 73 het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$r['tpl']->Assign_Global ('headerclass', $header_class);


index.tpl: Vervang ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="<?php echo $header_class?>">

Met ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="{$headerclass}">


That should do the trick!

Toevoeging op 21/04/2012 04:32:03:

Oke Top Thx voor tijd en moeite

Toevoeging op 22/04/2012 20:58:38:

Sebas jongeneel op 21/04/2012 12:40:41:
Chris Horeweg op 21/04/2012 04:26:02:
@Sebas; ook dit is niet lullig bedoeld, maar heb je kennis van programmeren?

Oke, ga stap voor stap de volgende dingen doen :)

index.php:regel 72 plaats je een enter. Regel 73 het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$r['tpl']->Assign_Global ('headerclass', $header_class);


index.tpl: Vervang ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="<?php echo $header_class?>">

Met ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="headerCntr" class="{$headerclass}">


That should do the trick!
Thx

Toevoeging op 22/04/2012 21:00:13:

Sebas jongeneel op 21/04/2012 04:02:57:
Chris Horeweg op 21/04/2012 03:54:14:
Gebruik je Smarty als template parser?

In dat geval moet je in index.php de PHP code plaatsen die ik hierboven plaatste. Vervolgens moet je daaronder ervoor zorgen dat de variabele wordt assigned aan een waarde voor de template. Dit zal iets moeten worden in de trant van:

$smarty->assign('headerclass', $header_class);

Vervolgens in index.tpl de class leeghalen, en hier {$headerclass} in plaatsen.

Toevoeging op 21/04/2012 03:54:35:

Omdat ik je code niet kan zien is dit dus gokken, je moet even zoeken naar de juiste naam voor $smarty!


..

Toevoeging op 22/04/2012 21:00:56:

..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.