header issue (ik weet het, staat al in de forum maar geraak er niet uit)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Bosmans

chris Bosmans

13/10/2022 17:08:54
Quote Anchor link
ik weet header topic is niet een uitzonderlijk topic.
en heb deze ok al doornomen

issue zit bij Case 2 tussen de //********--------------------------****************/

hier krijg ik de header topic.


wat ik vreemd vind is dat bij case 4 (helemaal onderaan code)
ook een header functie zit en deze zonder problemen doorloopt


ik weet dat de code hoogstwaarschijnlijk niet logisch is en/of kan veranderen / verbeteren, maar dit even buiten beschouwing nemen.

ik snap niet vanwaar de header error komt
volgens de error code zit fout bij het openen van de php code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
//**************************--------------------------***********************************************/
<?php

[/code]
 

groter deel van de code
[code]
/****************************************************************************************/
// check voor toevoegen
/****************************************************************************************/

case 2:
/********************************************************************************************************/
//de geposte variabelen uit case 1

$naam_op= strtoupper(trim(mysqli_real_escape_string($link,$_POST['naam_op'])));
$datumOP= date("Y-m-d H:i:s");
$OP_HIDDEN_DELETE= "0";
$operator_dep="qc";

$bestaat_die_al= mysqli_query($link,"SELECT * FROM operator WHERE N_operator='$naam_op' ");
 while($row_bestaat_die_al = mysqli_fetch_array($bestaat_die_al))
{

$persoon_bestaat_al = $row_bestaat_die_al['N_operator'];
};

/********************************************************************************************************/
//controleren of er alle velden ok zijn

?>

<h2> Persoon Toevoegen</h2>
<form action="QC_ingave.php?keuze=1&putaway=1" method="post" enctype="multipart/form-data" >
  <table class="table table-striped">
    <tr>
      <td width="232" class="titelformulier" >  Datum: </td>
      <td width="554" colspan="2" class="outputformulier" ><?php echo date("d/M/Y"); ?>    
      </td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="titelformulier" >Naam:</td>
      <td class="outputformulier" >
        <input  name="naam_op" type="text" size="60" value="<?php echo $naam_op; ?>"/></td>
      <td class="outputformulier" ><?php if(empty ($naam_op)||!empty ($persoon_bestaat_al)) { echo '<img src="..\pictures\wrong.png" width="22" height="22"/>';}?></td>
 </tr>
    <tr>
      <td class="titelformulier" ></td>
      <td class="outputformulier" ></td>
      <td class="outputformulier" ></td>
    </tr>
    <tr>
      <td height="57" class="tekstfrom"></td>
      <td colspan="2" class="tekstfrom"><h3>
        <input type="submit" class="enterknop" value="Toevoegen"/>
      </h3></td>
    </tr>
  </table>
</form>
//**************************--------------------------***********************************************/
<?php
if (!empty($naam_op) && empty($persoon_bestaat_al))
{

    //het effectief wegschrijven naar tabel operator
$sqlOP= mysqli_query($link,"INSERT INTO operator (N_operator,OP_datum, OP_HIDDEN_DELETE, operator_dep)    
      VALUES ('$naam_op', '$datumOP', '$OP_HIDDEN_DELETE','$operator_dep')"
);

header('Location: http://'.$dns.'admin_qc/QC_ingave.php?keuze=0');
}

//**************************--------------------------***********************************************/
break;
/****************************************************************************************/
// update tonen lijst UPDATE
/****************************************************************************************/

case 3:
$result = mysqli_query($link,"SELECT *,DATE_FORMAT(OP_DATUM,'%d.%b.%Y om %Hu%i')AS newOP_DATUM,DATE_FORMAT(OP_DATUM_ADJUST,'%d.%b.%Y om %Hu%i')AS newOP_DATUM_ADJUST FROM operator WHERE OP_HIDDEN_DELETE='0' AND operator_dep='$user' ORDER BY N_OPERATOR ASC");
?>

<h2 class="titel"> Selecteer de lijn die moet worden aangepast.</h2>

<form action="QC_ingave.php?keuze=2&putaway=2" method="post" name="update" >
 <table class="table table-striped">
<tr class="titelformulier">
<th width="165" align="center"></th>
<th width="263" align="center"><strong>Naam</strong></th>
<th width="246" align="center"><strong>Toegevoegd op</strong></th>
<th width="206" align="center"><strong>wijziging op</strong></th>
</tr>

<?php
 while($rowupdate = mysqli_fetch_array($result))
{

//******************************************************************************************************
//BELANGRIJK de eerste rij 0 is voor de tabel een blanco te laten zien. deze nooit verwijderen.
// <?php if($rowupdate['NR_OPL']==1){echo""; }else{ echo $rowupdate['NR_A_STEMPEL'] ;}
// => dit script zorgt ervoor dat die lijn NOOIT zichtbaar is.
//******************************************************************************************************

 ?>

<tr>
<td class="outputformulierupdate" align="center">
  <?php if($rowupdate['NR_OP']==1){echo""; }else{ $selectradio=$rowupdate['NR_OP'] ; echo"<input name='NR_OP' type='radio' value='$selectradio' />";} if(!empty($selectradio)){
   echo "";}else{}?>

  </td>
<td class="outputformulierupdate"align="center">
  <?php if($rowupdate['NR_OP']==1){echo""; }else{ echo $rowupdate['N_operator'] ;}?>
</td>
<td class="outputformulierupdate"align="center">
  <?php if($rowupdate['NR_OP']==1){echo""; }else{ echo $rowupdate['newOP_DATUM'] ;}?>
</td>
<td class="outputformulierupdate"align="center">
  <?php if($rowupdate['NR_OP']==1){echo"";}else{ if(!empty($rowupdate['newOP_DATUM_ADJUST'])) {echo $rowupdate['newOP_DATUM_ADJUST']; $updatedatum=$rowupdate['newOP_DATUM_ADJUST'];}else{ echo"";}}?>
</td>

<?php  }
?>

</tr>
<tr>
  <td height="74" align="center" class="outputformulierupdate"><input type="submit" class="enterknop" value="Aanpassen" /></td>

</tr>
</form>
</table>
<?php
break;
/****************************************************************************************/
// update effectief uitvoeren
/****************************************************************************************/

case 4:
$OP_NR = $_POST['NR_OP'];
$naam_op = strtoupper($_POST['naam_op']);
$naam_op_old = strtoupper($_POST['naam_op_old']);
$datumOP_update= date("Y-m-d H:i:s");
$secrun = $_POST['secrun'];

if (!empty($naam_op) && (is_numeric($naam_op))||empty($secrun)) {

?>

<h1 class="titel"> Pas de gegevens aan</h1>
 <table class="table table-striped">
<form action="QC_ingave.php?keuze=2&putaway=2" method="post" />
<tr class="titelformulier">
<th width="528" align="center"><strong>Naam</strong></th>
</tr>
<?php
$result
= mysqli_query($link,"SELECT * FROM operator WHERE NR_OP='$OP_NR'");

while($rowupdate = mysqli_fetch_array($result))
{

 $naam_ex=    $rowupdate['N_operator'];
 $naam_op_old=    $rowupdate['N_operator'];

 ?>

<tr>
  <td class="outputformulierupdate" align="center"></td>
<tr>
  <td class="outputformulierupdate" align="center"><?php  echo $naam_op_old;?></td>
<tr>
  <td class="outputformulierupdate" align="center">&nbsp;</td>
<tr>
<td class="outputformulierupdate" align="center">
  <span class="outputformulierupdate">
  <input  name="naam_op" type="text" size="40" value="<?php  echo $naam_ex ;?>"/>
  </span>
<tr>
<input name="NR_OP" type="hidden"value="<?php echo $OP_NR; ?>"  />
<input name="naam_op_old" type="hidden"value="<?php echo $naam_op_old; ?>"  />
    <input name="secrun" type="hidden"value="1"  />
  <td height="66" align="center">
    <input type="submit" class="enterknop" value="Update Verzenden" />
  </table>
    </form>

<?php  }}else{
    //het effectief updaten naar tabel operator
$sqlOP= mysqli_query($link,"UPDATE  operator SET
N_operator='$naam_op',
N_operator_old='$naam_op_old',
OP_DATUM_ADJUST='$datumOP_update'

WHERE NR_OP='$OP_NR'"
);


header('Location: http://'.$dns.'admin_qc/QC_ingave.php?keuze=0');

}

break;
[
/code]
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:27:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2022 17:13:15
Quote Anchor link
Lijn 55 en daarboven is output, en dat hoort niet boven een header().

De error zou ook de lijn moeten aangeven waar de output te vinden is.
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

13/10/2022 21:06:04
Quote Anchor link
Ja dat had ik gelezen in de andere threads

Maar waarom werkt dit bij case 4 dan wel.

En het heeft gewerkt maar toen ik nog een extra check inbouwde
Vooraleer de insert te doen naar de tabel
Update


Het heeft met de if functie te maken die bij 4 is en bij 2 niet

Ik had de if boven de input moeten zetten
En daarna ne else voor de insert


Case closed
Gewijzigd op 13/10/2022 21:20:19 door chris Bosmans
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.