header werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »
Georg Kellersmann

Georg Kellersmann

19/03/2015 18:18:41
Quote Anchor link
Hallo php-ers
Probleem dat ik na uitvoerig zoeken niet heb kunen oplossen:
Bekenden komen op een page van mijn website via een link die ik ze heb toegestuurd.
Daar wordt ze gevraagd hun voornaam in te vullen en een keuze uit 3 mogelijkheden te maken.
Als ze dat doen, dan komen ze op een mailformulier, worden bedankt voor het invullen en zij krijgen een bevestiging dat ze hebben geantwoord en ik krijg hun antwoord.
Dat gaat allemaal goed. Maar als ze de submitknop hebben ingedrukt en vergaten in te vullen, dan moeten ze op een andere page komen en dat mislukt. Ze komen altijd op het mailformulier, maar er kan natuurlijk geen mail worden verstuurd.
het script waar het mis gaat is dit:
(code)php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//check of voornaam en keus aangeklikt
$_POST["keus"]=''; // vermijdt undefined index
$_POST["voornaam"]='';
if(isset($_POST["bevestig"]) && ($_POST["voornaam"]=' ' ||  $_POST["keus"]=' '))
{
header("location:http://www.mijndomein/pagina-1a.php");}

?>

de rest werkt goed mits ingevuld door bezoeker
het gaat om regel 6.
isset( $_POST["bevestig"]) is zeker, want er is op de submit-knop in pagina-1.php gedrukt en die heeft deze naam.
Maar omdat nagelaten is voornaam in te vullen en de keus uit 3 te maken (radiobuttons) zijn
$_POST["voornaam"] en $_POST["keus:] leeg.
Op het deel voor de && zegt de server ja en op het deel achter de && zegt de server ook ja.
Dan zou dus de header moeten worden uitgevoerd.
Waar zit de fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:33:31
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2015 18:22:16
Quote Anchor link
Georg Kellersmann op 19/03/2015 18:18:41:
... zijn $_POST["voornaam"] en $_POST["keus"] leeg.


Dat doe je zelf op regel 3 en 4.


Een = is een toekenning.
In een vergelijking gebruik je == (of ===)

En in je header mist .nl of .com of ...
Gewijzigd op 19/03/2015 18:26:05 door - SanThe -
 
Georg Kellersmann

Georg Kellersmann

19/03/2015 20:19:54
Quote Anchor link
Als die $_POST["voornaam"] en $_POST["keus"} niet als string worden gedeclareerd komt de mededeling dat ze undefined zijn.
Ik heb dat nu vervangen door gebruik te maken van $_SERVER["REQUEST_METHOD"]= "POST"
helpt niet. De header wordt gewoon overgeslagen.
het woord mijndomein in de header staat voor mijndomein.nl.
PHPMailer-5.2.8 of Apache is blijkbaar erg kritisch op undefined variables.
hoewel dat in PHP niet echt nodig is wordt het tegenwoordig veel aangeraden.
Elke call naar een undefined variabe wordt genegeerd en dus werkt het mailform dan niet meer.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2015 20:31:06
Quote Anchor link
Georg Kellersmann op 19/03/2015 20:19:54:
Als die $_POST["voornaam"] en $_POST["keus"} niet als string worden gedeclareerd komt de mededeling dat ze undefined zijn.

Dan is er dus niet gePOST.


Georg Kellersmann op 19/03/2015 20:19:54:
$_SERVER["REQUEST_METHOD"]= "POST"


Is weer een toekenning en geen vergelijking.
 
Georg Kellersmann

Georg Kellersmann

19/03/2015 20:32:58
Quote Anchor link
@SanThe
Ik had er nog even bij moeten zetten dat als de naam en keus wel zijn ingevuld het prima werkt.
En nu staan dus die op leeg gestelde POST variabelen er niet meer in.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2015 20:43:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
{
   // er is gepost
    if(trim($_POST["voornaam"]) == '' or trim($_POST["keus"]) == '')
    {
    header("location:http://www.mijndomein.nl/pagina-1a.php");
    }

    else
    {
         // gegevens verwerken
    }
}

?>
 
Georg Kellersmann

Georg Kellersmann

19/03/2015 20:47:22
Quote Anchor link
Er staat nu:
(code)php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//check of er iets is aangeklikt
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] =="POST" && ($_POST["voornaam"]='' ||  $_POST["keus"]=''))
{
header("location:http://www.mijndomein.nl.nl/pagin1-aa.php");}
$Naamaan='';
$Naamaan = $_POST["voornaam"];

?>

voor deze $Naamaan=''; ook weer als die string niet eerst als leeg wordt gedefineerd werkt het niet
Er is echt wel gepost, want in de $_POST array zit ook altijd de button als wordt die weinig gebruikt.
Maar als ik die met de juiste naam oproep dan verschijn keurig d naam, in dit geval "bevestig".
Ht werkt dus, beghalve als er geen naam is ingevuld en/of geen keus is gemaakt.

Toevoeging op 19/03/2015 20:48:36:

@SanThe
dat ga ik even proberen.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2015 20:50:18
Quote Anchor link
Er staan weer geen vergelijkingen.
 
Georg Kellersmann

Georg Kellersmann

19/03/2015 21:04:47
Quote Anchor link
@SAnThe
Je bent erg snel en dat houd ik niet bij want ik moet het op de live website zetten om het te testen.
Ik zit momenteel in Indonesie en het is hier nu 03:00 uur, dus ik raak at uit de pas.
Maar je suggestie probeer ik nog uit. Bedankt voor deze hulp.

Toevoeging op 20/03/2015 04:03:10:

@SanThe
Het werkt. Niet ingevuld wordt doorgestuurd naar de "herstel"pagina met verzoek om alsnog correct in te vullen. Nogmaals bedankt dus.
Wat betreft het meten declareren van variabelen werd ik best verrast en het heeft me heel wat zoekwerk gekost. In wat oudere versies van php en phpmailer was het niet nodig en velen houden nog steeds vol dat het niet hoeft. Maar als je het niet doet, dan krijg je onherroepelijk de foutmelding van "undefined" variable en werkt het script absoluut niet. Een mail wordt niet verstuurd wegens "empty body".
Dat vind ik een vervelende inconsequentie van php.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.