Headers already sent error bij includen pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vincent

Vincent

18/06/2007 15:05:00
Quote Anchor link
Ik ben zojuist tegen een vreemd probleem aangelopen.

Ik heb een pagina, met bovenaan session_start() en include (config.inc.php) ed. Werkt prima. Maar goed, ik ga niet in elke pagina de complete, vaste header / menu blok copy/pasten, dus dat knip en plak ik in een bestand, wat geinclude moet worden.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// session_start() # wanneer ik dit hier laat staan werkt het wel :S
include ('./incl/body_header.inc.php');
// rest van pagina
?>


Include() / require() / require_once() leveren overigens allemaal zelfde error op.

Wanneer ik de session_start() bovenaan in body_header.inc.php zet, krijg ik de error met 'headers already sent'. Dit princiepe gebruik ik vaak, maar normaliter werkt het gewoon zonder problemen.
Waarom mag ik de session_start() nou ineens niet de in de te includen pagina zetten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:13:59
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

18/06/2007 15:11:00
Quote Anchor link
Omdat die pagina misschien niet helemaal bovenaan geinclude wordt, en / of session_start niet bovenaan staat in de include.

(Zelf weet ik niet of ie uberhaubt wel geinclude mag worden)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/06/2007 15:11:00
Quote Anchor link
weet je zeker dat je er nergens een spatie of wat dan ook voor hebt staan?
 
Vincent

Vincent

18/06/2007 15:27:00
Quote Anchor link
Heb het denk al gevonden.
Notepad++ vind het soms nodig om bestanden te verneuken (vooral bij het aanmaken van nieuwe bestanden).
In HTML krijg ik uiteindelijk de volgende tekens in het document: 
Daardoor zal ie problemen hebben met de session_start() functie.
In Notepad++ zie ik die tekens niet, in EditPlus ook niet, maar in kladblok is opmaak van de pagina een zooitje en staan die tekens er wel in. :(
Vanavond thuis maar eens met Dreamweaver proberen.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

18/06/2007 15:34:00
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

18/06/2007 15:57:00
Quote Anchor link
Waarscheinlijk word het dan in dit geval 2 keer aangeroepen..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.