Heb een klein probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 17:22:56
Quote Anchor link
Ik zit met het probleem dat ik graag iets via mijn website (geregristreerd bij mijndomein.nl) iets in de database kan schrijven. Ik heb deze code gemaakt toen ik bezig was wist ik al dat er iets fout zou zijn, dus m'n hele php boek doorgelopen maar kon het antwoord niet vinden.

kan iemand mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5

  {exit("Connection Failed: " . $conn);
exit();

?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php $query = "INSERT INTO index (
datum
text
)

VALUES ('
    '"
.$_POST["datum"]NOW"',
    '"
.$_POST["text"]."',

)
"
;
?>



Toevoeging op 21/12/2010 17:23:52:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php include("infor.php"); ?>
<html>
<head>
<body>

<table border="0" width="">
<tr>
  <td>
<form method="post" action="new.php">

Bericht <input type="text" name="text" size="30"><br>
<br>
<hr>
<input type="submit" value="Invoegen"><input type="Reset" Value="Leegmaken"><br>
</form>
  </td>
</tr>
</table>

</body>
</html>


<?php include("onder.php"); ?>

dit is m'n formulier

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 21/12/2010 18:43:38 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:57:19
 
Wouter J

Wouter J

21/12/2010 17:27:59
Quote Anchor link
1) Wat gaat er mis?
2) Wat is de foutmelding (of een lege pagina?)?
3) Wat heb je zelf al gedaan.
4) Waar denk jij dat de fout ligt?

Want we zitten hier op PHP hulp dus we helpen. Maar we zijn hier geen gratis webdevelopers.
 

21/12/2010 17:30:04
Quote Anchor link
Als je een klein probleem hebt, moet je naar je huisarts gaan.
 
Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 17:31:00
Quote Anchor link
Dat snap ik :P

ik krijg de foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /public/sites/www.stefantry.nl/new.php on line 17

Zelf denk ik dat het licht aan de manier ik in m'n datababase kom en m'n querie uitvoer. (Ik hoop dat dit kleine foutjes zijn zoals verkeerd kommatje ofzo)

Toevoeging op 21/12/2010 17:31:31:

Karl Karl op 21/12/2010 17:30:04:
Als je een klein probleem hebt, moet je naar je huisarts gaan.


Die is nu gesloten dus daarom vraag ik het hier :O
 
Wouter J

Wouter J

21/12/2010 17:32:15
Quote Anchor link
Je opent op bij VALUES( een komma ' maar die sluit je nooit. Daarnaast hoort die komma daar volgens mij helemaal niet thuis?
 
Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 17:34:43
Quote Anchor link
Wouter J op 21/12/2010 17:32:15:
Je opent op bij VALUES( een komma ' maar die sluit je nooit. Daarnaast hoort die komma daar volgens mij helemaal niet thuis?


Heb de komma weggehaalt maar dat maakt niet uit zelfde foutmedling,
Dus dit betekent toch dat ie hoger zit? (ik probeer ook te leren;))
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

21/12/2010 17:35:35
Quote Anchor link
dit kan ook niet: '".$_POST["datum"]NOW"', of het is NOW() of het is $_POST['datum']
 
Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 18:08:21
Quote Anchor link
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php $query = "INSERT INTO index (
datum
text
)

VALUES (
    NOW( ) ,  ''
    '"
.$_POST["text"]."',

)
"
;
?>


zou de code zo goed moeten zijn? heb getest ik krijg nog wel een error
Gewijzigd op 21/12/2010 18:28:15 door stefan groot
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

21/12/2010 18:11:20
Quote Anchor link
je wilt 3 dingen toevoegen maar je hebt maar 2 rijen aangegeven, ook is het nu sql injection gevoelig
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/12/2010 18:25:39
Quote Anchor link
kleine tip: Haal je logingegevens even uit je posts...
 
Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 18:28:57
Quote Anchor link
Ach laat ook maar heb nieuw script geschreven deze werkt (ps. tobias en vincent bedankt voor de tips;))
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/12/2010 18:36:31
Quote Anchor link
Kun je het werkende script nog even posten? Is handig voor mensen die met hetzelfde probleem zitten.
 
Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 19:08:32
Quote Anchor link
Ben nog even een paar test aan het doen of die niet lekt enzo zet et er binne een uurtje op.

Toevoeging op 21/12/2010 19:34:55:

Ik had een nieuw scriptje en het leek allemaal opgelost maar helaas, nog steeds een error. Zelf dacht ik dat ie zo helemaal klopte maar niet dus, ik kom er helemaal niet meer uit.
zou iemand mij misschien kunnen uitleggen wat hier verkeerd is?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
require_once 'data_log.php';

$text = mysql_real_escape_string($_POST['text']);

$sql = "
INSERT INTO index
(

text
)
VALUES (
'"
.$text."'
)
"
;


if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

else
{
    $id = mysql_insert_id();
}

?>


Toevoeging op 21/12/2010 19:36:13:

Hij staat op www.stefantry.nl
Deze keer sta ik open voor al het kritiek (want het is mijn website)
 
Rolf -

Rolf -

21/12/2010 19:54:17
Quote Anchor link
Bij je eerste script is volgens mij het volgende fout:
je hebt dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
insert into bla(
datum
tekst
)

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
insert into bla(
datum,
tekst
)
?>




maar dit moet zijn:


Toevoeging op 21/12/2010 19:55:03:

Rolf van der Horst op 21/12/2010 19:54:17:
Bij je eerste script is volgens mij het volgende fout:
je hebt dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
insert into bla(
datum
tekst
)

?>


maar dit moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
insert into bla(
datum,
tekst
)
?>
 
Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 20:01:02
Quote Anchor link
Oke bedankt maar ik wou eerst maar dat het gedeelte tekst lukt daarna kan ik nog mooi de datum er een keer achter zetten.
 
Milo S

Milo S

21/12/2010 20:41:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$sql
=
"
INSERT INTO
    index
        (
         datum,
         text
         )
VALUES
    (
     NOW(),
     '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['text'] )."'
     )
"
;
?>


Als je goede foutafhandeling maakt, en wat beter zoekt en lees wist je dit in 10 minuten.
Gewijzigd op 21/12/2010 20:41:25 door Milo S
 
Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 21:19:21
Quote Anchor link
Heel erg bedankt Milo, maar zoals ik al zei ben ik een beginner en moet ik alles nog een beetje onder de knie krijgen.
 
Wouter J

Wouter J

21/12/2010 22:16:20
Quote Anchor link
Wat hij zei: Een goede foutafhandeling is belangrijk.
Een goede foutafhandeling maak je op het geen de functies returnen. Een voorbeeld van een goede foutafhandeling: snipplr: Goede foutafhandeling mysql

Daarnaast kan het googlen op de foutmelding (even persoonlijke dingen weghalen, zoals regel en bestandsnaam) vaak hele goede oplossingen geven.
Ook het logisch kijken en scannen van je code kan vaak tot oplossingen lijden.
 
Stefan groot

stefan groot

22/12/2010 20:22:37
Quote Anchor link
Ik vroeg gisteren wat uitleg over wat zaken toen was alles bijna gelukt want ik kreeg geen error meer, maar toch werkt m'n script niet zoals het zou moeten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php include("infor.php"); ?>

<html>
<head>
<body>

<table border="0" width="">
<tr>
<td>

<form method="post" action="new.php" name="text"><textarea
cols="32" rows="16" name="text"></textarea>
<br>
<button name="text">konte</button><br>
</form>



</td>
</tr>
</table>

</body>
</html>
<?php include("onder.php"); ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

$db
= array (
    'host' => 'db.stefantry.nl',
    'user' => '***',
    'pass' => '***',
    'dbname' => '***'
);

if(!mysql_connect($db['host'], $db['user'], $db['pass']))
{

    trigger_error('Fout bij verbinden: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['dbname']))
{

    trigger_error('Fout bij selecteren database: '.mysql_error());
}

else
{
    $sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
    if(!mysql_query($sql))
    {

        trigger_error('MySQL in ANSI niet mogelijk');
    }
}


$sql =
"
INSERT INTO
    'index'
        (
         datum,
         text
         )
VALUES
    (
     NOW(),
     '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['text'] )."'
     )
"
;
   mysql_query($sql);
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php include("infor.php"); ?>

<html>
<head>
<body>

<table border="0" width="">
<tr>
<td>
<?php
 $db
= mysql_connect ("db.stefantry.nl","***","***") or die ("verbinding mislulkt");
 mysql_select_db("md203771db144890",$db);
 $SQL_statement="SELECT * FROM `index` WHERE 1";
 $resultset=mysql_query($SQL_statement);
 while($data=mysql_fetch_array($resultset)){
 echo $data['datum'] .  "<br>";
 echo $data['text'] . "<br>";
 echo "------------------------------------------
 <br>"
;
 }

 mysql_close();
 ?>


</td>
</tr>
</table>

</body>
</html>
<?php include("onder.php"); ?>



Het script staat op stefantry.nl (ik sta open voor kritiek ook van m'n website)


Plaats nu toch eens je code tags rond je code... De volgende post van je zonder code tags verwijder ik gewoon.
[/modedit]
Gewijzigd op 22/12/2010 20:30:22 door Jens V
 

22/12/2010 20:26:04
Quote Anchor link
Waarom kan jij niet gewoon code tags toevoegen?
Is dat nou zo moeilijk?
En hoe werkt het niet? Wat werkt niet? Neukt het niet ofzo?
Gewijzigd op 22/12/2010 20:27:28 door
 
Stefan groot

stefan groot

22/12/2010 20:26:49
Quote Anchor link
Dat doe ik toch?

Toevoeging op 22/12/2010 20:27:24:

Code (php) boven de code zetten was toch de bedoeling?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.