Heeft php ook een soort OnClick functie zoals Javascript?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Andries

Andries

13/08/2007 18:37:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Op mijn site moet de gebruiker een variabele een andere waarde kunnen geven. Weet iemand misschien of de "submit"-knop ook kan worden vervangen door een normal html-link met wat php-code? Zoiets als de OnClick code in Javascript.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:03:23
 
Raymond ---

Raymond ---

13/08/2007 18:42:00
Quote Anchor link
JavaScript is client-side, en word dus op de computer van de bezoeker uitgevoerd. Als iemand dan klikt kan het direct worden uitgevoerd.

PHP is server-side, en word dus op de server uitgevoerd, daarom kan er als er geklikt word nooit iets worden uitgevoerd met php, want een klik is client-side.
 
Andries

Andries

13/08/2007 18:46:00
Quote Anchor link
ah, hm jammer, nou ja, toch bedankt!

dus, ik heb in dit geval ook een stuk javascript nodig, of MOET ik een Iframe gebruiken?

1000 maal dank! Het werkt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andries
 
Andries

Andries

13/08/2007 18:47:00
Quote Anchor link
gedeleted
mod-edit::
Bumpen

Twee of meer keer achter elkaar in je eigen topic posten, voordat andere forumleden gereageerd hebben, heet "bumpen".
Omdat het opdringerig overkomt is bumpen pas na 24 uur toegestaan.
Bumpen kan een reden zijn voor de admins en mods om een topic te sluiten.
Gebruik het Afbeelding knopje om je tekst aan te passen indien nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andries
 
Dennis

dennis

13/08/2007 18:48:00
Quote Anchor link
je zou het zo kunnen doen


je maakt bovenin je pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
if ($_GET['action'] == "geklikt"){
//hier je script dat je wilt uitvoeren
}
?>


en dan je link <a href="pagina.php?action=geklikt">klik hier</a>
 
Andries

Andries

13/08/2007 19:25:00
Quote Anchor link
Eke, bedankt, ik zal het vanavond op m'n eigen pc-tje eens uitproberen. (kan hier geen php testen.)
 
Andries

Andries

13/08/2007 21:10:00
Quote Anchor link
gedeleted
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andries
 
TJVB tvb

TJVB tvb

13/08/2007 21:18:00
Quote Anchor link
Andries,

In een eerder bericht van je in dit topic heeft Jan Koehoorn een mod edit geplaatst over bumpen. Dit is ook bedoelt om te lezen.

Ik zal het hier nog even plaasten.

Bumpen

Twee of meer keer achter elkaar in je eigen topic posten, voordat andere forumleden gereageerd hebben, heet "bumpen".
Omdat het opdringerig overkomt is bumpen pas na 24 uur toegestaan.
Bumpen kan een reden zijn voor de admins en mods om een topic te sluiten.
Gebruik het Afbeelding knopje om je tekst aan te passen indien nodig.
 
Andries

Andries

18/08/2007 20:44:00
Quote Anchor link
Excuus, ik heb geprobeerd het nog wat weg te halen. (Er staat nu "gedeleted")
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.