help blowfish

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 19:37:19
Quote Anchor link
had dit dat was een script van iemand anders
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
require "config.php";
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        if ($_POST['username'] == NULL) {
                $login_error =  "username is fout";
        }

        if ($_POST['password'] == NULL) {
                $login_error =  "password is fout";
        }

      
        $query = $mysqli->query("SELECT * FROM users WHERE username='".$mysqli->real_escape_string($_POST['username'])."' LIMIT 1");
        if ($query->num_rows == 1) {
                $row = $query->fetch_assoc();
                if (!password_verify($_POST['password'],$row['password'])) {
                        header('Refresh: 5; url=index.php');
                }

                $_SESSION['loggedin'] = TRUE;
                $_SESSION['username'] = $_POST['username'];
                $_SESSION['uid'] = $row['id'];
                Header("location: member.php");
        }
else {
                echo "user bestaat niet";
        }
}


?>

<html>
<head>
<title>Inloggen</title>
</head>
<body>
<form method="POST">
<?php if(isset($username) == TRUE){ echo $username; }else{echo "username";}?>: <input type="text" name="username"><br>
<?php if(isset($password) == TRUE){ echo $password; }else{echo "password";}?>: <input type="password" name="password"><br>
<input type="submit" value="<?php echo "login " ?>"><br>
</form>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:56:34
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/09/2014 20:10:50
Quote Anchor link
Ik mis 2x exit;

Hier is een nettere versie, geen zin om foutafhandeling nog netter te maken dan dit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
require "config.php";

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST" && isset($_POST['username'], $_POST['password'])) {
        $stmt = $mysqli->prepare('SELECT password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

        if ($stmt === FALSE) {
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        $stmt->bind_param('s', $_POST['username']);

        $stmt->execute();

        $stmt->bind_result($hash);

        $fetched = $stmt->fetch();

        if ($fetched === FALSE) {
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        if ($fetched) {
                if (password_verify($_POST['password'], $hash)) {
                        $_SESSION['loggedin'] = TRUE;
                        $_SESSION['username'] = $_POST['username'];
                        $_SESSION['uid'] = $row['id'];
                        header("location: member.php");
                        exit;
                }
else {
                        echo 'username/wachtwoord combinatie incorrect'; // liever opslaan en netjes in de html zetten?
                }
        }
else {
                echo "user bestaat niet"; // zie bovenstaand
        }
}


?>

<html>
<head>
<title>Inloggen</title>
</head>
<body>
<form method="POST">
username: <input type="text" name="username" value="<?php if(isset($username)) { echo $username; } ?>" /><br />
password: <input type="password" name="password" /><br />
<input type="submit" value="login"><br />
</form>
</body>
</html>
 
Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 20:21:25
Quote Anchor link
thx man

Toevoeging op 27/09/2014 21:26:43:

is dit $fetched ook gelijk als je om uit de db te halen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/09/2014 22:10:02
Quote Anchor link
$stmt->bind_result(...) (even veel variabele als geselecteerde kolommen (PS. star select zuigt omdat je niet weet hoeveel dat er zijn)) zorgt er voor dat telkens wanneer je $stmt->fetch() aan roept de volgende rij in de opgegeven variabelen gezet wordt.

De query selecteert alleen het password veld. $stmt->bind_result($hash) bind het veld wachtwoord aan de variabele $hash.
$stmt->fetch(); fetchet de volgende (de enige) rij waarna $hash bruikbaar is.

$hash wordt gebruikt op regel 24.

Voor de mogelijke return waarden van Mysqli::bind_result() zie http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.fetch.php
 
Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 22:40:13
Quote Anchor link
Dos Moonen op 27/09/2014 22:10:02:
$stmt->bind_result(...) (even veel variabele als geselecteerde kolommen (PS. star select zuigt omdat je niet weet hoeveel dat er zijn)) zorgt er voor dat telkens wanneer je $stmt->fetch() aan roept de volgende rij in de opgegeven variabelen gezet wordt.

De query selecteert alleen het password veld. $stmt->bind_result($hash) bind het veld wachtwoord aan de variabele $hash.
$stmt->fetch(); fetchet de volgende (de enige) rij waarna $hash bruikbaar is.

$hash wordt gebruikt op regel 24.

Voor de mogelijke return waarden van Mysqli::bind_result() zie http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.fetch.php


en die S?

Toevoeging op 27/09/2014 22:46:44:

en als ik daar wat anders uit db wil halen moet ik dan een nieuwe query maken?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/09/2014 23:42:12
Quote Anchor link
https://www.youtube.com/watch?v=nLinqtCfhKY

De s geeft aan dat de parameter die je bind een string is.

Als je meer velden wilt selecteren zoals uid, die ik blijkbaar over het hoofd heb gezien. Moet je inderdaad de query aanpassen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// nieuwe regel 5
$stmt = $mysqli->prepare('SELECT uid, password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

// nieuwe regel 15
       $stmt->bind_result($uid, $hash);

//nieuwe regel 27
                        $_SESSION['uid'] = $uid;
?>
Gewijzigd op 27/09/2014 23:43:06 door Dos Moonen
 
Kenny iets

kenny iets

27/09/2014 23:47:10
Quote Anchor link
Dos Moonen op 27/09/2014 23:42:12:
https://www.youtube.com/watch?v=nLinqtCfhKY

De s geeft aan dat de parameter die je bind een string is.

Als je meer velden wilt selecteren zoals uid, die ik blijkbaar over het hoofd heb gezien. Moet je inderdaad de query aanpassen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// nieuwe regel 5
$stmt = $mysqli->prepare('SELECT uid, password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

// nieuwe regel 15
       $stmt->bind_result($uid, $hash);

//nieuwe regel 27
                        $_SESSION['uid'] = $uid;
?>


kan der ook gwn * staan?

Toevoeging op 27/09/2014 23:50:55:

Kenny iets op 27/09/2014 23:47:10:
Dos Moonen op 27/09/2014 23:42:12:
https://www.youtube.com/watch?v=nLinqtCfhKY

De s geeft aan dat de parameter die je bind een string is.

Als je meer velden wilt selecteren zoals uid, die ik blijkbaar over het hoofd heb gezien. Moet je inderdaad de query aanpassen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// nieuwe regel 5
$stmt = $mysqli->prepare('SELECT uid, password FROM users WHERE username=? LIMIT 1');

// nieuwe regel 15
       $stmt->bind_result($uid, $hash);

//nieuwe regel 27
                        $_SESSION['uid'] = $uid;
?>


kan der ook gwn * staan?
nee dus
Warning: mysqli_stmt::bind_result(): Number of bind variables doesn't match number of fields in prepared statement in



Toevoeging op 27/09/2014 23:54:13:

heb nu dit
ik heb hem echt verkloot xd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
require "config.php";
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST" && isset($_POST['username'], $_POST['password'])) {
        $stmt = $mysqli->prepare('SELECT * FROM user WHERE username=? LIMIT 1');


        if ($stmt === FALSE) {
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        $stmt->bind_param('s', $_POST['username']);

        $stmt->execute();

        $stmt->bind_result($username, $password, $id, $hash);

        $fetched = $stmt->fetch();

        if ($fetched === FALSE){
                exit('er is een interne fout opgetreden, probeer het later nog eens');
        }


        if ($fetched) {
                if (password_verify($_POST['password'], $hash)) {
                        $_SESSION['loggedin'] = "pizza";
                        $_SESSION['username'] = $_POST['username'];
                        echo $id;
                      
                        echo "hallo";
                        exit;
                }
else {
                        echo 'username/wachtwoord combinatie incorrect'; // liever opslaan en netjes in de html zetten?
                }
        }
else {
                echo "user bestaat niet"; // zie bovenstaand
        }
}


?>

<html>
<head>
    <title>titel?</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="index.css" />
</head>
<body>
    <div id="header">
        <div id="links">
            <img src="http://www.catalogs.com/info/bestof/wp-content/uploads/2011/09/62.jpg" width="172" height="100" align="center" />
        </div>
        
        <div id="midden">
            
        </div>
        
        <div id="rechts">
            <form action="index.php" method="POST">
                <?php echo $langusername; ?>:<br />              
                <input type="text" placeholder="gebruikersnaam" name="username" /><br />
                    Wachtwoord:<br />
                    
                    <input type="password" name="password" placeholder="wachtwoord" /><br />
                    
                    <input type="submit"id="login" value="login">
                    <input type='hidden' name='hidden' value=1>
                    
                    
                    
            
            </form>
        </div>
    </div>
    <div class="clear"></div><!-- clear -->


    

 


    <div id="footer"  >
        pizza met pereroni
    </div>
</body>
</html>
 
Dos Moonen

Dos Moonen

28/09/2014 12:31:54
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/help-blowfish/95944/3/#689833:
star select zuigt omdat je niet weet hoeveel [velden] er zijn


Een sterretje selecteert alle velden uit de tabel.
Als dat 42 velden zijn moet je ook 42 variabele in bind_result() stoppen...
Wanneer je een veld toevoegt of weghaalt uit de tabel moet je ook de code weer aanpassen.

Een sterretje heeft de volgende 'voordelen':
- de query is iets kleiner
en de volgende nadelen
- je moet véél meer typen doordat elk veld door een variabele gerepresenteerd moet worden in bind_result()
- ook al voeg je een veld toe / verwijder/verplaats je een veld dat helemaal niets met je login script te maken heeft dan moet je nog steeds je login script aanpassen. (en mogelijk andere scripts waar je het zelfde doet

Alleen de juiste velden selecteren heeft de volgende voordelen:
- blijft werken als je velden toevoegt/verwijderd/verplaats die niets met inloggen te maken hebben
- je haal alleen op wat je nodig hebt
- minder typen
- je haalt meer informatie op uit de database dan nodig
en het volgende 'nadeel'
- de query is iets langer doordat deze specifieker is

Dus JA, het kan. Maar je bent dom bezig als je het doet.

Waarom wil je trouwens de username uit de database halen? Je hebt die al.
Het enige wat je nodig hebt in de bcrypt hash (ik ging er vanuit dat je deze opslaat in een veld genaamd 'password') en de primary key (waarschijnlijk een veld genaamd 'id') is ook wel fijn.
De select query en bind_result() moeten de zelfde volgorde gebruiken. Doe je dat niet dan komt de data niet in de juiste variabele te staan, PHP kan je gedachten namelijk niet lezen. Als het dat kon zouden we niet hoeven te programmeren, alleen denken aan wat we willen.
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.