Help! browers gooien alles door elkaar...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/12/2010 19:52:18
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik ben een site aan het maken voor een kapsalon,
in google chrome werkt ALLES
in firefox staan de menu knoppen over de inhoud heen,
en in IE en Firefox staat het plaatje van de slideshow honderden pixels naar rechts..
(dus buiten het kader van de slideshow)
en in IE staan een aantal dingen wat naar rechts verplaatst...
(de slideshow (waar je komt bij het 3de tabblad) is nog 100% standaard, ik wil eerst alles goed hebben voordat ik verderga ;)!)

ik begin binnenkort een site met logo-ontwerp enzo,
daar host ik nu even die kappers-site,,

www.peak121.com

ik hoop dat iemand me kan helpen!
Gewijzigd op 21/12/2010 19:54:40 door Jason van der Zeeuw
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:00:06
 

21/12/2010 19:56:58
Quote Anchor link
Leer html:
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.peak121.com%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

Edit:
Serieus, dat het nog goed werkte in Chrome zegt meer wat over die browser dan hoe goed je bent. Dit kan voor geen meter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<script type="text/javascript" src="jquery-1.2.6.pack.js"></script>

<script type="text/javascript" src="simplegallery.js">

/***********************************************
* Simple Controls Gallery- (c) Dynamic Drive DHTML code library (www.dynamicdrive.com)
* This notice MUST stay intact for legal use
* Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for this script and 100s more
***********************************************/

</script>

<script type="text/javascript">
<!-- bagger weg (Karl) -->

</script>

<div class="bannerslide">
<div id="simplegallery1"></div>
</div><!--
To change this template, choose Tools | Templates
and open the template in the editor.
-->
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
<link href="style.css" re(...)

En je hebt jQuery, waarom maak je dan niet wat goed, waarom moet je dan zo'n stom slecht bagger script van dynamichuppeldepup gebruiken?
Gewijzigd op 21/12/2010 20:01:04 door
 
Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 20:04:50
Quote Anchor link
Als ik jou was zou ik een beetje html leren daar schiet je al veel mee op.
En daarna een mooi css je zodat alles precies goed staat.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/12/2010 20:16:27
Quote Anchor link
@ karl karl,

duidelijk,
dat komt door mijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include... ?>

enzo :) stom van me inderdaad,,
ik heb die bagger eruit gehaalt,
maar hoe zou ik alles in elke browser goed kunnen krijgen?
alles in divjes zetten?
 
Milo S

Milo S

21/12/2010 20:34:45
Quote Anchor link
Door correcte html en css te gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <!-- Pagina titel -->
        <title>Website titel</title>
        
        <!--  Meta- tags  -->
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        
        <!--  Stylepagina's  -->
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="inc/css/default.css" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="inc/css/menu.css" />
    </head>

    <body>
    
    
    </body>
</html>


Een menu maak je met de ul, li tags van html in combinatie met wat css.
Overigens is je tekst amper te lezen
Gewijzigd op 21/12/2010 20:37:18 door Milo S
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/12/2010 20:36:35
Quote Anchor link
gewoon een appart css bestand aanmaken voor elk losse 'onderdeel' ?
 
Milo S

Milo S

21/12/2010 20:38:24
Quote Anchor link
Nee dat hoeft niet, kan wel, laad tijd word dan wel langer. Ik pak altijd menu apart, dit is persoonlijke voorkeur, menu kan soms nogal lang worden.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/12/2010 20:42:34
Quote Anchor link
oke goeie tip :)!

ik snap ook wel dat sommige browsers sommige dingen anders zien, of anders neerzetten,
maar hoe kan ik het beste zorgen dat het niet het ene 20px naar rechts gaat en het andere blijft staan... enzovoorts..?
 
Milo S

Milo S

21/12/2010 20:47:48
Quote Anchor link
Door het allemaal html en css valide te houden. Dan heb je hoogstens een paar bugfixes nodig in IE6.

Berichten doe je in een textarea, niet in een vergrootte input. Dus doe een formulier zo, en gooi er css op los:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form action="" method="post">
    <label>Naam</label>
    <input name="naam" type="text" />
    
    <label>Bericht</label>
    <textarea name="bericht"></textarea>
    
    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>
Gewijzigd op 21/12/2010 20:51:55 door Milo S
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/12/2010 20:52:55
Quote Anchor link
daar zocht ik al naar ja :$ haha bedankt!
ik doe nu net 3 maanden de opleiding informatica,
dus ik ben nog behoorlijk in de leer ;)!

bedankt tot zover :)! ik zal je op de hoogte houden als iets is gelukt..!

Toevoeging op 21/12/2010 20:54:27:

om alles html en css valide te houden gewoon W3validator.org?
 
Milo S

Milo S

21/12/2010 21:10:42
Quote Anchor link
Okee, tja nooit een opleiding gevolgt...

Ja dat kan je gebruiken, maar goed html leren is beter dan steeds kijken of het wel klopt... Als je nu gewoon goed je koppie gebruikt is er niks aan de hand.
 
Stefan groot

stefan groot

21/12/2010 21:21:37
Quote Anchor link
4e jaar vwo?
Ik gebruik om css bestandjes te maken stylesheet pro die werkt heel makkelijk en hoef je niet steeds alles te google
 
Wouter J

Wouter J

21/12/2010 22:12:46
Quote Anchor link
Na een tijdje (pak hem beet 1 maand) ken je alles van CSS/HTML wel. Dan kan je zoiets gewoon uit het hoofd opschrijven.
Alleen dan begint het echte werk: Cross-browser en alle andere bugs.
Ik heb een idee (nog nooit zo'n opleiding gevolgd) dat je dit soort dingen te weinig leert. Ik ben dan ook van mening dat een forum volgen een veel betere school is dan een opleiding.

Misschien is dit in PHP niet zo, maar met CSS/HTML leer je toch het meeste van praktisch bezig zijn. Zien wat de code doet en nadenken hoe je het moet oplossen.

Maar goed we gaan nu even heel erg off-topic. Een goede site om juiste HTML/CSS te leren is: http://www.sceneone.nl/ en http://www.mijnhomepage.nl/.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.