Help met CSS, misschien een JS probleem?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

12/07/2007 20:47:00
Quote Anchor link
Heej mensen,

Ik ben een klein beginnetje gestart met het opnieuw bouwen van mijn website nu heb ik een leuk uitschuifbaar menu volledig aangepast maar een aantal dingetjes lukken mij nog steeds niet, deze dingetjes heb ik aangegeven in het onderstaande plaatje:
Afbeelding

Oké de puntjes die ik met jullie wil bespreken:


    Het script is in werking te zien op:
    http://www.perkele.nl/online/test/menu.htm
    Via de broncode is de rest te vinden zoals CSS en JS / hieronder is ook de CSS code te vinden, ik hoop echt dat jullie mij hiermee kunnen helpen .. het gaat natuurlijk slechts om een paar details waarvan ik denk dat deze met een paar simpele CSS strings kunnen opgelost worden. Helaas heb ik deze zelf niet kunnen vinden ook nadat ik het CSS script vele malen heb door geplozen.

    Hier is mijn css-code:
    Code (php)
    PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    32
    33
    34
    35
    36
    37
    38
    39
    40
    41
    42
    43
    44
    45
    46
    47
    48
    49
    50
    51
    52
    53
    54
    55
    56
    57
    58
    59
    60
    61
    62
    63
    64
    65
    66
    67
    68
    69
    70
    71
    72
    73
    74
    75
    76
    77
    78
    79
    80
    81
    82
    83
    84
    85
    86
    87
    88
    89
    90
    91
    92
    93
    94
    95
    96
    97
    98
    99
    100
    101
    102
    103
    104
    105
    106
    107
    108
    109
    110
    111
    112
    113
    114
    115
    116
    117
    118
    119
    120
    121
    122
    123
    124
    125
    126
    127
    .navbar
    {
    }  

    .mainDiv
    {
      width:185px;
      border-bottom: 1px solid #000000;
    }

    .topItem
    {
      font: 10px Arial;
      background: url("spacer.jpg");
      border-bottom: 1px solid #000000;
      width: 185px;
      height: 19px;
      color: #000000;
      cursor:pointer;
      text-indent:10px;
    }

    .topItemOver
    {
      text-indent:10px;
      font: 10px Arial;
      background: url("spacer.jpg");
      border-bottom: 1px solid #000000;
      height: 19px;
      width: 185px;
      color: #000000;
      cursor:pointer;
    }

    .topItemClose
    {
      text-indent:10px;
      font: 10px Arial;
      background-color:#E7E7E7;
      height: 19px;
      width: 185px;
      color: #000000;
      cursor:pointer;
    }


    .topItemCloseOver
    {
      font: 10px Arial;
      text-indent:10px;
      font-family: Arial;
      font-size: 10px;
      letter-spacing: 0;
      background-color:#E7E7E7;
      height: 19px;
      width: 185px;
      color: #000000;
      cursor:pointer;
    }



    .dropMenu
    {
      background-color: #FFFFFF;
      color: #000;
      border: 1px solid #FFFFFF;
      border-width: 0px 1px 1px 1px;
      filter:alpha(opacity=100);
      padding-top:0px;
      padding-bottom:0px;
    }

    .subMenu
    {
       border-bottom: 1px solid #E2E2E2;
       margin-bottom:10px;
       display:block;
    }

    .subItem
    {
       font: 10px Arial;
       margin-left:10px;
       margin-right:10px;
       height:19px;
       font: 11px tahoma,verdana,sans-serif;    
       text-decoration:none;
       color: #000000;
    }

    .subItem a
    {
       font: 10px Arial;
       margin-left:10px;
       margin-right:10px;
       text-decoration:none;
       color: #000000;
    }

    .subItemOver
    {
       font: 10px Arial;
       margin-left:10px;
       margin-right:10px;
       height:19px;
       background-color: #F2F4E8;    
       color: #000000;
    }

    .subItemOver  a
    {
       font: 10px Arial;
       margin-left:10px;
       margin-right:10px;
       cursor:pointer;    
       color: #000000;
       text-decoration:none;
       cursor:pointer;
    }


    .drop
    {
       border-left:1px solid black;
       border-right:1px solid black;    
    }
     
    PHP hulp

    PHP hulp

    20/04/2024 11:07:24
     
    Jurgen assaasas

    Jurgen assaasas

    12/07/2007 21:11:00
    Quote Anchor link
    even padding toevoegen op topitem.

    Code (php)
    PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
    1
    padding-top: 3px;


    en misscien de margin-bottom van .subMenu wat minder maken.
     
    Patrick van Kampen

    Patrick van Kampen

    12/07/2007 23:27:00
    Quote Anchor link
    Top man dankjewel, zit voor het eerst eigenlijk een beetje rond de meuken met CSS, je kan er eigenlijk echt wel veel mee ... die padding command had ik ff nodig :D Bedankt Jurgen!
    Jurgen schreef op 12.07.2007 21:11:
    even padding toevoegen op topitem.

    Code (php)
    PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
    1
    padding-top: 3px;


    en misscien de margin-bottom van .subMenu wat minder maken.
     
    Andries Louw Wolthuizen

    Andries Louw Wolthuizen

    12/07/2007 23:39:00
    Quote Anchor link
    Voor een eerste keer doe je het goed!

    Even een paar puntjes:

    Probeer i.p.v. Javascript een CSS :hover te gebruiken, voorbeeld:

    Code (php)
    PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
    1
    2
    3
    4
    a:hover {
        color: #FF0000;
    }
    /*De tekst word rood als men over een <a> heen gaat*/


    Probeer ervoor te zorgen dat mensen niet op de tekst van de <a> hoeven te klikken, maar ook gewoon op de hele "balk" (subItem), dit doe je door de <a> de grote te geven van de hele "balk" (subItem).

    Menu's maak je meestal op met:
    Code (php)
    PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
    1
    2
    3
    4
    <ul>
        <li><a href="link1.html">Klik 1</a></li>
        <li><a href="link2.html">Klik 2</a></li>
    </ul>


    Je zou elk submenu zo kunnen opmaken.
     
    - -

    - -

    12/07/2007 23:42:00
    Quote Anchor link
    Even een opmerking: je gebruikt JavaScript voor de mouseovers. In sommige browsers staat dit uit. Dit kan je evengoed met CSS doen. Standaard werkt dat niet in Internet Explorer, maar daar is een trucje voor, Google maar eens naar "css behavior hover".
    Edit:
    Je was me voor. Ik ga maar eens een tut schrijven over een normaal menu.
    Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
     
    Patrick van Kampen

    Patrick van Kampen

    13/07/2007 23:47:00
    Quote Anchor link
    Oké handige tips, maar .. ik ben nog niet zover met CSS snap wel waar je naartoe wilt, maar weet niet hoe ik dit moet uitvoeren. Die hover, staat al in mijn css toch?
    Code (php)
    PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    .subItemOver  a
    {
       font: 10px Arial;
       margin-left:10px;
       margin-right:10px;
       cursor:pointer;    
       color: #000000;
       text-decoration:none;
       cursor:pointer;
    }


    En als ik de volgende list gebruik om mijn menu te maken:
    Code (php)
    PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
    1
    2
    3
    4
    <ul>
        <li><a href="link1.html">Klik 1</a></li>
        <li><a href="link2.html">Klik 2</a></li>
    </ul>

    Wat met ik dan veranderen in de code van de site, is het dan de bedoeling dat ik die code gebruik inplaats van:
    Code (php)
    PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
    1
    2
    3
    4
    5
    6
        <div class="subMenu" style="display:inline;">
            <div class="subItem"><a href="#">Frontpage</a></div>
                <div class="subItem"><a href="#">Tweakers</a></div>
            <div class="subItem"><a href="#">Kroketten</a></div>
            <div class="subItem"><a href="#">Koeien</a></div>
        </div>


    Hoop dat jullie me stapje voor stapje hier doorheen kunnen nemen :) want ja! Het moet uiteindelijk wel zo gebruikersvriendelijk mogelijk zijn ;)

    En door al deze goodies te verwerken in mijn CSS / webpagina kan ik uiteindelijk de JavaScript file weglaten, of zie ik dit verkeerd?

    Andries Louw W. schreef op 12.07.2007 23:39:
    Voor een eerste keer doe je het goed!

    Even een paar puntjes:

    Probeer i.p.v. Javascript een CSS :hover te gebruiken, voorbeeld:

    Code (php)
    PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
    1
    2
    3
    4
    a:hover {
        color: #FF0000;
    }
    /*De tekst word rood als men over een <a> heen gaat*/


    Probeer ervoor te zorgen dat mensen niet op de tekst van de <a> hoeven te klikken, maar ook gewoon op de hele "balk" (subItem), dit doe je door de <a> de grote te geven van de hele "balk" (subItem).

    Menu's maak je meestal op met:
    Code (php)
    PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
    1
    2
    3
    4
    <ul>
        <li><a href="link1.html">Klik 1</a></li>
        <li><a href="link2.html">Klik 2</a></li>
    </ul>


    Je zou elk submenu zo kunnen opmaken.
     



    Overzicht Reageren

     
     

    Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.