Help met een html portal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan schokker

jan schokker

23/11/2004 01:10:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal

ik heb een vraag is er iemand die weet hoe je in een html site die je voor een forum zet om daar bij voorbeeld het aantal gerigsterde gebruikers en het aantal Post in een topic kunt op vragen uit het forum, ik hoop dat ik hier een antwoord vind of dat er iemand is die mij kan helpen

bij voorbaat dank
jan
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:51:40
 
Eris -

Eris -

23/11/2004 07:46:00
Quote Anchor link
Waar ligt mijn glazen bol....

Alle forum zijn anders dus ik weet het ook niet!
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

23/11/2004 08:26:00
Quote Anchor link
Je kan geen php dingen opvragen in een html site...

Best wel logisch eigenlijk :p!
 
Thijs -

Thijs -

23/11/2004 08:26:00
Quote Anchor link
Niet je zal met PHP op een andere taal verbinding moeten maken met je database en dan query's uitvoeren om de gebruikers te tellen. bijv..


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<html>
 <body>
    dit je tekst
    <?php include_once('stat.php'); ?>
 </body>
</html>

stat.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$result
=mysql_query('SELECT count(id) as aantal FROM `users` WHERE `actief` = 1  ');

$row = mysql_fetch_array($result);
print('aantal gebruikers op het forum: '.$row['aantal']);

?>


improviseer wat.
btw dit stukje code is niet getest dus ga nou niet zeggen dat het niet werkt.
Gewijzigd op 23/11/2004 08:32:00 door Thijs -
 
Jan schokker

jan schokker

24/11/2004 12:09:00
Quote Anchor link
Dankje Hiska

ik zal het even proberen ben geen held in php maar zal wel goed komen als ik er niet uit kom dan laat ik het weten

groetjes jan
 
Eris -

Eris -

24/11/2004 15:11:00
Quote Anchor link
Hiska wil je php buiten de code tags houden aub :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.