Help! PHP werkt niet met apache2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny

Danny

19/01/2010 16:45:00
Quote Anchor link
Goededag php-ers ..

Ik heb zo juist een webserver opgezet met apache 2 en php 5. Nu heb ik hem volgens mij goed geconfigureerd. Ik heb ook op internet gezocht en volgens mij is het goed gegaan.

Ik heb het volgende toegevoegd in httpd.conf:

LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2.dll"

AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php-source .phps

PHPIniDir "c:/php"

Mijn apache2 restart.
Als ik een bestand maak met daarin
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo(); ?>
Dan krijg ik heel netjes mijn PHP gegevens te zien.
Maar zodra ik een php bestand maak met bijvoorbeeld daarin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php "hello world!"; ?>


Dan weergeeft hij niets, een lege pagina!
Wie kan mij hier mee helpen?! Thnx alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:14:14
 
- wes  -

- wes -

19/01/2010 16:46:00
Quote Anchor link
echo ervoor?
 
Pim -

Pim -

19/01/2010 16:51:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk zijn je error instellingen nu anders.
Zet boven elk script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
?>
 
- wes  -

- wes -

19/01/2010 17:22:00
Quote Anchor link
Pim, dude, seriously
 
Victor Php

Victor Php

19/01/2010 17:37:00
Quote Anchor link
Maak er dit van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

echo 'Hello world!';
echo 'Het lukte even niet, maar ik kan nu tekst typen =)';

?>
 
Danny

Danny

19/01/2010 18:34:00
Quote Anchor link
hahaha zooo dat meen je niet .. xD
dan was ik zóó druk bezig dat ik dat vergeet.

ik schaam me nu echt diep! maar bedankt mensen voor het openen van mijn ogen! ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

19/01/2010 18:42:00
Quote Anchor link
Dat was echt verschrikkelijk ja :P
 
Danny

Danny

19/01/2010 18:50:00
Quote Anchor link
Peter schreef op 19.01.2010 18:42:
Dat was echt verschrikkelijk ja :P

ik schaam me ook echt diep nu.
maar ik was op mijn werk, en was zó druk met allerlei dingen en deed dit ondertussen.
dat ik dat gewoon was vergeten terwijl ik zo vaak php scripts schrijf.
 
Martijn B

Martijn B

19/01/2010 18:57:00
Quote Anchor link
Laat het een goede les zijn: De koffie sterker zetten in vervolg.
 
M. Verbakel

M. Verbakel

19/01/2010 18:59:00
Quote Anchor link
Tip voor het vervolg:
"Gebruik XAMPP!"

Martijn
 
Danny

Danny

19/01/2010 19:11:00
Quote Anchor link
Xampp is toch een usb server met alles included?
Ik ben daar toch niet zo fan van op een Windows 2003 server.

Dan heb ik liever alles volledig en zelf geconfigureerd.
 
Victor Php

Victor Php

19/01/2010 19:26:00
Quote Anchor link
Je hoeft je niet te schamen hoor :P
Ik heb ook wel is domme fouten en jij bent op phphulp nog beginner:P

Als je gevorderd bent niet meer laten gebeuren hea xD
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

19/01/2010 19:28:00
Quote Anchor link
XAMPP is niet aan te raden om voor productiesystemen te gebruiken.
Ik hoor dat je server OS hebt, dan kun je beter alles zelf configureren ja.

Linux hosting is veel goedkoper als Windows hosting, als je geen dingen nodig hebt als MSSQL kun je beter Linux hosting nemen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door P Lekensteyn
 
Danny

Danny

19/01/2010 21:54:00
Quote Anchor link
victor schreef op 19.01.2010 19:26:
Je hoeft je niet te schamen hoor :P
Ik heb ook wel is domme fouten en jij bent op phphulp nog beginner:P

Als je gevorderd bent niet meer laten gebeuren hea xD

Maar dat komt omdat ik minder posts heb als de rest ;-)

Peter schreef op 19.01.2010 19:28:
XAMPP is niet aan te raden om voor productiesystemen te gebruiken.
Ik hoor dat je server OS hebt, dan kun je beter alles zelf configureren ja.

Linux hosting is veel goedkoper als Windows hosting, als je geen dingen nodig hebt als MSSQL kun je beter Linux hosting nemen.

inderdaad dat vind ik ook.
ik vind XAMPP meer voor beginners die niet weten hoe alles in elkaar steekt. Dat installeer je en het werkt ..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny
 
TJVB tvb

TJVB tvb

19/01/2010 22:07:00
Quote Anchor link
Daarnaast loste xampp dit probleem niet op dus eigenlijk was het noemen daarvan nogal nutteloos.
 
- wes  -

- wes -

20/01/2010 14:10:00
Quote Anchor link
wat is er mis met xampp voor productieomgevingen dan?

en doe even goede argumenten, niet 'dat vind ik zo'

danku
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

20/01/2010 14:14:00
Quote Anchor link
Ik denk omdat de opscheppers het niet kunnen hebben dat xamp een pakket is. omdat ze het graag moeilijk doen :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.