[Help] SQL error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitchelp

Mitchelp

20/04/2008 08:31:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil dit graag doen.
Ik denk dat het script wel verduidelijkt wat de bedoeling is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
mysql_query("
    INSERT INTO teamspeak
    (

        ip,
        username,
        password,
    email,      
    datum,
        pincode,
    status
    )
    VALUES
    (
        '"
.$_SERVER['REMOTE_ADDR']."',
        '"
.$row['username']."',
        '"
.$_POST['wachtwoord']."',
        '"
.mysql_real_escape_string(htmlspecialchars($_POST['email']))."',        
        '"
.date('d - m - y')."',
    '"
.$_POST['pincode']."',
    'nieuw'
    )
"
)or die(mysql_error()){
echo'Er is iets fout gegaan.<br />
     De betaling is succesvol ontvangen.<br />
     Maar de ingevulde gegevens zijn niet weg geschreven.<br />
     Neem contact op met de Support onder het kopje administratie<br />
     Vermeld daarin duidelijke de volgende dingen.<br />
     Tijd, Datum, Gebruikersnaam, Email en de Pincode<br />
     Dan proberen wij zo snel mogelijk uw account alsnog te aan te maken!'
;
}
else{
echo'Succesvol!';
}

?>


Maar dat doet hij dus niet..
Hij geeft deze error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected '{' in /home/summerhost/domains/summerhost.nl/public_html/pagina/teamspeak.php on line 24


Waarom doet hij dit niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:06:48
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/04/2008 08:46:00
Quote Anchor link
Omdat aan een mysql_query() hoor je ten eerste geen or die() te koppelen. En daarna wil je aan die or die() een loop koppelen. Zo gaat dat natuurlijk niet.

Óf je gebruikt or die() (wat ik niet bepaald aan wil raden...) óf je gebruikt een if constructie waarin je controleert of de query gelukt is. Dit doe je als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
= "SELECT * FROM tabel";
$result = mysql_query($query);
if($result) {
  // goed
} else {
  // fout, echo mysql_error met een foutmelding
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.