[HELP!] TinyINT value als if statement gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maarten M

Maarten M

21/08/2012 21:01:49
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil graag afhankelijk van een db waarde (0 of 1) een menu laten zien. Elke row werkt, behalve degene die ik wil, en het enige verschil dat ik kan vinden is dat deze nu juist een tinyINT is.

Weet iemand raad?

Hieronder het bewuste stukje code.


if ($product['products_status']==1)
{
$content.='<div class="admin_menu"> content 1 </div>';
}

else
{
$content.='<div class="admin_menu"> content 2 </div>';
}
Gewijzigd op 21/08/2012 21:09:37 door Maarten M
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:01:12
 
Lex van der poel

lex van der poel

21/08/2012 21:07:41
Quote Anchor link
en als je de 1 in ' ' zet?
 
John Berg

John Berg

21/08/2012 21:09:08
Quote Anchor link
if ( $product['products_status'] )
{
$content.='<div class="admin_menu> content 1 </div>';
}
 
Maarten M

Maarten M

21/08/2012 21:10:50
Quote Anchor link
@ Lex:

Ik heb alles al geprobeerd =='1' of =="1" of helemaal zonder zelfs

@ John:
Excuses, is verbeterd, was niet de oplossing
 
Lex van der poel

lex van der poel

21/08/2012 21:11:28
Quote Anchor link
dat kan tog alleen als het true of false returnd?

Toevoeging op 21/08/2012 21:14:42:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$product
['products_status'] = 1;
if ($product['products_status']==1)
{

$content = '<div class="admin_menu"> content 1 </div>';    
}

echo $content;
?>

werkt gewoon bij mij hoor.....
 
Maarten M

Maarten M

21/08/2012 21:19:23
Quote Anchor link
@ Lex:

Ik begrijp dus dat je in regel 2 eerst de value bepaald... dat is bij mij niet, maar ik ga er vanuit dat de value al bestaat, omdat ik andere value's ook kan uitlezen. Alleen deze row doet moeilijk.

Als ik de output print krijg ik ook helemaal niets terug:

$content.='('.$product['products_status].')'

Dit geeft wel de juiste value's:

$content.='('.$product['products_quantity].')'

Enige verschil dat ik kan merken tussen die twee is TinyINT en INT
 
Lex van der poel

lex van der poel

21/08/2012 21:21:03
Quote Anchor link
ik zou zeggen probeer er eens int van te maken kijken of het dan werkt anders zit het in de code fout...
 
Maarten M

Maarten M

21/08/2012 21:23:00
Quote Anchor link
Ik heb al getest door er INT van te maken, maar geen resultaat. Moet ik daarvoor wellicht ook de row opnieuw 'renderen' of iets dergelijks?

Excuses voor deze wellicht domme vraag :)
 
Lex van der poel

lex van der poel

21/08/2012 21:25:02
Quote Anchor link
snap nit wat je daarmee bedoeld maar ik zou kijken naar de code waar het word opgevraagt uit de db meschien zit er iets fout...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/08/2012 21:26:01
Quote Anchor link
Maarten M op 21/08/2012 21:23:00:
Excuses voor deze wellicht domme vraag :)

Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden... ;-)
 
John Berg

John Berg

21/08/2012 21:37:53
Quote Anchor link
verander de code in in dit, en post dan wat je zie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

echo '<pre>'; print_r($product); echo '</pre>';

if ( $product['products_status'] )
{

$content.='<div class="admin_menu> content 1 </div>';    
}

?>
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

21/08/2012 23:24:56
Quote Anchor link
Maarten M op 21/08/2012 21:19:23:
@ Lex:
...

Als ik de output print krijg ik ook helemaal niets terug:
...

Maar begrijp ik je nu goed? $product['products_status'] komt dus uit een database. En volgens jouw kan de waarde "0" of "1" zijn. Maar als je niets terug krijgt dan kan het dus kennelijk ook "NULL" zijn. Kijk eens goed in de database. Geef eens een describe van die table en laat die row eens zien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.