herkennen van 4 hoofdletters achter elkaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis

dennis

06/12/2008 12:38:00
Quote Anchor link
weet iemand hoe ik, kan herkennen of in een string 4 hoofdletters achter elkaar voorkomen, en zoja. dan true resulteren

dus in een if - else constructie.

ik heb geen ervaring met preg_match/ereg en denk dat het daar mee wel zal kunnen maar ik weet mijn god niet hoe. kan iemand mij daar de code voor geven aub.

als 2e vraagje het zelfde maar dan voor 1 kleine letter of cijfer.

mvg,
Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:49:31
 
Martijn B

Martijn B

06/12/2008 12:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sString
= 'fdsfjdsYDSDfdfd';

if( preg_match('/[A-Z]{4}/', $sString) )
{

   echo 'Yoo 4 hoofdletters na elkaar!';

}

?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/12/2008 12:57:00
Quote Anchor link
@Dennins:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(ereg('[A-Z]{4}',$string)){
        echo 'meer dan 4 hoofdletters na elkaar';
        }

    else{
        echo 'minder dan 4 hoofdletters na elkaar';
        }

?>
 
Noppes

Noppes

06/12/2008 13:25:00
Quote Anchor link
Het gebruik van ereg functies is niet aan te raden deze staan op de nominatie lijst van verdwijnen, gebruik dus de preg_ functies.
 
Dennis

dennis

06/12/2008 15:26:00
Quote Anchor link
oke thx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.