Het gebruik van ChatGPT en het programmeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2023 13:01:55
Quote Anchor link
Ik weet niet of de meesten hier al van ChatGPT van OpenAI gehoord hebben? Het is dus een chatbot die aan de hand van AI (kunstmatige intelligentie) schrijft wat je wilt laten schrijven. Of het nu een handleiding is, een bijzondere nieuwjaarsgroet, een nieuw sprookje of een recept. Hij verzint het.
Zelfs voor schoolverslagen en scripties in deze (helaas) in te zetten ;-)

Maar nu komt het leuke: Programmeren is ook een sterke kant. Sterker zelfs, hij tovert alles eruit wat je maar wilt, inclusief uitleg over de werking en daarna een mooi lapje werkende (!) voorbeeldcode.

Een voorbeeld wat mij een aantal minuutjes werk heeft bespaard (ik ben geen kei in reguliere expressies, dus daar komt het).
"Schrijf een PHP-functie die <cms-image data-image-id="42"></cms-image> vervangt in een afbeelding"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

function replace_cms_tags($html) {
  // Gebruik een regular expression om de `<cms-image>` tags te vinden
  $html = preg_replace_callback('/<cms-image data-image-id="([^"]+)"><\/cms-image>/', function($matches) {
    // Vervang de `<cms-image>` tag door de daadwerkelijke afbeelding
    return '<img src="https://example.com/images/' . $matches[1] . '">';
  },
$html);

return $html;
}


$html = 'Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur <cms-image data-image-id="42"></cms-image> adipiscing elit.';
echo replace_cms_tags($html);
?>


Ook een bash-regel om een database te dumpen, of te filteren in een directory is geen probleem. Of het schrijven van een cliënt voor een API.

Dit wordt gewoon hét dingetje van 2023!

Nu hoop ik dat het gebruik van deze tool niet de doodsteek zal worden van fora, zoals deze gezellige community. Op Tweakers las ik al zelfs dat de buren van Stack Overflow het gebruik van de tekstgenerator ChatGPT verbieden. Nu werken hun met een puntensysteem, wat wij gelukkig hier niet hebben, maar eigenlijk vind ik dit toch al zorgen baren. De antwoorden zijn niet altijd even correct. Een mooi voorbeeld waarom ik moest lachen was toen ik vroeg: "Hoe je met PHP de vervaldatum van een cookie op kan halen". Kort samengevat was dit de oplossing:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Dit is de vervaldatum: ".$_COOKIE['my_cookie']['expired'];
?>


Nee, dat gaat niet werken, hoewel ik het wel logisch vind klinken met een multidimensionale array. :-)

Wel lijkt het erop dat Google flink moet gaan bijbenen als Microsoft OpenAI toe zal voegen aan Bing.

Nu ben ik benieuwd: Wat zijn jullie ervaringen met ChatGPT? Hebben jullie dit al effectief gebruikt bij programmeerkwesties? Of enkel bij andere dingen? Of enkel puur om mee te spelen?
Gewijzigd op 08/01/2023 13:05:35 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:52:02
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

08/01/2023 16:25:11
Quote Anchor link
Ik heb er alleen over gelezen, maar ik krijg er hetzelfde gevoel bij als al die snufjes in moderne auto's: het werkt leuk, maar je moet altijd wel verdomd goed op blijven letten, want het is _nog net niet_ perfect. Dan rij ik liever gewoon zelf, ipv dat ik de hele tijd met m'n hand/voet boven de "noodstop" moet hangen.

Vooralsnog heb ik dus het idee dat het vooral _lijkt_ dat je veel sneller kunt werken.

Mbt bovenstaande: dat kan eenvoudiger (zonder callback, met met ${match index} verwijziging):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$html
= preg_replace(
  '/<cms-image data-image-id="([^"]+)"><\/cms-image>/',
  '<img src="https://example.com/images/$1">',
  $html
);
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2023 23:27:52
Quote Anchor link
>> Nu hoop ik dat het gebruik van deze tool niet de doodsteek zal worden van fora, zoals deze gezellige community.

Helaas heeft dit forum een aantal jaar geleden al een doodsteek gehad. Kijk maar hoeveel leden er vertrokken zijn. En de gezelligheid of saamhorigheid onder de vaste leden is ook niet uitmuntend. Kijk naar het simpele voorbeeldje dat ik een berichtje heb geplaatst om iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar te wensen. Precies 1 reactie van jou. De rest vond het blijkbaar niet interessant of niet nodig. Helaas is dit forum compleet aan het doodbloeden en als er niks verandert dan is er straks niemand meer over.

Het aantal vaste leden is drastisch geslonken. Een enkele keer zie je een nieuwe naam, maar dat is dan vaak iemand die iets aan elkaar heeft geknipt en geplakt en verbaasd is dat het niet werkt. Vervolgens geef je de oplossing en krijg je geen enkele reactie meer terug. De lol is er wel een beetje aan het af gaan op deze manier.

Toen ik hier ooit 'begon' was het volle bak. Er was enthousiasme, mensen wilden nog echt dingen leren en er was een aantal leden die goede en zinvolle bijdrages leverden. Daar is nu vrijwel niks meer van over. Ik denk dat er letterlijk nog maar een handvol leden is die voldoende kennis in huis hebben om anderen vooruit te helpen.

Maar goed <sarcasme>gelukkig is er nu ChatGPT</sarcasme>. Vorige week kwam dit in een talkshow (ik meen Jinek) aan bod als 'veelbelovend' high-tech snufje van 2023. De tool zou inderdaad kunnen programmeren en developers moesten dan ook bang zijn voor hun baan, omdat zij als een van de eersten hun baan zouden kwijtraken als gevolg van deze technologie. Ook alle overige mensen die werken achter een computer zouden kunnen worden vervangen door dit 'snufje'. Nu denk ik zelf dat het zo'n vaart niet direct zal lopen, maar wie weet op termijn ... en dat is een tragische ontwikkeling. Want niet-programmeurs gaan dan 'programmeren' terwijl ze geen flauw benul hebben van wat ze aan het doen zijn. Ook kan AI kunst vervangen, dus kunstenaars zijn straks niet meer nodig, denk aan schrijvers, grafisch vormgevers enzovoorts. Tegelijkertijd is er de opkomst van robots. Elon Musk wil die gaan verkopen voor (ik meen) zo'n 20.000 dollar per stuk. Dat lijkt wellicht veel, maar op termijn betekent dit dat robots straks al het werk in fabrieken en magazijnen (order-picking) gaan overnemen (ze zijn veel goedkoper dan mensen, werken 24 uur per dag en klagen nooit) en heel veel mensen zonder baan komen te zitten. Lang leve de digitale vooruitgang. Hoera! En ja, dat was sarcasme.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/01/2023 19:05:01
Quote Anchor link
Ik zou er niet over in zitten, ChatGPT is eerder een doodsteek voor veel meer.

In de eerste plaats is de technologie niet nieuw. Het begon zo ongeveer met Eliza, en nog maar tien jaar geleden had je Watson. En dan nu een keer ChatGPT. En ze doen allemaal hetzelfde: op basis van bekende tot 'getrainde' antwoorden snel zoeken en ranken en op die manier proberen de snelste te zijn met toch een 'voldoende goed' (maar dus lang niet altijd goed) antwoord. Voor ChatGPT is nieuw dat er een taalmodel omheen zit en dat iedereen er bij mag als je maar een account aanmaakt. Maar let op: als het gratis is ben je zelf het product (!)

Natuurlijk is het in eerste instantie leuk dat er weer een programma bij is dat op verzoek antwoorden synthetiseert. Maar er zit wel een flinke adder onder het gras: al het materiaal waarop ChatGPT zich baseert - van wie is uiteindelijk het intellectueel eigendom? En als je iets van ChatGPT gebruikt in je eigen product, hoe weet je dan dat geen IE schendt, en op basis van welke autoriteit het antwoord gegeven wordt ? En hoe weet je dat het veilig is ? Een terug 'pratende' robot is misschien leuk voor dementerenden, maar het is uiteindelijk niet heel veel ingewikkelder dan een schaakcomputer die alle mogelijke zetten van te voren heeft uitgerekend in een database, en het beste pad zoekt naar de overwinning. Daar zit totaal geen intelligent algoritme achter. Voor wie iets meer verdieping wil kan ik het boek Gödel, Escher, Bach aanraden. Neurale netwerken kunnen met ruis om de tuin worden geleid.

Het probleem dat dergelijke technologie introduceert is dat het mensen om de tuin leidt. En daardoor wordt echt waardevolle informatie (wat macht geeft) nog lastiger te vinden dan het nu al is. Maar zoals met alles vindt dat ook z'n balans. Vinden we auto's uit? Dan gaan we in de file staan. TV's? Bijna niets meer van waarde op tv. Internet? Veelal dezelfde blurp, met apps, geen privacy, verslavingen en wat dies meer zei.
En dan hebben we ook het feit dat onze kinderen nu al voor 25% tot 50% functioneel analfabeet zijn, dankzij het speciale onderwijsbeleid dat we hier hebben om meer mensen 'praktisch' te laten zijn in plaats van hoog opgeleid.

Ik zou me geen zorgen maken over ChatGPT. Zo interessant is het niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/01/2023 19:57:00
Quote Anchor link
Zorgen maken is een groot woord, maar uit onderzoek blijkt dat leerlingen het massaal gebruiken voor hun huiswerkopdrachten, en dat leraren het verschil niet meer kunnen zien of iets door een leerling of chatgpt is geschreven. Straks dus allemaal leerlingen met keurige punten geslaagd, die in de praktijk niet zo veel voor elkaar gaan krijgen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/01/2023 21:04:34
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 17/01/2023 19:57:00:
Zorgen maken is een groot woord, maar uit onderzoek blijkt dat leerlingen het massaal gebruiken voor hun huiswerkopdrachten, en dat leraren het verschil niet meer kunnen zien of iets door een leerling of chatgpt is geschreven. Straks dus allemaal leerlingen met keurige punten geslaagd, die in de praktijk niet zo veel voor elkaar gaan krijgen.

Bedoel je dit nieuwsbericht ? Daar staat alleen dat leerlingen het zeggen, 'onderzoek' kan je dat niet noemen. Maar het bekt wel lekker. Was die steekproef van 250 leerlingen statistisch wel representatief ? Het lijkt er niet op. De NOS is ook niet meer wat het ooit geweest is.

We heb al een hele tijd een 'liberale' regering die structureel bezuinigt op zorg en onderwijs, dus het komt niet als een verrassing dat je tegenwoordig niet eens meer een lesbevoegdheid nodig hebt om voor de klas te kunnen staan. En dan is het ook geen verrassing dat die 'docenten' het verschil niet zien tussen ChatGPT en wat een leerling had kunnen schrijven. Het komt ook nog eens geregeld voor dat de meesten met dyslexie, dyscalculie of wat voor rugzakje dan ook niet eens coherent Nederlands kunnen spellen zonder spellingscontrole in Word.
En ook dat is geen verrassing, onze grote held EWD had het in een interview al aangegeven dat het sinds de jaren '80 al beleid was om het curriculum van de universiteit 'zo waterig mogelijk te maken'. Ironisch genoeg zijn het juist de mensen die in hun tijd eindeloos lang van belastinggeld konden studeren, die het voor de volgende generaties niet zo belangrijk lijken te vinden om te kunnen studeren. Volksverheffing is mislukt, er zijn te veel mensen bij gekomen die bang zijn om iets kwijt te raken.

Dus ja, het wal keert een keer het schip. En dat is nu, mensen die gewoon iets fatsoenlijk kunnen zijn zo schaars aan het worden dat menig MBO-er al meer verdient dan een HBO-er.

Toevoeging op 17/01/2023 21:16:12:

- Ariën - op 08/01/2023 13:01:55:
Ik weet niet of de meesten hier al van ChatGPT van OpenAI gehoord hebben? Het is dus een chatbot die aan de hand van AI (kunstmatige intelligentie) schrijft wat je wilt laten schrijven. Of het nu een handleiding is, een bijzondere nieuwjaarsgroet, een nieuw sprookje of een recept. Hij verzint het.
Zelfs voor schoolverslagen en scripties in deze (helaas) in te zetten ;-)

Maar nu komt het leuke: Programmeren is ook een sterke kant. Sterker zelfs, hij tovert alles eruit wat je maar wilt, inclusief uitleg over de werking en daarna een mooi lapje werkende (!) voorbeeldcode.

Eigenlijk zou ik ChatGPT dan wel een OS willen zien programmeren dat net zo robuust is als Linux, en net zo populair als Windows. Maar ik vrees dat dat ding dan toch ineens niet zo slim is.
Gewijzigd op 17/01/2023 21:13:40 door Ad Fundum
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/01/2023 11:50:07
Quote Anchor link
Misschien kan ChatGPT de forumupdate doorvoeren waarop we al meer dan tien jaar wachten? Dat is meerdere mbo'ers namelijk nog niet gelukt...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/01/2023 17:36:42
Quote Anchor link
Hoe staat het eigenlijk met die update? Wordt daar achter de schermen nog aan gewerkt? Of bevindt die update zich inmiddels ergens in een doofpot?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/01/2023 17:40:57
Quote Anchor link
Er werd een poosje geleden door iemand aan gewerkt. Maar het was niet het gewenste resultaat. Ik zal Bas nog eens vragen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/01/2023 17:55:50
Quote Anchor link
Bas is zelf toch ook een developer? Heeft hij niet de gelegenheid om het zelf op te pakken?

Misschien ook leuk om eens de visie van Bas te vernemen wat hij eigenlijk voor ogen heeft met dit forum. Er is al lang niks meer aan gedaan en het aantal (actieve) leden is ook flink afgenomen. Een spamfilter is nog niet geïmplementeerd waardoor en zeer regelmatig spamberichten te zien zijn. Ik ben benieuwd of het forum nog een keer nieuw leven wordt ingeblazen, of dat we er ons op voor moeten bereiden dat het een langzame dood gaat sterven. Wat de keuze van Bas ook is, het zou fijn zijn als er wat meer concrete duidelijkheid wordt geboden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/01/2023 10:42:09
Quote Anchor link
Bas is zelf actief voor Buuút, waar PHPhulp onder valt. Ik heb nog wel wat ideeën die ik met Bas zal doornemen.
Gewijzigd op 19/01/2023 11:17:37 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/01/2023 13:32:25
Quote Anchor link
Ik denk dat het ook wel interessant is om, naast een bespreking achter de schermen, kenbaar te maken of er een bepaalde visie is met dit forum. Nu klinkt 'visie' wellicht ietwat zwaarwichtig, maar voor de nog aanwezige leden is het wel prettig om te weten welke kant het op gaat. Er wordt (zo kunnen we heel af en toe lezen) al heel wat jaren 'gepraat', maar per saldo wijzigt er niks. Er wordt ook al heel wat jaren aangekondigd dat er 'binnenkort' updates zullen worden doorgevoerd. Dat lijkt allemaal (nog?) niet te zijn gebeurd. Vandaar mijn vraag om wat meer duidelijkheid. Als er niks meer met het forum gedaan gaat worden dan is dat ook een keuze, maar vertel dat dan ook. Een beetje duidelijkheid zou welkom en prettig zijn. Ik communiceer dit nu aan jou, maar feitelijk is het dus een boodschap aan Bas ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/01/2023 17:06:01
Quote Anchor link
Laten we de PHPhulp discussie even rusten in dit topic.

Ik heb via een kennis ontdekt dat ChatGPT ook serieus een oplossing is voor het schrijven van unittests in PHPunit.
Dus kan je nagaan hoe slim deze werkt. Zelfs een JavaScript voor een minuten-aftellende klok kan die in een handomdraai maken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/01/2023 17:10:06
Quote Anchor link
>> Laten we de PHPhulp discussie even rusten in dit topic.

Prima, maar dan horen we dus weer niks ;-) Wellicht kun je een nieuw topic hierover aanmaken, desnoods in de koffiehoek, waarin we om de zoveel tijd eens worden bijgepraat.
 
Dylan -

Dylan -

28/01/2023 22:18:36
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/01/2023 17:40:57:
Er werd een poosje geleden door iemand aan gewerkt. Maar het was niet het gewenste resultaat. Ik zal Bas nog eens vragen.


:(

Toevoeging op 28/01/2023 22:23:19:

Laatst heb ik ChatGPT gebruikt om datums te parsen in Golang. Go gebruikt vage een "layout" datum om het formaat aan te duiden. Ik kwam er niet zo snel uit maar ChatGPT wel :D
 
Han php

Han php

30/01/2023 12:32:15
Quote Anchor link
Ikzelf heb het gevoel dat deze site lijdt onder StackOverflow, waar je een wereldwijd bereik hebt met je vraag en vaak binnen enkele minuten een antwoord of tractie krijgt.
Het heeft maar twee nadelen:
- Je moet je probleem in het engels uitleggen, wat soms wel wat meer moeite kost ookal kun je goed engels.
- je loopt het risico op "downvotes" als je vraag een duplicate blijkt te zijn of gewoon niet in de smaak valt.

Misschien hier een 100% nederlands-belgische StackOverflow beginnen? Misschien iets met een chat erbij voor nauwer contact. Misschien hadden jullie dat idee al.

En over ChatGPT, ik krijg er oprecht wel een beetje een somber gevoel bij. Het is misschien nu nog niet perfect, maar we weten allemaal dat als deze trend doorzet dat het snelkan gaan... Beetje zoals bij de uitvinding van de stoommachine.
Gewijzigd op 30/01/2023 12:34:05 door Han php
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/06/2023 10:02:29
Quote Anchor link
Stack Overflow gaat momenteel niet goed.
Het bedrijf Stack Exchange Inc. heeft heel veel (vrijwillige) moderators geschoffeerd en op dit moment zijn die allemaal aan het staken:
https://meta.stackexchange.com/questions/389811/moderation-strike-stack-overflow-inc-cannot-consistently-ignore-mistreat-an

Het bedrijf wil AI content toestaan en heeft daarvoor een aangepaste policy - op een vrije dag - over de schutting gegooid bij de vrijwilligers. Dat stoot de belangrijkere vrijwiligers (Content Managers of CM's) zo zeer tegen het toch al zere been, dat zij nu staken.
Het gevolg is dat onder meer SO en ook vele andere sub-sites nauwelijks meer gemodereerd worden.
Waardoor de kwaliteit tanende is, en mensen naar een alternatief gaan zoeken voor SO.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2023 09:50:26
Quote Anchor link
Edit:
Spambericht verwijderd
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2023 10:05:38
Quote Anchor link
De spammer heeft dit topic weer naarboven geschopt.

Ik heb zelf een paar maanden geleden ontdekt dat je AI kunt gebruiken voor het maken van scripts.

Ik pas het nu en dan toe om vervelende klusje "voorzie deze rij van kentekens van streepjes en geef ze als kolom weer"
en dergelijke te laten doen.

Of om bijvoorbeeld een bash-script te maken om te zoeken naar files met een bepaalde inhoud (classes zonder __construct() met maar mét een function met dezelfde naam als de class).

Zeker als je niet vloeibaar bash weet te scripten, is dat fijn.
Maar, het is zeker niet feilloos. Zo ging genoemd bash script de mist in op het moment dat er een class een andere extends en ook als de openings { van de class op de volgende regel staat.

Dat moet je dan alsnog corrigeren.

Maar je hebt wel 80% van je script zonder het met google bij elkaar te zoeken.


Geevaar is wel dat mensen met beperkte kennis dit soort scripts klakkeloos overnemen zonder te zien wat het werkelijk doet. De fouten, onvolkomenheden of lekken laten zitten en tijden later pas met de gevolgen geconfronteerd worden.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/11/2023 09:31:01
Quote Anchor link
ChatGPT is momenteel veel negatief in het nieuws, vanwege alle slechte kanten.

Om te beginnen denkt ChatGPT niet na. Het combineert eindeloos veel 'trainingsgegevens' van derden om iets bij elkaar te prakken dat voor andere mensen overkomt als geloofwaardig, maar altijd met een onzekerheidsmarge.

Waar iedereen gemakshalve aan voorbij gaat is dat die 'trainingsgegevens' veelal zijn gejat van anderen, ofwel massale schending van auteursrecht. Dat zal velen worst wezen, maar leidt wel tot uitbuiting. Ook dat zal velen worst wezen.
Wat ChatGPT uiteindelijk maakt van die data is niet per sé correct, maar wel overtuigend. Bij wezens die wel kunnen nadenken valt ChatGPT dan ook heimelijk door de mand.

Het is zelfs zo opzichtig slecht dat ChatGPT verboden wordt.
In eerste instantie voor ambtenaren en aan de overheid gelieerde bedrijven:
https://www.security.nl/posting/818543/Kabinet+werkt+aan+verbod+op+gebruik+van+ChatGPT+door+ambtenaren

Al zou GPT-NL ontwikkeld worden voor de Nederlandse taal, en al zou het auteursrechtenprobleem opgelost kunnen worden, zelfs dan nog heeft het voor onze tak van sport - het ontwikkelen van software - praktisch geen meerwaarde.
Je kunt te allen tijde beter open source code gebruiken, want dat is gecontroleerd en wordt onderhouden ook. Voor bijna alles is er al wel een bruikbare pre-fab oplossing.
Ook onze overheid is enorm voor open source met haar 'open, tenzij'-beleid:
https://www.digitaleoverheid.nl/overzicht-van-alle-onderwerpen/open-source/beleid

En nogmaals: als je die gratis meuk van Open AI (wat niet open is) of Google blijft gebruiken; weet dan dat jij zélf het product bent dat wordt uitgebuit. Ik weet dat ook velen dat worst zal wezen.
Gelukkig kom je er binnenkort niet meer mee met ChatGPT, het is dan misschien alleen nog voor kleine, particuliere Excel-achtige klusjes interessant.

Toevoeging op 17/11/2023 09:39:31:

Ivo P op 15/11/2023 10:05:38:
Maar je hebt wel 80% van je script zonder het met google bij elkaar te zoeken.

Zou jij zo'n bash script, waarvan je niet hebt uitgezocht hoe het precies werkt, als 'root' uitvoeren? Zo'n systeembeheerder zou ik niet willen hebben.

Dus je zou het alsnog allemaal moeten nazoeken wat het doet, of het script aan al je verwachtingen zou voldoen. Ben je misschien nog wel meer tijd mee kwijt dan wanneer je het gewoon zelf had gescript.


Toevoeging op 17/11/2023 09:42:26:

Ivo P op 15/11/2023 10:05:38:
Geevaar is wel dat mensen met beperkte kennis dit soort scripts klakkeloos overnemen zonder te zien wat het werkelijk doet. De fouten, onvolkomenheden of lekken laten zitten en tijden later pas met de gevolgen geconfronteerd worden.

Inderdaad. En de mensen die ChatGPT gebruiken en bluffen dat ze verstand van IT hebben veroorzaken allerlei puinhopen die ze zelf niet kunnen oplossen omdat ze niet eens begrijpen wat ze aan het doen zijn.
Gewijzigd op 17/11/2023 09:40:16 door Ad Fundum
 
Ad Fundum

Ad Fundum

29/11/2023 21:28:07
Quote Anchor link
Het is weer bijna 5 december en bol.com heeft een "Chat G-Piet" dienst. Dan hoef je niet eens zelf een gedichtje te verzinnen. Leuk he? (...)

Neem bijvoorbeeld dit staaltje dichtkunst:

"Beste Pietertje,

Je staat vroeg op, dat is een kunst,
Maar dingen kwijtraken, geeft je een gunst

Sinterklaas brengt een cadeau, oh zo fijn,
Het zal je helpen, om een bakker te zijn

Met gist en noten, een druk op de knop,
Bak je een brood, zo lekker, je eet het in één klop

Dus zeg maar dag tegen verloren broodkruimels,
Met dit cadeau, bak je de mooiste juweeltjes

Sint en Chat G-Piet"


Als dit systeem ons moet helpen te programmeren, dan is er nog een heeeeele lange weg te gaan.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.