Het tegenovergestelde van een <br>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter  Flos

Peter Flos

24/08/2014 18:30:26
Quote Anchor link
Iedereen weet dat een <br> een "enter" is, maar is er ook nog iets als het tegenovergestelde, dus een enter minder?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:30:36
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

24/08/2014 18:40:26
Quote Anchor link
Het tegenovergesteld ven "een Enter" is "géén Enter".

Wat bedoel je precies?
 
N K

N K

24/08/2014 18:41:24
Quote Anchor link
Wat wil je bereiken?
 
Peter  Flos

Peter Flos

24/08/2014 18:58:18
Quote Anchor link
Het is niet zo dat ik direct iets wil bereiken, ik ben meer benieuwd of het bestaat.

Wat Ward zegt is inderdaad juist, maar wat ik bedoel is één enter minder.

Dus stel, je hebt een tekstje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Hallo <br>
PHPHulp


Dat je dit kunt doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Hallo </br> <!-- Hier dus de code voor een enter minder -->
PHPHulp


(Waarna je krijgt:(Als Output))
PHPHulp
Hallo
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2014 19:02:04
Quote Anchor link
In je output zijn de teksten omgedraaid.
Verder geeft <br> of <br /> (die beiden hetzelfde betekenen) een nieuwe regel in HTML.

De \n geeft een nieuwe regel (ok beter gezegd: lijneinde) in je rauwe tekst die je in je HTML-source kan zien.

En dan zorgt <p> met </p> ervoor dat er een nieuwe paragraaf opent.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

24/08/2014 19:02:07
Quote Anchor link
Sorry maar wat je nu als output hebt staan is hetzelfde als je een "<br>" gebruikt.
Anders moet dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<p>hallo</p>
<p>PHPHulp</p>


En dat wordt :
Hallo

PHPhulp
 
Peter  Flos

Peter Flos

24/08/2014 19:05:42
Quote Anchor link
@Aar: Klopt, de output teksten zijn omgedraaid. Ik wilde weten of daar een functie voor was.

Nu is het:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Hallo<br> (Het volgende komt op de volgende regel)
PHPHulp


Dit doet:
Hallo
PHPHulp

En wat ik dus (probeer) te krijgen is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Hallo </br> (Het volgende komt op de regel hier voor, </br> is een voorbeeld)
PHPHulp


En dit geeft dan dus:
PHPHulp
Hallo
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2014 19:08:51
Quote Anchor link
Je wilt dus regels omdraaien in PHP?

Dus de eerste komt op de tweede plek te staan, en wat op de tweede plek stond komt dan op de eerste?
 
Peter  Flos

Peter Flos

24/08/2014 19:12:14
Quote Anchor link
Precies, en mijn vraag is of hier een code voor beschikbaar is, of dat de enige oplossing is gewoon de teksten andersom zetten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2014 19:15:33
Quote Anchor link
Waar komen die teksten vandaan? Uit een array soms?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/08/2014 21:36:11
Quote Anchor link
Je begint met een vraag over het tegengestelde van <br> en uiteindelijk (b)lijkt het te gaan om het omdraaien van teksten?!??? Misschien goed om eerst eens uit te leggen wat je probleem is/veroorzaakt en waarom je zoiets zou willen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/08/2014 22:36:37
Quote Anchor link
Wat een onduidelijk verhaal...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$teksten
    = array();
$teksten[]  = 'Dit is';
$teksten[]  = 'een of andere';
$teksten[]  = 'tekst.';
$omgedraaid = array_reverse($teksten);

foreach ($omgedraaid as $tekst) {
    echo $tekst . '<br>';
}


?>

(Disclaimer: niet getest.)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/08/2014 00:27:39
Quote Anchor link
Het zou leuk zijn als je even laat weten of het gelukt is.
 
Peter  Flos

Peter Flos

26/08/2014 08:24:54
Quote Anchor link
Getest zojuist en werkt inderdaad. Aan de reacties te zien is hier geen HTML code voor, maar toch leuk dat het op een andere manier wel mogelijk is.

Bedankt!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/08/2014 09:10:48
Quote Anchor link
Graag gedaan!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.