Het updaten van PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jorn Reed

Jorn Reed

24/04/2022 19:14:03
Quote Anchor link
Hoi, ik kwam er bij het maken van een Laravel project achter dat mijn systeem met composer nog gebruik maakte van php 7.4.9. Ik had het even gegoogled en dat kwam doordat mijn systeem variabel PHP nogsteeds verwees naar `D:\Wamp64\bin\php\php7.4.9`, Ik heb dit nu verandert naar `\php8.0.8`. Maar als ik `php -v` doe, krijg ik nog altijd 7.4.9 te zien, ondanks ik mijn PC opnieuw heb gestart.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:51:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2022 20:23:07
Quote Anchor link
Heb je nou het pad van composer of PHP aangepast?
 
Jorn Reed

Jorn Reed

24/04/2022 20:27:10
Quote Anchor link
Van PHP zelf.

Toevoeging op 24/04/2022 20:30:22:

De stappen van deze stackoverflow heb ik gevolgd. https://stackoverflow.com/questions/46986139/how-to-change-php-version-used-by-composer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2022 20:43:03
Quote Anchor link
Is dat alleen in de CLI?
 
Jorn Reed

Jorn Reed

24/04/2022 20:48:21
Quote Anchor link
Ik snap niet helemaal wat je bedoelt. Het enige wat ik verder dacht is dat Composer gebruik maakt van PHP CLI.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2022 21:05:05
Quote Anchor link
Klopt. Wat zegt phpinfo() ?
 
Jorn Reed

Jorn Reed

24/04/2022 21:09:31
Quote Anchor link
In mijn wamp in test.php `PHP Version 8.0.1` Maar ik zal wel even kijken in Laravel, waar ik mee wil gaan werken.

Toevoeging op 24/04/2022 21:11:39:

Gek genoeg is het in Laravel met composer nog wel 7.4.9
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2022 22:04:28
Quote Anchor link
Hoe heb je composer geïnstalleerd?
 
Jorn Reed

Jorn Reed

24/04/2022 22:10:34
Quote Anchor link
Via een installer .exe zie ik terug in mijn downloads

Toevoeging op 25/04/2022 11:13:53:

Ik denk dat ik weet wat het probleem is. Inderdaad heb ik een Systeem environment variabel `PHP` met een filepath naar de juiste php.exe. Maar ik denk dat 'net als mijn werk pc', Het in de variabel `PATH` staat. Dit kan ik vanavond thuis pas testen. Maar als ik dan inderdaad 7.4.9 zie dan weet ik dat ik dan goed zit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2022 15:12:04
Quote Anchor link
Voor zowel Composer als PHP moet je het juiste pad naar PHP als systeem-environment instellen.
Bij een installatie zou dit vanzelf moeten gaan. Het ligt er ook aan of je dit voor alle gebruikers doet, of voor de huidige.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/04/2022 15:22:32
Quote Anchor link
Ik zou eens even kijken in .bashrc of .zshrc welk pad daar is ingesteld voor je PHP
 
Jorn Reed

Jorn Reed

25/04/2022 15:31:39
Quote Anchor link
Jan Koehoorn op 25/04/2022 15:22:32:
Ik zou eens even kijken in .bashrc of .zshrc welk pad daar is ingesteld voor je PHP


Wat bedoel je precies?

Ik kwam er namelijk vandaag achter dat de PHP path als het goed is op mijn pc in PATH zit bij alle andere paths. Dus daar ga ik straks even kijken als ik thuis ben.

Toevoeging op 26/04/2022 08:57:03:

Ik heb het uiteindelijk allemaal opgelost. Er komt nog best wat kleine dingetjes bij kijken als je bijvoorbeeld de no thread php versie download, die in wamp gooit. Zo moet je een recente cacert.pem in je php folder ergens stoppen, een php.ini en een phpForApachi.ini maken. Daarin bepaalde extensies uitcommenten. En een wampconfig bestand in je PHP folder zetten. Elke keer als ik deze stappen opzocht ontbrak er wel eens wat in de documentaties. Gelukkig kreeg ik bij het aanmaken in CMD met een Laravel project er achter dat ik nog wat extensies moest uitcommenten/installeren, en gelukkig doet alles het nu. En kan ik lekker genieten van Laravel 9!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.