het vraagteken in de url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

31/01/2012 15:51:45
Quote Anchor link
het vraagteken mist tussen .php en sort in de url. zie: listingrubriek.phpsort=country

Het punt zit dus in mijn action"";
Zie: action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($_SERVER['PHP_SELF']);  ?>
sort=country""

De sort=country moeten hier staan anders verschijnt het niet in de url!


Zie onderstaand het gehele script. Hoe kan ik het vraagteken erbij krijgen?



<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($_SERVER['PHP_SELF']);  ?>
sort=country"" method="get" >

<select id= "sort" onchange="submit()" style="width:120px;" value="submit" >
<option value="">Select country</option>
<option value="Nederland">Netherlands</option>
<option value="Belgie">Belgium</option>
<option value="">-------------------</option>
</select>


</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:48:06
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/01/2012 16:06:45
Quote Anchor link
Waarom htmlentities gebruiken????

Gebruik daarnaast liever SCRIPT_NAME ipv PHP_SELF

Of wat jij wilt gaat lukken?? Zie bv http://php.about.com/od/learnphp/qt/_SERVER_PHP.htm
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2012 16:18:20
Quote Anchor link
<form action="" method="get">
<select id= "sort" name="sort" onchange="submit()">
Gewijzigd op 31/01/2012 16:21:37 door - SanThe -
 
Michiel v

michiel v

31/01/2012 16:36:02
Quote Anchor link
Hoi SanThe,

Ik heb de sort=country nodig en daarnaast nog een name=country welke door een if structuur heen gaat.

Hoe kan ik dan 1 keer sort=country en 1 keer name=country genruiken? Is daar een goede manier voor. De sort wordt gebruikt in een switch en de name in een if.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2012 16:39:15
Quote Anchor link
<form action="?sort=country" method="get">
<select id= "sort" name="country" onchange="submit()">
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

31/01/2012 16:54:19
Quote Anchor link
Of anders een hidden input.
 
Michiel v

michiel v

31/01/2012 17:04:47
Quote Anchor link
hoi Santhe,

Hoe doe ik dan de PHP_SELF zodat het op dezelfde pagina wordt ververst?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2012 17:14:46
Quote Anchor link
Gewoon weglaten. Is ook niet echt veilig heb ik begrepen. Mijn voorbeeldje moet gewoon doen wat jij wilt.
 
Michiel v

michiel v

31/01/2012 17:24:54
Quote Anchor link
hmm... dat werkt toch niet nu komt in de url: ?country=nederland te staan en er moet komen ?sort=country

Nog een idee?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2012 17:42:48
Quote Anchor link
Michiel v op 31/01/2012 17:24:54:
hmm... dat werkt toch niet nu komt in de url: ?country=nederland te staan en er moet komen ?sort=country

Nog een idee?


Jacco Brandt op 31/01/2012 16:54:19:
Of anders een hidden input.


Even getest, en je hebt gelijk. Sorry, ik dacht echt dat het zo werkte. Maar dan gebruik je toch de oplossing van Jacco, die werkt wel. Getest.

<form action="" method="get">
<input name="sort" value="country" type="hidden"/>
<select id= "sort" name="country" onchange="submit()">
 
Michiel v

michiel v

31/01/2012 18:46:26
Quote Anchor link
Hoi SanThe,

Ik krijg nu .php?sort=country&country=Afghanistan in de url ipv: ?sort=country
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2012 19:07:57
Quote Anchor link
Dat klopt toch. Hetgeen je geselecteerd hebt wil je toch ook weten.
 
Michiel v

michiel v

31/01/2012 20:03:03
Quote Anchor link
Hoi Santhe, klopt ik ben er al uit! Helemaal super!!!

Bedankt voor je hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.