Het vullen van een zojuist gemaakte variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

13/10/2011 13:50:17
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit met een "uitdaging":

Ik wil een serie variabelen vullen met gegevens uit een database. Echter de naam van de variabele wordt pas gemaakt in de routine zelf. Hoe benoem ik nu de zojuist gevromde variabele om deze te kunnen vullen met data uit de database?

De zojuist bedachte code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
// Opbouw menustructuur
$sql = "SELECT * FROM menu WHERE menukenmerk = 'login' ORDER BY menuvolgnr ASC";
$resultmenu = mysql_query($sql);
$cMenustring = "login";
$cMenuVolg = "01";

while($row=mysql_fetch_array($resultmenu)) {

    $cX = $cMenustring.$cMenuVolg."keuze";
    $cY = $cMenustring.$cMenuVolg."url";
    $$cX = $row['menukeuze'];
    $$cY = $row['menu_url'];
    
    echo "<script>alert('$cX')</script>";
    echo "<script>alert('$$cX')</script>";

    // Het ophogen van het volgnummer heb ik nog niet bedacht maar komt nog
    
}


Om de door mij benoemde variabel $$cX en $$cY gaat het hier om. Deze syntax werkt niet maar wat is de juiste syntax om deze variabele te benoemen?


George
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:58:23
 
Synaps Framework

Synaps Framework

13/10/2011 14:08:14
Quote Anchor link
Waarom werk je niet met array's? Vind dit een aardig kromme manier om data op te slaan in je geheugen.
Gewijzigd op 13/10/2011 14:10:31 door Synaps Framework
 
- SanThe -

- SanThe -

13/10/2011 14:19:55
Quote Anchor link
Inderdaad. Waarom zo moeilijk doen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.