Highcharts live data grafiek mbv addpoint

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert v Ommen

Robert v Ommen

04/04/2018 19:54:32
Quote Anchor link
Goedendag,
ik ben weer aan het stoeien met een stukje code om een grafiek van highcharts goed op het scherm te krijgen.
Ik probeer met de functie add.point elke 30 seconden nieuwe data toe te voegen. Dat doe ik mbv een ajax call.

De functie setinterval werkt, wanneer ik in Chrome deze code start wordt elke 10 seconden de PHP aangeroepen. Maar toch wordt de grafiek niet aangevuld, Ik denk omdat de variabelen x en y niet goed gevuld worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
chart: {
    events: {
        load: function () {
            // set up the updating of the chart each second (1000) each 30 seconds (30000)
            var series = this.series[0];
            setInterval(function () {
        $.ajax({
                    url: "http://www.fam-vanommen.nl/dashboard/stroom_data.php",
                }).done (function(data) {
            var x = (data.Date), // current time
            y = (data.verbruik);
                series.addPoint([x, y], true, true);
                });    
            }, 10000);
        }
    }
},

Deze code krijg ik wanneer de stroom_data.php aangeroepen wordt:

Quote:
Date: "04-04-2018"
Time: "19:47:00"
E_Today_Z: 1.66
E_Total_Z: 7202.2
H_Total_Z: 21068
Temperature_Z: 30.1
V_Pv_Z: 153.1
I_Pv_Z: 0.1
P_Ac_Z: 16
V_Ac_Z: 233.3
I_Ac_Z: 0.1
F_Ac_Z: 50.03
Opbrengst_Today_Z: 0.38
Opbrengst_Total_Z: 1656.51
verbruik: 332
af_terug: 316



Kan iemand me een zetje de juiste richting geven? ik heb het idee dat ik er bijna ben namelijk!
Bvd,
Robert.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:08:22
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/04/2018 22:43:27
Quote Anchor link
data.Date bevat alleen een datum, data.Time bevat een tijd. Waarschijnlijk (over)schrijf je dus alles op hetzelfde x-coordinaat.
Gewijzigd op 04/04/2018 22:44:09 door Thomas van den Heuvel
 
Robert v Ommen

Robert v Ommen

05/04/2018 20:55:03
Quote Anchor link
Hallo Thomas, dank je voor je reactie, en een logisch verhaal. Ik kon er verder mee en heb de stroom_data.php aangepast en een alert aan de ajax .done toegevoegd.
Deze alert geeft de waarde nu bijvoorbeeld (en uiteraard oplopend):

Date.UTC(2018, 4-1, 5, 20, 45, 02),3545

een datum+tijd en een waarde!

Als ik in de paginabron bij data kijk staat daar:
data: [[Date.UTC(2018, 4-1, 5, 12, 24, 30), 167],[Date.UTC(2018, 4-1, 5, 12, 25, 00), 175],[Date.UTC etc.

Toch wordt de waarde niet toegevoegd in de grafiek. Weet jij waarom?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/04/2018 00:14:36
Quote Anchor link
Dat is lastig, ik weet ook niet precies waar dat Date.UTC() vandaan komt? Ik kan je wel vertellen wat dit inhoudt: dit zou de unix timestamp (in milliseconden) moeten teruggeven. De unix timestamp is in ieder geval een vaak gebruikte standaard om tijd te meten. Concreet is zo'n timestamp normaal gesproken (zonder de vermenigvuldiging met 1000) "het aantal seconden vanaf 1 januari 1970".

Wat misschien interessanter is, is het volgende: wat voor eenheid of formaat zou het x-coordinaat moeten hebben? Op dit moment voer je hier de unix timestamp x 1000 aan, maar de vraag is of dat dit verwacht wordt.

Ook kan het interessant zijn om na te gaan of er ergens (JavaScript-)foutmeldingen optreden, want dat zou een oorzaak kunnen zijn waarom de grafiek (visueel) niet wordt bijgewerkt.
 
Robert v Ommen

Robert v Ommen

10/04/2018 21:01:52
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

mbv je tip te werken met die unix timestamp verder gekomen en werkend gekregen, dank je!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.