Highlight een record

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

28/01/2004 19:20:00
Quote Anchor link
Hi folks,

Even het volgende; Ik heb een tabel (phonelist) met daarin een paar honderd records met naam, telefoon, email etc. Wanneer ik deze tabel oproep en ik wil b.v. de gegevens hebben van meneer Jansen moet ik door de hele tabel scrollen totdat ik bij Jansen ben. Nu heb ik een zoekoptie ingebouwd en dit werkt maar ik vind dit niet zo'n elegante manier.
Wat ik zou willen is dat wanneer je Jansen in een tekstvakje invult en op Zoek klikt dat hij gelijk naar de record gaat van Jansen en deze dan 'Highlight'. De rest van de records moeten dan gewoon ook op het scherm zichtbaar blijven.
De vraag is, is dit mogelijk en hoe moet ik dit doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:04:12
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

28/01/2004 19:45:00
Quote Anchor link
Een vergelijking loslaten bij het printen van de naam...

Je maakt dus een tabel, en dan in een while() zet je alle regels neer (<tr><td></td><td></td></tr>).
Je moet dus zoiets maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Tabel ben je begonnen
// Query is gedaan

while ($blaat = mysql_fetch_row($query))
{

   // Opzoeken of de $naam gelijk is aan $zoekterm
   if ($naam == $zoekterm)
   {

       echo "<tr bgcolor=\"#ABABAB\">\n";
   }
else {
       echo "<tr>\n";
   }

   echo "<td>$naam</td>\n";
   echo "<td>$telnummer</td>\n";
   echo "</tr>\n";
}

?>


Zoiets dus...

Elwin
 
Arend a

Arend a

28/01/2004 20:43:00
Quote Anchor link
Mja, ik zou die vergelijking iets eleganter doen. Nu werkt het allen bij exacte matches.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

28/01/2004 20:46:00
Quote Anchor link
Wat ik zei.. zoiets dus... :D

Is er trouwens voor een if-constructie een LIKE functie? :D

Elwin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.