Hij add niks in de database!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marnix Peters

Marnix Peters

28/09/2007 17:49:00
Quote Anchor link
Ik heb een scriptje gemaakt om iets te weergeven voor runescape.
Maar nu heb ik het gemaakt en hij add niks in de database, ik heb dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
<?php
include('include/header.php');
if($inlog == 'true' AND $rang == 'gebruiker'){
  echo '<table cellpadding="0" width="100%" cellspacing="0" border="0">';
  echo '<tr>';
  echo '<td><div id="login"><b>Quest toevoegen:</b></div></td>';
  echo '</tr>';
  echo '<tr>';
  if($_POST['submit'] AND $_POST['naam'] != "" AND $_POST['URL'] != ""){
    $ins = 'INSERT INTO badge (naam, begin, heid, quest, beloning) VALUES ("'.$_POST['naam'].'", "'.$_POST['begin'].'", "'.$_POST['heid'].'", "'.$_POST['quest'].'", "'.$_POST['beloning'].'")';
    mysql_query($ins) OR die (mysql_error());
    echo 'Het verwerken is voltooid! je word doorgesuurd!';
    doorstuur('index.php');
  }
else {
    echo '<form action="'.$SERVER['PHP_SELF'].'" method="post">';
    echo '<table border="0" cellpadding="0 cellspacing="0">';
    echo '<tr>';
    echo '<td>';
    echo 'Naam:';
    echo '</td>';
    echo '<td>';
    echo '<input type="text" name="naam" value="'.$_POST['naam'].'" class="forminput">';
    echo '</td>';
    echo '</tr>';
    if($_POST['submit'] AND $_POST['naam'] == ""){
      echo '<tr>';
      echo '<td colspan="2">';
      echo 'Je moet wel een <b>naam</b> invoeren!';
      echo '</td>';
      echo '</tr>';
    }

    echo '<tr>';
    echo '<td>';
    echo 'Beginpunt:';
    echo '</td>';
    echo '<td>';
    echo '<input type="text" name="begin" value="'.$_POST['begin'].'" class="forminput">';
    echo '</td>';
    echo '</tr>';
    if($_POST['submit'] AND $_POST['begin'] == ""){
      echo '<tr>';
      echo '<td colspan="2">';
      echo 'Je moet wel een <b>beginpunt</b> invoeren!';
      echo '</td>';
      echo '</tr>';
    }

        echo '<tr>';
    echo '<td>';
    echo 'Moeilijkheid:';
    echo '</td>';
    echo '<td>';
    echo '<input type="text" name="heid" value="'.$_POST['heid'].'" class="forminput">';
    echo '</td>';
    echo '</tr>';
    if($_POST['submit'] AND $_POST['heid'] == ""){
      echo '<tr>';
      echo '<td colspan="2">';
      echo 'Je moet wel een <b>moeilijksheidsgraad</b> invoeren!';
      echo '</td>';
      echo '</tr>';
    }

    echo '<tr>';
    echo '<td>';
    echo 'De quest:';
    echo '</td>';
    echo '<td>';
    echo '<input type="text" name="quest" value="'.$_POST['quest'].'" class="forminput">';
    echo '</td>';
    echo '</tr>';
    if($_POST['submit'] AND $_POST['quest'] == ""){
      echo '<tr>';
      echo '<td colspan="2">';
      echo 'Je moet wel de <b>quest</b> invoeren!';
      echo '</td>';
      echo '</tr>';
    }

    echo '<tr>';
    echo '<td>';
    echo 'Beloning:';
    echo '</td>';
    echo '<td>';
    echo '<input type="text" name="beloning" value="'.$_POST['beloning'].'" class="forminput">';
    echo '</td>';
    echo '</tr>';
    if($_POST['submit'] AND $_POST['beloning'] == ""){
      echo '<tr>';
      echo '<td colspan="2">';
      echo 'Je moet wel een <b>beloning</b> invoeren!';
      echo '</td>';
      echo '</tr>';
   }






    echo '</table>';
    echo '<input type="submit" name="submit" value="verzend" class="forminput">';
    echo '</form>';
  }

  echo '</td>';
  echo '</tr>';
  echo '</table>';
}
else {

}

include('include/footer.php');
?>


Weet iemand mischien een oplossing?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:49:44
 
GaMer B

GaMer B

28/09/2007 17:51:00
Quote Anchor link
Op regel 9: if($_POST['submit'] AND ....
Ja, wat moet $_POST['submit'] dan zijn??? Dit moet je hoogst waarschijnlijk veranderen in if(isset($_POST['submit']) AND...
 
Frank -

Frank -

28/09/2007 17:54:00
Quote Anchor link
Waarom 100 regels code wanneer er op 1 a 2 regeltjes iets fout gaat? Dat je dan een keer 10 regels code plaatst, ok, maar 100?

Controleer met mysql_affected_rows() hoeveel rijen er zijn ingevoerd. Jij controleert dat nergens.

Het zou mij trouwens niet verbazen wanneer er wel wat wordt ingevoerd, maar jij naar de verkeerde resultaten zit te kijken... Check dit nog even heel erg goed.
 
Marnix Peters

Marnix Peters

28/09/2007 17:55:00
Quote Anchor link
Nee, sorry! Ik heb het geprobeert maar hij add nog niks..
 
Aron K

Aron K

28/09/2007 19:25:00
Quote Anchor link
Controleer eens of hij alle lussen inkomt

En zo af en toe kan je de fout ook nog wel eens vinden door even:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo "$ins";
?>


In je script te zetten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aron K
 
Frank -

Frank -

28/09/2007 19:30:00
Quote Anchor link
@Aron: Nu geef je wel een vrij rottig voorbeeld, variabelen horen namelijk nooit tussen quotes " te staan. Een variabele is tenslotte geen string. (al kan er best een string in staan, maar doet niet ter zake)
 
Marnix Peters

Marnix Peters

28/09/2007 20:01:00
Quote Anchor link
Verder nog hulp?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2007 22:23:00
Quote Anchor link
Zet dit eens bovenin.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest
?>
 
Josh

Josh

28/09/2007 22:36:00
Quote Anchor link
Ik vraag me even af: kan MySQL overweg met dubbele quotes??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
VALUES ("'.$_POST['naam'].'", "'.$_POST['begin'].'", "'.....


Kan maarzo hoor, maar het het viel me op...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.