Hoe 2 x distinct YEAR combineren tot 1 "distincte" rij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

El Grimbo

El Grimbo

26/03/2011 16:02:25
Quote Anchor link
hi

Ik wil graag zo efficïent mogelijk een unieke rij jaartallen uit de datumvelden van 2 verschillende tabellen met datums distilleren voor een pull down.

Hoe zou het forum dat aanpakken?
-Twee korte query's
(SELECT DISTINCT(YEAR(datum)) FROM tabel 1,
SELECT DISTINCT(YEAR(datum)) FROM tabel 2 )
na elkaar uitvoeren, in 2 arrays stoppen en
dan in PHP een soort merge (welke functie is dan het handigst),
of een loop?

-Of kan je dat helemaal in MySQL regelen? En zo ja hoe dan?

Alvast bedankt

grt eG
Gewijzigd op 26/03/2011 16:03:11 door El Grimbo
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:07:53
 
Tikkes C

Tikkes C

26/03/2011 16:09:55
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/03/2011 16:57:06
Quote Anchor link
Tikkes, leuk dat je met een JOIN aan komt kakken, maar volgens mij is er geen relatie tussen tabel 1 en 2 en dan wordt joinen een beetje lastig.

En al zijn de tabellen wel te JOINEN dan nog kan je naar mijn inzicht niet komen tot het resultaat waar de TS naar opzoek is.

In dit geval zal je mijn inziens kunnen kijken naar UNION
Gewijzigd op 26/03/2011 16:58:11 door Noppes Homeland
 
El Grimbo

El Grimbo

27/03/2011 00:26:25
Quote Anchor link
@Tikkes: ik heb het bekeken maar het lijkt mij niet de oplossing voor mijn probleem. Want zoals Noppes al opmerkte de tabellen hebben wel een relatie maar dat is een zijdelings aspect. Ik kwam er niet verder mee. (@Noppes: ik ga die union nog wel even bekijken.)

Ik ben verder gegaan met methode 1 en tot:

$o_jaren = mysql_fetch_array($tempo);
$b_jaren = mysql_fetch_array($tempb);
$jaren = array_merge($o_jaren,$b_jaren);
$jaren = array_unique($jaren);
rsort($jaren);

foreach($jaren as $jaar)
{
$controls .= '<option value="'.$jaar.'">'.$jaar.'</option>';
}
gekomen en dat werkt erg goed.

thx anyway
grt eG
Gewijzigd op 27/03/2011 00:28:07 door El Grimbo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.