Hoe beginnen met php?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Big-smoke

big-smoke

13/11/2005 11:38:00
Quote Anchor link
Yo, ik ben nieuw hier en ik wil graag beginnen met php.
Hoe en waar kun je het best beginnen met php??
Ik ken een goede basis van html en wat css en javascript.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 20:29:49
 
S -

S -

13/11/2005 11:41:00
Quote Anchor link
ehm tutorials volgens, dat is het beste.
Als je al een server kunt gebruiken kan je met deze oefenen:
http://www.design-web.nl/php.php

Je kunt hier ook heel veel tutorials vinden.
 
Big-smoke

big-smoke

13/11/2005 12:13:00
Quote Anchor link
thx handige site zeker voor beginners
 

13/11/2005 13:13:00
Quote Anchor link
Installeer op je eigen pc een server, php en een database (bv. MySQL). Kun je lokaal snel testen en dus leren.

Zie Google voor WAMP of XAMPP
 
Big-smoke

big-smoke

13/11/2005 16:56:00
Quote Anchor link
ja dat is altijd sneller dan zo uploaden kijken of het werkt.
 
Big-smoke

big-smoke

15/11/2005 22:02:00
Quote Anchor link
ik ben reeds effe bezig met php heb wat lessen op site gevonden en heb zelf een half werkend script gemaakt:

<form action="index.php"method="get">
10-5=<input type="tekst" size="5" name="getal">

</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
 $getal
=$_GET['getal'];
 if ($getal == 5) {
 echo "JUIST";
 }

 else{
 echo "FOUT";
 }

 ?>

reacties/opmerkingen altijd welkom
Gewijzigd op 15/11/2005 22:03:00 door big-smoke
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/11/2005 22:12:00
Quote Anchor link
Hoi Diel,

je moet ook in je script controleren of het formulier wel is verzonden.

Daarom moet je eerst een submit button in je script toevoegen. Kijk eens of je dat zelf uit kunt vogelen. Ik kan het je ook voorkauwen, maar da's minder leuk :-)

edit:

die submit button moet dus in je <form> toegevoegd worden.
Gewijzigd op 15/11/2005 22:15:00 door Jan Koehoorn
 

15/11/2005 23:45:00
Quote Anchor link
en
$getal = intval($_GET['getal']);
ipv
$getal =$_GET['getal'];
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

16/11/2005 00:06:00
Quote Anchor link
Dat is niet meer de basis Sebastiaan, controles komen later wel (behalve natuurlijk submit controles, anders werkt het nu eenmaal niet :P)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/11/2005 00:31:00
Quote Anchor link
Tja, als iemand met PHP aan de gang wil en er echt serieus werk van wil maken, dan moet je vooral in het begin bereid zijn veel te leren. Die check van Sebastiaan is natuurlijk ook noodzakelijk.
 

16/11/2005 08:24:00
Quote Anchor link
Yep. Want anders is het geen getal, maar een string. En dat willen we niet. En alles dat via post/get/koekje binnen komt is een string.
 

16/11/2005 09:57:00
Quote Anchor link
hoi Diel,

ik heb php geleerd en leer nog steeds dagelijks bij door de boeken van Larry Ullman: PHP voor het world wide web (second edition) en PHP for dynamic websites (engels, eveneens second edition). Geweldige boeken!
 
Big-smoke

big-smoke

16/11/2005 16:36:00
Quote Anchor link
bedankt voor de informatie heb het scriptje aangepast en nu werkt het volledig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    if (!$_GET['submit'])
    {

    ?>

<form action="test.php" method="get">
10-5=<input type="tekst" size="5" name="getal">
<br><input type="submit" name="submit" value="submit">

</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 }
 else
 {
 $getal =$_GET['getal'];
 if ($getal == 5) {
 echo "JUIST";
 }

 else{
 echo "FOUT";
 }
 }

 ?>

sander ik zal me wss wel zo'n boek kopen maar eerst een beetje van sites .
 
Big-smoke

big-smoke

17/11/2005 21:06:00
Quote Anchor link
Is dit wel een goede oplossing???
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

17/11/2005 22:58:00
Quote Anchor link
Ja waarom niet?
 
Big-smoke

big-smoke

18/11/2005 17:26:00
Quote Anchor link
ik weet niet ben juist begonnen met php.
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

18/11/2005 17:28:00
Quote Anchor link
Hoe weet je nou of je "juist" bent begonnen met php? Misschien doe je het wel helemaal verkeerd :P
 
- Jim  -

- Jim -

18/11/2005 18:56:00
Quote Anchor link
ik begin php altijd met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php !!
LOL
 
Han eev

Han eev

18/11/2005 18:57:00
Quote Anchor link
PHP begint
altijd met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?PHP
en eindigt met ?>

een een variable eindigt altijd met ;
 
- Jim  -

- Jim -

18/11/2005 19:03:00
Quote Anchor link
en een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php variabele begint altijd met een $_dollar-sign; ?>
 
Zackat

zackat

18/11/2005 20:45:00
Quote Anchor link
Han:
PHP begint
altijd met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?PHP
en eindigt met ?>

een een variable eindigt altijd met ;


ik denk dat je bedoeld: een statement eindigt met ;

;-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.