Hoe bereken ik de datum van gisteren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

01/04/2015 11:47:09
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Het werken/rekenen met datums vind ik toch een beetje lastig.
Hoe bereken ik nu de DATUM van gisteren?

Het simpel 1 dag aftrekken van de huidige dag, werkt natuurlijk niet.
Ook een uitleg op php.net werkt bij mij niet.

Wat deed ik fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$gisteren
  = mktime(0, 0, 0, date("m")  , date("d")-1, date("Y"));
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:02:54
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

01/04/2015 11:58:05
Quote Anchor link
Ik zou een timestamp ophalen via de functie time() en daar dan 24 * 60 * 60 (aantal seconden in een dag) er af halen. Zo krijg je een timestamp van gister zelfde tijd.

Van deze nieuwe timestamp kun je dan een datum maken in het formaat naar keus. Ik ben geen gevorderde php'er onder ons, maar zo zou ik het aanpakken in ieder geval.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    // timestamp van nu
    $timestamp = time();
    
    // timestamp van gister berekenen door er 86400 seconden af te halen
    $timestamp_yesterday = $timestamp - (24*60*60);

    // datum berekenen aan de hand van de timestamp van gister
    $yesterday = date('d-m-Y', $timestamp_yesterday);

    // nieuwe datum echo'en (gister, op moment van posten laat dit '31-03-2015' zien.
    echo $yesterday;
?>
Gewijzigd op 01/04/2015 12:00:51 door Eschwin Moerkerken
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2015 11:59:03
Quote Anchor link
George van Baasbank op 01/04/2015 11:47:09:
Het simpel 1 dag aftrekken van de huidige dag, werkt natuurlijk niet.


Dat werkt prima.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$gisteren
  = mktime(0, 0, 0, date("m")  , date("d")-1, date("Y"));
echo date('d-m-Y', $gisteren);
?>


Geeft netjes 31-03-2015.
Gewijzigd op 01/04/2015 12:01:22 door - SanThe -
 
Ivo P

Ivo P

01/04/2015 12:25:46
Quote Anchor link
Eschwin Moerkerken op 01/04/2015 11:58:05:
Ik zou een timestamp ophalen via de functie time() en daar dan 24 * 60 * 60 (aantal seconden in een dag) er af halen. Zo krijg je een timestamp van gister zelfde tijd.


Het is je dit weekend mogelijk opgevallen dat minstens 2 dagen per jaar niet uit 24 * 60 * 60 seconden bestaan...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $datum = new DateTime('Yesterday'); ?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.