Hoe check ik of het emailadres of gebruikersnaam al aanwezig is bij handmatige invoer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer

This position is only for candidates who are allowed to work in the Netherlands. Kerridge Commercial Systems zoekt een: Junior Software Developer (32- 40 uur) Over ons: Kerridge Commercial Systems (KCS) biedt geavanceerde, volledig geïntegreerde bedrijfsoplossingen aan groothandels, distributeurs, verhuurbedrijven, projectgestuurde bedrijven en installateurs. Met meer dan 40 jaar ervaring heeft Kerridge Commercial Systems een toonaangevende branchekennis en expertise van bedrijfsprocessen opgebouwd. Wij bieden met onze ERP-software moderne en flexibele oplossingen die inspelen op de behoeften van handel, distributie, verhuur en installatie. Onze oplossingen zijn schaalbaar en geschikt voor kleine organisaties tot internationale bedrijven met meerdere vestigingen. KCS heeft kantoren

Bekijk vacature »

.NET Developer / Innovatieve software / Virtual Re

Functieomschrijving Als .Net developer werken aan innovatieve software waar onder andere gebruik gemaakt wordt van Virtual Reality? Bijdragen aan een organisatie waar je uitgedaagd wordt om continu verbeteringen en ontwikkelpunten te ontdekken en door te voeren? Werken in de omgeving Putten? Reageer dan nu voor meer informatie! Het pro-actief aandragen van verbeteringen voor de bestaande applicatie; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Doorvoeren van aanpassingen en wijzigingen; Verantwoordelijk voor koppelingen met andere systemen; Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen. Functie-eisen Hbo werk- en denkniveau; Een afgeronde IT gerelateerde opleiding; Minimaal 1 jaar professionele ervaring als developer; Aantoonbare kennis van C#; Initiatiefrijke

Bekijk vacature »

Web Ontwikkelaar PHP, Nijmegen

Contactpersoon Roel Kavelaar rkavelaarATsearch-consult.nl 0243528815 0644949337 Organisatie Jong, gezond en sterk groeiende bedrijf dat webbased multimedia oplossingen bouwt in de omgeving Nijmegen. Het bedrijf bouwt voor klanten o.a. geavanceerde websites, webwinkels, webapplicaties en specifieke webbased software. Het bedrijf ontwikkelt en onderhoudt ook verschillende bekende Nederlandse websites. Op dit moment hebben zij een groeiende en brede klantenkring opgebouwd. Met betrekking tot programmeer-, onderhoud-, ontwerp-werkzaamheden wordt een PHP ontwikkelaar gezocht met kennis van contentmanagementsysteemen en frameworks. Locatie Nijmegen Verantwoordelijkheden (Her)Ontwerpen en (her)ontwikkelen in PHP ten behoeve van websites voor klanten, project klussen, onderhoud en specifieke klantwensen (Her)Ontwerpen en (her)ontwikkelen in PHP, PHP

Bekijk vacature »

Jan te Pas

Jan te Pas

12/03/2018 12:27:59
Quote Anchor link
Ik heb een CRUD gemaakt met alle tips van jullie. En het is voorspoedig gelopen. Ik kan nu een overzicht produceren, een nieuwe gebruiker aanmaken, een gebruiker wijzigen en een gebruiker wissen. Dat gaat nu heel goed.

Een nieuwe gebruiker kan zich op de site registreren. Dan wordt direct gecontroleerd en gemeld of de gebruikersnaam en emailadres al gebruikt worden. In de CRUD is dat weer een ander verhaal. Op het moment dat ik een nieuwe gebruiker/member aanmaak in de CRUD. Dan wil ik dat ook controleren. Dus fouten vermijden.

Mijn huidige code om de gegevens uit het formulier op te slaan staat hieronder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>

<?php
include('config.php');
if(isset($_POST['submit'])) {
    $username=$_POST['username'];
    $email=$_POST['email'];
    $bedrijf=$_POST['bedrijf'];
    $telefoon=$_POST['telefoon'];
    $adres=$_POST['plaats'];
    $naam=$_POST['naam'];
    $wachtwoord=$_POST['wachtwoord'];
    $active=$_POST['active'];
    //hashed wachtwoord maken en straks opslaan
    $wachtwoord=password_hash($wachtwoord, PASSWORD_BCRYPT);
    
    //email validatie, code om email te testen. Vraag is of dit goed is qua opzet en aanroep.
    //$email = htmlspecialchars_decode($_POST['email'], ENT_QUOTES);
    //$stmt = $db->prepare('SELECT email FROM members WHERE email = :email');
    //$stmt->execute(array(':email' => $email));
    //$row = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
    //if(!empty($row['email'])){
    //    $error[] = 'Ingevoerd emailadres is al aanwezig.';
    //}


    
    $ad="insert into members(username,password,email,naam,bedrijf,adres,telefoon,active) values(?,?,?,?,?,?,?,?)";
    $stmt= $mysqli->prepare($ad);
    $stmt->bind_param("sssssssi",$username,$wachtwoord,$email,$naam,$bedrijf,$adres,$telefoon,$active);
    $stmt->execute();
    //$newId = $stmtins->insert_id;
    $stmt->close();      
    echo "<script>alert('Gegevens zijn ingevoerd!');</script>" ;
            
}
    
?>


Nu heb ik al een begin gemaakt met een controle op het emailadres. Wil dit graag even tegen de experts aanhouden. Dan wil ik ditzelfde bij de gebruikersnaam doen. Dus ik moet nog veel leren. En vandaar mijn vraag.

Wat adviseren jullie mij?
dank.
Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

16/07/2019 07:13:13
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

12/03/2018 12:34:49
Quote Anchor link
Ikzelf prefereer de methode om het veld in de database op UNIQUE inte stellen, en na het versturen te controleren op de errorcode. Als deze 1062 (duplicate entry) is, dan kan je een nette foutmelding tonen. Dit is echter wel afhankelijk van MySQL, dus mocht je op iets anders overstappen binnen PDO, dan zal het niet werken.

Maar je kan ook de records tellen die overeenkomen met het mailadres. Met rowCount() is dit eenvoudig te doen. http://php.net/manual/en/pdostatement.rowcount.php
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

12/03/2018 12:51:25
Quote Anchor link
Als je eerst gaat selecteren en dan gaat invoeren als het record niet aanwezig is zul je een lock moeten nemen op de tabel om te voorkomen dat er alsnog duplicaten ontstaan. Dat zal alles vertragen. UNIQUE is the way to go.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

12/03/2018 13:24:20
Quote Anchor link
Dank! Pas ik direct toe.
 
Ramon de

Ramon de

30/03/2018 13:58:56
Quote Anchor link
Hallo, ik gebruik deze code hiervoor
function addUser()
{
if ($wachtwoord == $wachtwoord2) {
$db = connectDb();
$sql = "SELECT * FROM `gebruikers` WHERE eMail=:eMail";
$obj = $db->prepare($sql);
$obj->bindValue(":eMail", $eMail);
if($obj->execute() && $obj->rowCount() > 0) {
return "Email bestaat al ...";
}
else {
insert naar je database met alle benodigd geden, zoals email, wachtwoord, tel, account naam enz.
}
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

30/03/2018 14:03:35
Quote Anchor link
Ik weet niet hoeveel methods je hebt, maar ik vind het een beetje overdreven om bij elke method te connecten met je database.
Gewijzigd op 30/03/2018 14:03:47 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/03/2018 20:54:07
Quote Anchor link
Ben het niet helemaal met de gegeven antwoorden eens, althans niet zonder wat extra toelichting.
- Ariën - op 12/03/2018 12:34:49:
Ikzelf prefereer de methode om het veld in de database op UNIQUE inte stellen, en na het versturen te controleren op de errorcode.

Maar wat UNIQUE is hangt af van de collation (de sorteer- en vergelijkinstelling van de desbetreffende character encoding) van de database, tabel en/of kolom. Als de collation case-sensitive is, dan zijn de gebruikersnamen henk, Henk en HENK verschillend (uniek). Indien de collation case-insensitive is, dan zijn deze alle hetzelfde en zullen dan dus vanwege de UNIQUE constraint niet worden toegestaan.

Ben van Velzen op 12/03/2018 12:51:25:
Als je eerst gaat selecteren en dan gaat invoeren als het record niet aanwezig is zul je een lock moeten nemen op de tabel om te voorkomen dat er alsnog duplicaten ontstaan. Dat zal alles vertragen.

Maar dit is niet een operatie die om de halve seconde honderden keren wordt uitgevoerd maar gebeurt slechts af en toe: bij het toevoegen van een gebruiker, of bij het wijzigen van een profielgegevens. Tijdens de verwerking van die operaties is het prima toegestaan om tabellen tijdelijk te vergrendelen, al is het wat meer (programmeer)werk uiteraard. De vertraging lijkt mij dus niet een heel sterk argument gezien dit om te beginnen niet vaak voorkomt, en de vergrendeling zelf slechts een heel kort moment duurt (alleen tijdens de verwerking van een formulier).

Ben van Velzen op 12/03/2018 12:51:25:
UNIQUE is the way to go.

Maar dit alleen is ook niet genoeg. Je zou voor een gebruikersnamen ook eenduidige regels moeten vastleggen die aangeven hoe deze, naast het feit dat deze uniek moeten zijn, er uit dienen te zien. Zo zou je dus ook validatieregels voor een gebruikersnaam moeten hebben. En als je dan toch bezig bent is het tijdelijk vergrendelen van namen (en e-mailadressen) een kleine moeite.

En om antwoord te geven op de vraag (het topic): als je naam en/of e-mail wilt veranderen is het zaak dat je controleert of deze nieuwe waarden niet voorkomen in andere records. Dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT COUNT(id) AS aantal
FROM usertabel
WHERE (email = [nieuwe_email] OR naam = [nieuwe_naam])
AND userid <> [id_van_huidige_user]

Deze query geeft altijd één resultaat terug met één waarde (in een kolom genaamd 'aantal'). Als de waarde van 'aantal' groter dan 0 is, dan zou dat inhouden dat je een dubbele gebruikersnaam of e-mailadres creëert (en als je dat dan toch probeert terwijl er UNIQUE constraints zijn op die kolommen dan zou dat dus een foutmelding opleveren).

En naast deze bovenstaande query, die je in een transactie zou moeten zetten (NB, je zult er ook voor moeten zorgen dat je DB transacties ondersteund worden en aan bovenstaande query moet dan tevens FOR UPDATE worden toegevoegd), zul je dus ook de gebruikersnaam en het e-mailadres moeten valideren met validatieregels voordat je het uberhaupt in de database probeert te stoppen.

NB: een e-mailadres is strict genomen slechts deels case-sensitive. Alleen het account-deel (het gedeelte voor de @) is in principe case-sensitive maar in de praktijk wordt vaak het hele e-mailadres als case-insensitive beschouwd.
Gewijzigd op 30/03/2018 21:25:05 door Thomas van den Heuvel
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.