Hoe deze router werkt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

17/07/2019 00:41:34
Quote Anchor link
De titel zegt het al, ik zou graag wat uitleg willen hebben betreft onderstaande PHP code.
- Wat gebeurd er in deze code zodat de file erbij gepakt word?
Ik heb al het een en ander proberen op te zoeken betreft classes maar kom er niet goed wijs uit en hoop dat iemand mij aan de hand van onderstaande code mij kan helpen het te snappen :)


INDEX.PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
include 'router.php';
$request = $_SERVER['REQUEST_URI'];
$router = new router($request);

$router->get('/','app/home');
$router->get('post','app/post');  
$router->get('hello','app/hello');  
?>


ROUTER.PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class router{
    private $request;
    
    public function __construct($request){
        $this->request = $request;
    }

    
    public function get($route, $file){
        $uri = trim($this->request, "/");
        $uri = explode("/", $uri);
        
        if($uri[1] == trim($route, "/")){
            array_shift($uri);
            $args = $uri;
            require $file .'.php';
        }
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:44:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/07/2019 00:50:44
Quote Anchor link
De get()-method werkt hier best eenvoudig.
Aan de hand van de URL in $_SERVER['REQUEST_URI'] wordt de juiste waarde van het eerste argument (bijv. hello) gebruikt om app/hello.php te openen.

Het leuke in dit forum met de codeblokken is dat je ook op de functies kan klikken voor extra uitleg. Een goede editor zou dit ook kunnen. Ook met het echo'en van wat variabelen in je script valt dit eenvoudig te debuggen.
Gewijzigd op 17/07/2019 00:52:31 door - Ariën -
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

18/07/2019 14:02:13
Quote Anchor link
Hi Arien,


Classes zijn helemaal nieuw voor mij en wil graag de structuur ervan snappen.
Zo wil ik een error 404 kunnen routen maar dan moet ik wel het bovenstaande verhaal snappen :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/07/2019 14:08:42
Quote Anchor link
Ik kan wel uitleggen hoe methods en objecten werken, maar daar is genoeg over te vinden op het grote internet ;-)

Kijk bijvoorbeeld eens naar dit:
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/oop-beginnershandleiding-php5/701/object-georinteerd-programmeren/1838/

En met file_exists kan je kijken of een aangeroepen bestand bestaat of niet bestaat.
Gewijzigd op 18/07/2019 14:09:25 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/07/2019 14:49:34
Quote Anchor link
Het is waarschijnlijk efficiënter om een autoloader te gebruiken en je class-namen een logische structuur te geven.

Bijkomend voordeel van het gebruik van een autoloader is dat dure functies (file_exists()) en extra aanroepen zoals include, require et cetera overbodig worden.

Een 404 "route" je waarschijnlijk ook niet, maar dit zou je moeten "berekenen". Nu include je simpelweg $file.php. En dit levert je niet eens een foutmelding op als deze ontbreekt, dus in dat opzicht zou -op dit moment, met deze werkwijze- een require_once beter zijn misschien.

Je moet kunnen constateren dat een pagina ontbreekt, dus je moet een soort van lijst of middel hebben om te bepalen welke pagina's "bestaan". Staat deze niet op de lijst dan serveer je de 404-pagina, inclusief een 404 Page Not Found HTTP-header.

Echter op het moment dat je je gaat bezig houden met routing moet je meteen een aantal zaken tegelijkertijd regelen in je applicatie om dit alles soepel te laten verlopen. Dit gaat veel verder dan wat routing-functionaliteit alleen. Dit heeft ook te maken met de organisatie en naamgeving van classes en de flow van pagina-aanroepen door je applicatie. Ook moet je gaan nadenken hoe je pagina's afschermt voor publiek als je speciale rechten nodig hebt om deze op te vragen. En dit alles moet soepel geïntegreerd zijn tot één harmonisch geheel.
Gewijzigd op 18/07/2019 14:50:38 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2019 10:05:26
Quote Anchor link
Nu is dit eigenlijk nog een hele simpele router, maar een router in een framework is meer afhankelijk van classes en controllers, en is wat vrijer in te stellen.

Bekijk als voorbeeld eens die van Laravel:
https://laravel.com/docs/5.8/routing
Gewijzigd op 26/07/2019 13:34:33 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/07/2019 12:13:35
Quote Anchor link
- Ariën - op 26/07/2019 10:05:26:
Bekijk eens die van Laravel:
https://laravel.com/docs/5.8/routing

Mja, maar dat is documentatie waarin héél summier wordt uitgelegd wat het doet en welke opties je hebt. Daar wordt ook enkel uitgelegd wat het doet, maar niet waarom het zo is opgezet. En als je verder niet bekend bent met de intrinsieke werking en filosofie van Laraval zelf dan helpt je dat niet zoveel. Ook zit daar redelijk veel jargon in die verder op geen enkele manier wordt toegelicht. Deze wordt bekend verondersteld. Misschien is dat op dit moment een (of enkele) brug(gen) te ver.

Zou het niet beter zijn om te beginnen bij wat routing nu precies inhoudt, wat de (algemene) principes hiervan zijn, waarom het uberhaupt fijn is om over zulke functionaliteit te beschikken in je applicaties en in welke situaties je routing het beste kunt gebruiken (je hebt het namelijk lang niet altijd nodig)?

Vervolgens zul je uit moeten weiden hoe je dit handig aanpakt. Afhankelijk van de vrijheid die je wilt hebben in de naamgeving van je URLs zal de routingfunctionaliteit die hier op inhaakt complexer worden. Hier zitten dus ook allerlei afwegingen/tradeoffs in.

Maar het simpelweg doorspitten van een documentatie verschaft je geen inzicht over de beslissingen die onderweg zijn genomen, en waarom specifiek is besloten om die aanpak te volgen - het toont je enkel het eindresultaat, dit keer in het Laravel-dialect. In dat opzicht is dat niet echt leerzaam omdat dit geen inzicht geeft over wat nu eigenlijk belangrijk is bij routing. Het geeft je simpelweg een aanpak, die je verder inhoudelijk niet hoeft te doorgronden om deze te kunnen gebruiken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2019 13:05:16
Quote Anchor link
Het gaat puur om voorbeelden over wat een router kan, en hoe uitgebreid dit kan reiken. Persoonlijk vind ik zeer duidelijk.

Verder heb je op GitHub ongetwijfeld ook een hoop router-classes die je in eigen projecten kan inbouwen.
Gewijzigd op 26/07/2019 13:06:47 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/07/2019 13:22:36
Quote Anchor link
- Ariën - op 26/07/2019 13:05:16:
Persoonlijk vind ik zeer duidelijk.

Dit is compleet irrelevant. Het gaat niet om jou. Het zou moeten gaan over de beeldvorming van wat "routing" is. Concreet, hoe een webserver externe verzoeken vertaalt naar een interne afhandeling.

Het gaat ook niet om de smaak waarin je dit uiteindelijk implementeert of overneemt uit een framework. Het gaat erom dat je de principes snapt.

Dit resulteert in een lijst voor de afhandeling van routing-specifieke taken. Dit is puur functioneel. In welke vorm je dit dan vervolgens giet doet er niet toe, zolang dit maar alle taken dekt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2019 13:30:28
Quote Anchor link
Het gaat gewoon over de mogelijkheden van een gemiddelde router tegenover zijn gebruikte router.

Wat is de exacte nut en de werking van een router is, daar zijn op internet ook een hoop dingen over te vinden. Wie weet heeft de topicstarter er vast wel wat aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.