Hoe deze router werkt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

17/07/2019 00:41:34
Quote Anchor link
De titel zegt het al, ik zou graag wat uitleg willen hebben betreft onderstaande PHP code.
- Wat gebeurd er in deze code zodat de file erbij gepakt word?
Ik heb al het een en ander proberen op te zoeken betreft classes maar kom er niet goed wijs uit en hoop dat iemand mij aan de hand van onderstaande code mij kan helpen het te snappen :)


INDEX.PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
include 'router.php';
$request = $_SERVER['REQUEST_URI'];
$router = new router($request);

$router->get('/','app/home');
$router->get('post','app/post');  
$router->get('hello','app/hello');  
?>


ROUTER.PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class router{
    private $request;
    
    public function __construct($request){
        $this->request = $request;
    }

    
    public function get($route, $file){
        $uri = trim($this->request, "/");
        $uri = explode("/", $uri);
        
        if($uri[1] == trim($route, "/")){
            array_shift($uri);
            $args = $uri;
            require $file .'.php';
        }
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:55:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/07/2019 00:50:44
Quote Anchor link
De get()-method werkt hier best eenvoudig.
Aan de hand van de URL in $_SERVER['REQUEST_URI'] wordt de juiste waarde van het eerste argument (bijv. hello) gebruikt om app/hello.php te openen.

Het leuke in dit forum met de codeblokken is dat je ook op de functies kan klikken voor extra uitleg. Een goede editor zou dit ook kunnen. Ook met het echo'en van wat variabelen in je script valt dit eenvoudig te debuggen.
Gewijzigd op 17/07/2019 00:52:31 door - Ariën -
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

18/07/2019 14:02:13
Quote Anchor link
Hi Arien,


Classes zijn helemaal nieuw voor mij en wil graag de structuur ervan snappen.
Zo wil ik een error 404 kunnen routen maar dan moet ik wel het bovenstaande verhaal snappen :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/07/2019 14:08:42
Quote Anchor link
Ik kan wel uitleggen hoe methods en objecten werken, maar daar is genoeg over te vinden op het grote internet ;-)

Kijk bijvoorbeeld eens naar dit:
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/oop-beginnershandleiding-php5/701/object-georinteerd-programmeren/1838/

En met file_exists kan je kijken of een aangeroepen bestand bestaat of niet bestaat.
Gewijzigd op 18/07/2019 14:09:25 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/07/2019 14:49:34
Quote Anchor link
Het is waarschijnlijk efficiënter om een autoloader te gebruiken en je class-namen een logische structuur te geven.

Bijkomend voordeel van het gebruik van een autoloader is dat dure functies (file_exists()) en extra aanroepen zoals include, require et cetera overbodig worden.

Een 404 "route" je waarschijnlijk ook niet, maar dit zou je moeten "berekenen". Nu include je simpelweg $file.php. En dit levert je niet eens een foutmelding op als deze ontbreekt, dus in dat opzicht zou -op dit moment, met deze werkwijze- een require_once beter zijn misschien.

Je moet kunnen constateren dat een pagina ontbreekt, dus je moet een soort van lijst of middel hebben om te bepalen welke pagina's "bestaan". Staat deze niet op de lijst dan serveer je de 404-pagina, inclusief een 404 Page Not Found HTTP-header.

Echter op het moment dat je je gaat bezig houden met routing moet je meteen een aantal zaken tegelijkertijd regelen in je applicatie om dit alles soepel te laten verlopen. Dit gaat veel verder dan wat routing-functionaliteit alleen. Dit heeft ook te maken met de organisatie en naamgeving van classes en de flow van pagina-aanroepen door je applicatie. Ook moet je gaan nadenken hoe je pagina's afschermt voor publiek als je speciale rechten nodig hebt om deze op te vragen. En dit alles moet soepel geïntegreerd zijn tot één harmonisch geheel.
Gewijzigd op 18/07/2019 14:50:38 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2019 10:05:26
Quote Anchor link
Nu is dit eigenlijk nog een hele simpele router, maar een router in een framework is meer afhankelijk van classes en controllers, en is wat vrijer in te stellen.

Bekijk als voorbeeld eens die van Laravel:
https://laravel.com/docs/5.8/routing
Gewijzigd op 26/07/2019 13:34:33 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/07/2019 12:13:35
Quote Anchor link
- Ariën - op 26/07/2019 10:05:26:
Bekijk eens die van Laravel:
https://laravel.com/docs/5.8/routing

Mja, maar dat is documentatie waarin héél summier wordt uitgelegd wat het doet en welke opties je hebt. Daar wordt ook enkel uitgelegd wat het doet, maar niet waarom het zo is opgezet. En als je verder niet bekend bent met de intrinsieke werking en filosofie van Laraval zelf dan helpt je dat niet zoveel. Ook zit daar redelijk veel jargon in die verder op geen enkele manier wordt toegelicht. Deze wordt bekend verondersteld. Misschien is dat op dit moment een (of enkele) brug(gen) te ver.

Zou het niet beter zijn om te beginnen bij wat routing nu precies inhoudt, wat de (algemene) principes hiervan zijn, waarom het uberhaupt fijn is om over zulke functionaliteit te beschikken in je applicaties en in welke situaties je routing het beste kunt gebruiken (je hebt het namelijk lang niet altijd nodig)?

Vervolgens zul je uit moeten weiden hoe je dit handig aanpakt. Afhankelijk van de vrijheid die je wilt hebben in de naamgeving van je URLs zal de routingfunctionaliteit die hier op inhaakt complexer worden. Hier zitten dus ook allerlei afwegingen/tradeoffs in.

Maar het simpelweg doorspitten van een documentatie verschaft je geen inzicht over de beslissingen die onderweg zijn genomen, en waarom specifiek is besloten om die aanpak te volgen - het toont je enkel het eindresultaat, dit keer in het Laravel-dialect. In dat opzicht is dat niet echt leerzaam omdat dit geen inzicht geeft over wat nu eigenlijk belangrijk is bij routing. Het geeft je simpelweg een aanpak, die je verder inhoudelijk niet hoeft te doorgronden om deze te kunnen gebruiken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2019 13:05:16
Quote Anchor link
Het gaat puur om voorbeelden over wat een router kan, en hoe uitgebreid dit kan reiken. Persoonlijk vind ik zeer duidelijk.

Verder heb je op GitHub ongetwijfeld ook een hoop router-classes die je in eigen projecten kan inbouwen.
Gewijzigd op 26/07/2019 13:06:47 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/07/2019 13:22:36
Quote Anchor link
- Ariën - op 26/07/2019 13:05:16:
Persoonlijk vind ik zeer duidelijk.

Dit is compleet irrelevant. Het gaat niet om jou. Het zou moeten gaan over de beeldvorming van wat "routing" is. Concreet, hoe een webserver externe verzoeken vertaalt naar een interne afhandeling.

Het gaat ook niet om de smaak waarin je dit uiteindelijk implementeert of overneemt uit een framework. Het gaat erom dat je de principes snapt.

Dit resulteert in een lijst voor de afhandeling van routing-specifieke taken. Dit is puur functioneel. In welke vorm je dit dan vervolgens giet doet er niet toe, zolang dit maar alle taken dekt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2019 13:30:28
Quote Anchor link
Het gaat gewoon over de mogelijkheden van een gemiddelde router tegenover zijn gebruikte router.

Wat is de exacte nut en de werking van een router is, daar zijn op internet ook een hoop dingen over te vinden. Wie weet heeft de topicstarter er vast wel wat aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.