Hoe een cms aanpassen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Francoi gckx

Francoi gckx

05/02/2013 13:53:34
Quote Anchor link
Nou ben ik erachter gekomen dat een CMS systeem niet makkelijk is te veranderen met joomla al
want volgens mij heb je geen 1 pagina waar je al de divjes/html code staan

dit is een cms gebaseerd op jamit

voorbeeld van index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php

//$timestart = microtime(); // used for analyzing the script's speed
//ob_start(); // buffer on


require (dirname(__FILE__)."/config.php");
require_once (dirname(__FILE__)."/include/posts.inc.php");


/*

index.php is the main page. It displays the home page.
When an employer link is clicked, it displays the employers profile and all jobs posted by that employer
When a category is clicked, it displays a categoy sub-tree and all jobs posted to that branch.
When a user does a search for the posts, or uses the <-Prev Next-> links
See the JBPages class in include/classes/pages.php for more info

Note - All language strings are available in the $label array. To edit the language strings,
Please use the Language Editing tool in the Admin (Languages page)


*/


###################
# Mod Rewrite
// process mod_rewrite for categories


if (isset($_REQUEST['cat_name']) && ($_REQUEST['cat_name']!='')) {
    
    $_REQUEST['cat'] = JB_get_cat_id_from_url($_REQUEST['cat_name']);
}


// process mod_rewrite for job posts
if (isset($_REQUEST['post_permalink'])) {
    JB_process_job_post_permalink();
}


// process mod_rewrite for employer profiles

if ((JB_PRO_MOD_REWRITE=='YES') && (isset($_REQUEST['show_emp']))) {
    JB_process_emp_permalink();
}


// proces urls with page numbers
if (isset($_REQUEST['job_page_link'])) {
    $_REQUEST['offset'] = (JB_POSTS_PER_PAGE*$_REQUEST['job_page_link'])-JB_POSTS_PER_PAGE;
}



# End Mod Rewrite
#####################


$JBPage = JB_page_init(); // calling this function will set the globals:
            //$SEARCH_PAGE, $EMPLOYER_PAGE, $CATEGORY_PAGE, $PREMIUM_LIST,
            //$JOB_LIST_PAGE, $JB_HOME_PAGE, $JOB_PAGE


JB_template_index_header();


$JBPage->output();


JB_template_index_footer();



//$timeend = microtime();
//$diff = JB_get_time_diff();
//echo "<br><br><small><small>script generation took $diff s </small></small>";
//echo "<small>".JB_get_time_diff()." s </small>";
# used to analyze the scripts speed
//echo "queries:".$jb_query_c;
//ob_end_flush();


?>


Hoe moet ik beginne?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:54:11
 
Wim E

Wim E

05/02/2013 14:15:01
Quote Anchor link
Sorry ik snap werkelijk waar niet wat je bedoeld / wilt...
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/02/2013 14:21:30
Quote Anchor link
Ik wil de pagina hebben uit deze cms site

Waar ik het zo kan zien als hoe het word weergegeven als ik view page source doe in firefox (uitgezonderd de php code want die is server-sided)
 
Roy -

Roy -

05/02/2013 14:25:56
Quote Anchor link
Dit soort systemen maken gebruik van het MVC model waarbij de html gescheiden is van php. Dit index bestand zorgt voor de "routes" zodat een aanvraag bij de juiste "controller" (de C van MVC) uit komt. Vervolgens roept de controller een "model" aan (de M) welke met de database communiceert en zorgt de controller er uiteindelijk voor dat de nodige informatie naar de "view" (de V) gestuurd wordt.

Wil je dus puur html aanpassen moet je opzoek gaan naar deze views (meestal staan deze in een map met de naam "views").

Daarnaast is het goed mogelijk dat dit systeem ook nog templates gebruikt waar uiteindelijk de layout etc in te vinden is. Kijk dus eens rond naar mappen met bijvoorbeeld de naam: view, template, tmpl, of iets dergelijks.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

07/02/2013 11:38:29
Quote Anchor link
Het komt erop neer dat ik in cms_jamit\include\themes\ een eigen theme kan maken
en dan zijn (denk ik) dit te bestanden die ik kan aanpassen

index-header.php , index-home.php , index-footer.php en main.css

Nu wil de layout van mij oude site erin stoppen en de admin-backend van de cms.

Maar ik kan niks includen, volgens mij staat alles vast.
Ik kan hoogstens met main.css dingen aanpassen.

Wie heeft er verstand van cms (jamit job board) en hoe kan ik compleet de layout veranderen naar mijn wensen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2013 11:42:48
Quote Anchor link
Ik denk dat je het beste de source van het hele CMS kan inladen in een goede IDE-editor zoals NetBeans, waarna je in alle bestanden naar delen van de HTML kan zoeken. Zo kan je makkelijker achterhalen waar de layout geplaatst is.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

07/02/2013 14:33:52
Quote Anchor link
Bedankt Aar voor de advies ik heb nu dit

http://s18.postimage.org/flvzaqixl/netbeans.jpg
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2013 14:39:27
Quote Anchor link
Tegenwoordig heb ik geen Netbeans meer, maar phpStorm (betaald) maar ik weet dat je met Netbeans door een heel project kan zoeken. Ik dacht met CTRL+F, of anders moet je eens in de menu's zoeken.
Het is in ieder geval iets wat je snel gevonden zou hebben.
Gewijzigd op 07/02/2013 14:39:45 door - Ariën -
 
Francoi gckx

Francoi gckx

07/02/2013 14:55:12
Quote Anchor link
- Aar - op 07/02/2013 14:39:27:
Tegenwoordig heb ik geen Netbeans meer, maar phpStorm (betaald) maar ik weet dat je met Netbeans door een heel project kan zoeken. Ik dacht met CTRL+F, of anders moet je eens in de menu's zoeken.
Het is in ieder geval iets wat je snel gevonden zou hebben.


Naar wat voor commando zoek ik dan?

Want als ik .html wil zoeken kan dat ook met zoeken in windows 7
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2013 14:58:36
Quote Anchor link
Je wou toch de HTML-codes uit je browser opzoeken, weet je nog?
Gewijzigd op 07/02/2013 14:59:22 door - Ariën -
 
Francoi gckx

Francoi gckx

07/02/2013 15:13:43
Quote Anchor link
Bedoel je dat Netbeans alle HTML-codes kan opzoeken? Dan praat ik niet over de extensie .html
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2013 15:22:12
Quote Anchor link
Als je weet welke HTML je moet opzoeken (kijk eens in je browser) dan kan NetBeans dat zeker wel in je project terugvinden. Of het nou in .tpl, .phtml, .php files staat maakt niet uit, zoeken kan die zeker wel.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

07/02/2013 15:35:36
Quote Anchor link
Aah zo,

Is goed dat ga ik doen.

Dus als ik naar div id=voorbeeld zoek

Dan kan die dat in alle bestanden/project zoeken
Gewijzigd op 07/02/2013 15:36:17 door Francoi gckx
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2013 15:44:28
Quote Anchor link
Kwestie van proberen.

Je moet wel op de juiste termen zoeken, vaak kan je ook (indien je ervaring ermee hebt) ook op reguliere expressies zoeken.

In mijn periode toen ik op mijn werk nog met Netbeans werkte, vond ik het een zeer handig tooltje, vooral toen ik net nieuw was.
Gewijzigd op 07/02/2013 15:47:37 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.