hoe gebruik maken van md5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerhard timmerman

gerhard timmerman

05/04/2012 13:13:39
Quote Anchor link
ik heb een html form gemaakt met daarin dat ze gebruikersnaam en wachtwoord op moeten geven nu lees ik die uit met de volgende values maar hoe zeg ik hier nou dat het om een md 5 wachtwoord gaat

$stmt = $db->prepare($sql);
$username = $_POST['username'];
$wachtwoord =$_POST['wachtwoord'];
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
$computernaam = php_uname('n');
$sessieid = session_id();
$poging = 0;
$relatieid = -1;
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 12:35:23
 
Yanick  vB

Yanick vB

05/04/2012 13:17:38
Quote Anchor link
Je maakt het wachtwoord MD5 met de volgende code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $wachtwoord = md5($_POST['wachtwoord']); ?>



Als je bijvoorbeeld wilt inloggen MD5 je het wachtwoord weer en controleert of het gelijk is aan het wachtwoord dat het moet zijn (deze is dan ook MD5).
Gewijzigd op 05/04/2012 13:41:44 door Yanick vB
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

05/04/2012 13:28:41
Quote Anchor link
ik heb dit nu veranderd een wachtwoord gemaakt met

http://www.adamek.biz/md5-generator.php

maar als ik hem nu invoer krijg ik wachtwoord onjuist
 
B a s
Beheerder

B a s

05/04/2012 13:29:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $wachtwoord = md5($_POST['wachtwoord']); ?>
Gewijzigd op 05/04/2012 13:30:03 door B a s
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

05/04/2012 13:31:45
Quote Anchor link
op die manier heb ik het gedaan maar krijg fout wachtwoord te zien. wat kan dat wezen
Gewijzigd op 05/04/2012 13:38:00 door gerhard timmerman
 
Yanick  vB

Yanick vB

05/04/2012 13:41:02
Quote Anchor link
Hoe bedoel je, krijg je een fout wachtwoord te zien?

Wat krijg je te zien dan?
Gewijzigd op 05/04/2012 13:41:13 door Yanick vB
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

05/04/2012 13:43:30
Quote Anchor link
het script is als volgt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php

error_reporting(-1);
ini_set('display_errors', 1);
session_start();
include '/verbinding.php';

$db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
$sql = "{CALL spMagInvoeren (@Usernaam=:usernaam,@Wachtwoord=:wachtwoord,@IPAdres=:ipadres,@computer=:computernaam,@SessieID=:sessieid,@PogingenOver=:poging,@RelatieNummer=:relatieid)}";
$stmt = $db->prepare($sql);
 $username = $_POST['username'];
     $wachtwoord = md5($_POST['wachtwoord']);
     $ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
     $computernaam = php_uname('n');
     $sessieid = session_id();
     $poging = 0;
     $relatieid = -1;
    
        
    if ( $username == "" ) {
    echo "<font color='red'>Vul geldige gebruikersnaam in!</font><br>";
header("refresh:5;url=/login/");
    exit ();
    }
    
    
if ( $wachtwoord == "" ) {
    echo "<font color='red'>Vul geldig wachtwoord in!</font><br>";
header("refresh:5;url=/login/");
    exit ();
    }
    
    
    
    $stmt->bindParam(':usernaam',$username, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':wachtwoord',$wachtwoord, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':ipadres',$ip, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':computernaam',$computernaam, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':sessieid',$sessieid, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':poging',$poging, PDO::PARAM_INT|PDO::PARAM_INPUT_OUTPUT,1);
    $stmt->bindParam(':relatieid',$relatieid, PDO::PARAM_INT|PDO::PARAM_INPUT_OUTPUT,1);
    $stmt->execute();

if ( $relatieid == "-1" ) {
    echo "<font color='red'>De gebruikersnaam en wachtwoord komen niet overheen.</font>";
    header("refresh:5;url=/login/");
    exit ();
    
    }

echo "<font color='green'>Inloggen gelukt u word doorgestuurd naar de order pagina.</font>";

header("refresh:5;url=/login/succes.php");

?>

maar hij zegt nu gewoon dat het wachtwoord fout is
 
Gerhard l

gerhard l

05/04/2012 13:44:51
Quote Anchor link
Ja maar hoe staan ze in de database? Daar moet je ze natuurlijk ook md5 gecodeerd hebben.
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

05/04/2012 13:46:22
Quote Anchor link
wachtwoord gerhard gemaakt in md5 met

http://www.adamek.biz/md5-generator.php

md5=494524B27ACDC356FB3DCB9F0B108267

dit staat in de database maar snap niet waarom hij nog niet werkt als ik dat md5 weg haal voor $post wachtwoord en met me andere test acount met wachtwoord test zonder md5 doe werkt het wel maar ik wil wel graag md5 gebruiken maar wat zou dit kunnen wezen
Gewijzigd op 05/04/2012 14:24:08 door gerhard timmerman
 
Erwin H

Erwin H

05/04/2012 14:29:45
Quote Anchor link
Wie zegt dat het in dit deel zit? Je gebruikt een stored procedure, die kunnen wij niet zien. Misschien zit daar de fout wel in?
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

05/04/2012 14:30:59
Quote Anchor link
zonder md5 werkt hij wel als ik gewoon een test acount heb met wachtwoord test laat het md5 weg dan werkt hij perfect ppur als ik van md5 gebruik wil maken komen de gebruikersnaam en wachtwoord niet overheen
Gewijzigd op 05/04/2012 14:32:30 door gerhard timmerman
 
Yanick  vB

Yanick vB

05/04/2012 14:32:25
Quote Anchor link
O, ik heb me ook ooit rot gezocht op dit probleem en later bleek dat ik mijn table row in MySQL gelimiteerd had op 20 characters... Misschien heb jij dat ook?
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

05/04/2012 14:33:42
Quote Anchor link
heb de row op nvarchar(50) staan en hij heeft 32 nodig dus dat kan het helaas ook niet wezen
 
Erwin H

Erwin H

05/04/2012 14:36:39
Quote Anchor link
Gerhard timmerman op 05/04/2012 14:30:59:
zonder md5 werkt hij wel als ik gewoon een test acount heb met wachtwoord test laat het md5 weg dan werkt hij perfect ppur als ik van md5 gebruik wil maken komen de gebruikersnaam en wachtwoord niet overheen

Mijn vraag blijft staan.
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

05/04/2012 14:40:05
Quote Anchor link
maar heb het probleem al gevonden mijn stored logt alles. en heb gekeken wat daar bij wachtwoord staat. maar die generator werkte gewoon tegen dat was alles bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.