hoe haal ik getal op uit mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lex moen

lex moen

30/04/2016 14:06:48
Quote Anchor link
Ik heb een mooi javascriptje voor het maken van een staafdiagam. Alleen, er staan waarden in (bij y) en die vaste waarden wil ik vervangen door een getal uit de database. maar hoe doe ik dat? het getal vervangen door $x en die een waarde geven uit mysql wil hij niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
<!DOCTYPE HTML>
<html>

<head>  
 <script src="http://canvasjs.com/assets/script/canvasjs.min.js"></script>



    <script type="text/javascript">
    window.onload = function () {
        var chart = new CanvasJS.Chart("schoothond", {

            title:{
                text:"Verkiezing van de Republikein van het Jaar 2016"                

            },
                        animationEnabled: true,
            axisX:{
                interval: 1,
                gridThickness: 0,
                labelFontSize: 10,
                labelFontStyle: "normal",
                labelFontWeight: "normal",
                labelFontFamily: "Lucida Sans Unicode"

            },
            axisY2:{
                interlacedColor: "rgba(1,77,101,.2)",
                gridColor: "rgba(1,77,101,.1)"

            },

            data: [
            {    
                type: "bar",
                name: "companies",
                axisYType: "secondary",
                color: "#014D65",                
                dataPoints: [
                
                {y: 5, label: "Sweden"  },
                {y: 6, label: "Taiwan"  },
                {y: 7, label: "Russia"  },
                {y: 8, label: "Spain"  },
                {y: 8, label: "Brazil"  },
                {y: 8, label: "India"  },
                {y: 9, label: "Italy"  },
                {y: 9, label: "Australia"  },
                {y: 12, label: "Canada"  },
                {y: 13, label: "South Korea"  },
                {y: 13, label: "Netherlands"  },
                {y: 15, label: "Switzerland"  },
                {y: 28, label: "Britain" },
                {y: 32, label: "Germany"   },
                {y: 32, label: "France"  },
                {y: 68, label: "Japan"   },
                {y: 73, label: "China"},
                {y: 132, label: "US" }
                ]
            }
            
            ]
        });

chart.render();
}
</script>

 <script src="http://canvasjs.com/assets/script/canvasjs.min.js"></script>



    <script type="text/javascript">
    window.onload = function () {
        var chart = new CanvasJS.Chart("chartContainer", {

            title:{
                text:"Verkiezing van het schoothondje van Oranje 2016"                

            },
                        animationEnabled: true,
            axisX:{
                interval: 1,
                gridThickness: 0,
                labelFontSize: 10,
                labelFontStyle: "normal",
                labelFontWeight: "normal",
                labelFontFamily: "Lucida Sans Unicode"

            },
            axisY2:{
                interlacedColor: "rgba(1,77,101,.2)",
                gridColor: "rgba(1,77,101,.1)"

            },

            data: [
            {    
                type: "bar",
                name: "companies",
                axisYType: "secondary",
                color: "#014D65",                
                dataPoints: [
                
                {y: 80, label: "Sweden"  },
                {y: 6, label: "Taiwan"  },
                {y: 7, label: "Russia"  },
                {y: 8, label: "Spain"  },
                {y: 8, label: "Brazil"  },
                {y: 8, label: "India"  },
                {y: 9, label: "Italy"  },
                {y: 9, label: "Australia"  },
                {y: 12, label: "Canada"  },
                {y: 13, label: "South Korea"  },
                {y: 13, label: "Netherlands"  },
                {y: 15, label: "Switzerland"  },
                {y: 28, label: "Britain" },
                {y: 32, label: "Germany"   },
                {y: 32, label: "France"  },
                {y: 68, label: "Japan"   },
                {y: 73, label: "China"},
                {y: 132, label: "US" }
                ]
            }
            
            ]
        });

chart.render();
}
</script>

<script type="text/javascript" src="/assets/script/canvasjs.min.js"></script>


</head>
<body>
    
        <div id="chartContainer" style="height: 300px; width: 100%;">
</div>
        <br><br><br>
        
<center>        <a href="/stemresultaat1.php">bekijk hier de resultaten van de verkiezing van de Republikein van het Jaar 2016</a></center>
    

</body>
</html>

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 02/05/2016 09:59:35 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:10:48
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/04/2016 14:12:13
Quote Anchor link
Quote:
het getal vervangen door $x en die een waarde geven uit mysql wil hij niet.

Heb je daar code van? Het bovenstaande stuk is niet echt relevant, dat is een plat HTML/CSS bestand. Je zult op een of andere manier een stuk code moeten hebben die communiceert met je database en de resultaten uitleest. Bijvoorbeeld via de scriptingtaal PHP. En dat (zowel PHP alsmede MySQL) moet je webserver weer ondersteunen om dit te kunnnen laten werken.

De integratie met JavaScript gebeurt pas aan het einde van de rit, en hoe dit gebeurt is eigenlijk niet eens zo relevant. Je moet eerst op een of andere manier kunnen praten met je database.

Daarbij moet er ook informatie in je database zitten. Heb je al een of meer database-tabellen gecreëerd en gevuld met data?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.