Hoe iets anders opvragen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/02/2011 21:34:09
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een scriptje, maar ik kom er niet helemaal uit.

Ik post in de kolom user, het userid van die user.

Dat werkt allemaal.

Nu moet ik uit de Tabel Users de plaatsnaam halen, dus dan moet dat met het id uit die kolom.
Al verschillende dingen geprobeerd maar niks werkt.

Iemand een idee?

Mvg
Gewijzigd op 13/02/2011 21:37:46 door Kevin Blokzijl
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:24:13
 
Jasper DS

Jasper DS

13/02/2011 21:37:44
Quote Anchor link
wat heb je al?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/02/2011 21:39:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$getItems
= mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = '" .$item['user'] . "'");
$evenOdd = 'odd';

while ($items = mysql_fetch_assoc($getItems))
{

    echo '' .$items['plaatsnaam'] . '';
}

?>


Alleen hij laat niks zien :(
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

13/02/2011 21:43:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$userid
= 3;

$select = "SELECT userid, plaatsnaam FROM user WHERE userid = '" . mysql_real_escape_string($userid) . "';
$query = mysql_query($query);
$fetch = mysql_fetch_assoc($query);

echo '
user' . $fetch['userid'] .' komt uit ' .$fetch['plaatsnaam'];
?>
Gewijzigd op 13/02/2011 21:49:52 door Jordi Kroon
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/02/2011 21:45:45
Quote Anchor link
Jordi kroon op 13/02/2011 21:43:55:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$userid
= 3;

$select = "SELECT userid, plaatsnaam FROM user WHERE userid = "' . mysql_real_escape_string($userid) . '";
$query = mysql_query($query);
$fetch = mysql_fetch_assoc($query);

echo 'user' . $fetch['userid'] .' komt uit ' .$fetch['plaatsnaam'];
?>


Het userid is niet altijd 3?

Toevoeging op 13/02/2011 21:50:32:

En een raar script? ik hoef de userid niet uit user te halen?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

13/02/2011 21:51:47
Quote Anchor link
Nee klopt ik verzin even dit omdat ik niet weet wat je invult in de select. Dus gebruik ik even userid = 3
Ook de code even gewijzd omdat ik de enkele en dubbele quotes even had verwisseld
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/02/2011 21:54:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php SELECT * FROM users WHERE id = '" .$item['user'] . "' ?>


Dit is de select
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

13/02/2011 21:58:30
Quote Anchor link
Dan vervang je jou code met dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$userid
= 3;

$select = "SELECT userid, plaatsnaam FROM user WHERE userid = '" . mysql_real_escape_string($item['user']) . "'";
$query = mysql_query($select);
$fetch = mysql_fetch_assoc($query);

echo $fetch['plaatsnaam'];
?>


Toevoeging op 13/02/2011 22:02:29:

Klein foutje xD moeilijk schrijven op je ipod
Gewijzigd op 13/02/2011 22:01:58 door Jordi Kroon
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/02/2011 23:15:07
Quote Anchor link
Jordi kroon op 13/02/2011 21:58:30:
Dan vervang je jou code met dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$userid
= 3;

$select = "SELECT userid, plaatsnaam FROM user WHERE userid = '" . mysql_real_escape_string($item['user']) . "'";
$query = mysql_query($select);
$fetch = mysql_fetch_assoc($query);

echo $fetch['plaatsnaam'];
?>


Toevoeging op 13/02/2011 22:02:29:

Klein foutje xD moeilijk schrijven op je ipod

Ik snap je code niet echt.
Hoezo bovenaan $userid = 3; als k dat niet nodig ben.
En hoezo: userid, plaatsnaam ? Ik hoef alleen plaats er maar uit,

Mvg
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

13/02/2011 23:21:35
Quote Anchor link
Ik kan niet in je hele website kijken en ook niet weten hoe je database eruit ziet
Ik geef je code en jij moet weten hoe je het naar jou mate moet aanpassen verder kan ik je niet helpen
En andere hier denk ik ook niet
 

14/02/2011 08:57:35
Quote Anchor link
Apart gedoe..


Jordi kroon op 13/02/2011 23:21:35:
Ik kan niet in je hele website kijken en ook niet weten hoe je database eruit ziet
Ik geef je code en jij moet weten hoe je het naar jou mate moet aanpassen verder kan ik je niet helpen
En andere hier denk ik ook niet

Als je het doet, doe het dan goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$query
= "SELECT plaatsnaam FROM users WHERE id='" . (int) $item['user'] . "'"; // Er vanuit gaand dat userid altijd een cijfer (integer) is, dus kunnen we naar integer typecasten. In principe niet nodig als je zeker weet dat er een integer uit de database komt.

$result = mysql_query($query);

if(!$result)
{

    echo 'Er is wat misgegaan...';
}

elseif (mysql_num_rows($result) > 0) {
{

    while ($items = mysql_fetch_assoc($result))
    {

        #echo '' .$items['plaatsnaam'] . ''; // Wat voor onzin is dit? Lege strings concatten? Slaat nergens op.
        echo $items['plaatsnaam'];
    }
}

else
{
    echo 'Er kan niks worden getoond';
}

// Mysql close etc...
?>
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

14/02/2011 16:14:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

//Database gegevens

$try['connect'] = mysql_connect($cfg['host'], $cfg['user'], $cfg['pass']) or die(mysql_error());
$try['selectd'] = mysql_select_db($cfg['datb'], $try['connect']) or die (mysql_error());

$getItem = mysql_query("SELECT * FROM piraten WHERE id = 1");
$getItems = mysql_query("SELECT * FROM rapporten ORDER BY id");
$evenOdd = 'odd';

while ($items = mysql_fetch_assoc($getItem))
while ($item = mysql_fetch_assoc($getItems))
{

    echo '<tr><td width="60"></td><td class="stationInfo" title="' .$items['naam'] . ' - Telefoon: ' .$items['telefoon'] . '" style="cursor: default;">' .$items['naam'] . '</td><td>' .$item['freq'] . '</td><td>' .$items['locatie'] . '</td><td><img alt="" src="images/' .$item['monostereo'] . '.gif"></td><td><img alt="" src="images/' .$item['rds'] . '.gif"></td><td width="45">' .$item['db'] . ' ' .$item['db2'] . '</td><td class="stationInfo" style="cursor: default;">' .$item['opmerking'] . '</td><td>' .$item['tijd'] . '</td><td class="stationInfo" style="cursor: default;">' .$item['ontvanger'] . '</td></tr>';
}


$query = "SELECT plaatsnaam FROM users WHERE id='" . (int) $item['user'] . "'"; // Er vanuit gaand dat userid altijd een cijfer (integer) is, dus kunnen we naar integer typecasten. In principe niet nodig als je zeker weet dat er een integer uit de database komt.

$result = mysql_query($query);

if(!$result)
{

    echo 'Er is wat misgegaan...';
}

elseif (mysql_num_rows($result) > 0) {
{

    while ($items = mysql_fetch_assoc($result))
    {

        #echo '' .$items['plaatsnaam'] . ''; // Wat voor onzin is dit? Lege strings concatten? Slaat nergens op.
        echo $items['plaatsnaam'];
    }
}

else
{
    echo 'Er kan niks worden getoond';
}

// Mysql close etc...
?>


Dit is mijn pagina tot nu toe.
Zou je deze misschien even na willen kijken voor fouten etc?
Want krijg de hele tijd foutmeldingen.

Mvg, Kevin
 
Jasper hoi

jasper hoi

14/02/2011 16:17:43
Quote Anchor link
iets specifieker misschien, wat is de foutmelding die je krijgt?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

14/02/2011 16:33:33
Quote Anchor link
syntax error, unexpected T_ELSE
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/02/2011 16:38:38
Quote Anchor link
Kijk eens naar lijn 12 en 13.

Ik denk dat 1 van de twee genoeg is, De andere lijn verwijder je.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/02/2011 16:45:08
Quote Anchor link
Zie regel 26 je opent de elseif maar je sluit hem niet af

Toevoeging op 14/02/2011 16:47:00:

Dit :

$getItem = mysql_query("SELECT * FROM piraten WHERE id = 1 ");
$getItems = mysql_query("SELECT * FROM rapporten ORDER BY id");

Kan ook zo

$getItem = mysql_query("SELECT * FROM piraten WHERE id = 1 ORDER BY id");
Gewijzigd op 14/02/2011 16:48:30 door Jordi Kroon
 
Jasper DS

Jasper DS

14/02/2011 17:00:23
Quote Anchor link
Jordi kroon op 14/02/2011 16:45:08:
Kan ook zo

$getItem = mysql_query("SELECT * FROM piraten WHERE id = 1 ORDER BY id");



en waar gaat die piraten dan naartoe?
Gewijzigd op 14/02/2011 17:00:57 door Jasper DS
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

14/02/2011 17:48:01
Quote Anchor link
Ik haal eerst alle gegevens uit Tabel Rapporten.

Maar nu moet ik uit de tabel piraten de Naam halen.
Dat moet dus gebeuren bij het ID wat gepost is in Station.
 

14/02/2011 19:48:40
Quote Anchor link
Zoek eens op join.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.