hoe ik kan commentaar maken van deze php syntaxis onder?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johannes davidian

johannes davidian

29/10/2019 16:31:55
Quote Anchor link
Hallo,
hoe ik kan commentaar maken van deze hele php syntaxis onder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
            
            the_custom_logo();
            if ( is_front_page() && is_home() ) :
                
            ?>

                <h1 class="site-title"></h1>
                
                <?php
            else :
                ?>

                <p class="site-title"></p>
                <?php
            
            endif;
            $garage_description = get_bloginfo( 'description', 'display' );
            if ( $garage_description || is_customize_preview() ) :
                
            ?>


ik weet dat multple line comment is:
/* syntax */
en single line commennt is //

bedankt
johannes

Edit:
Code-tags geplaatst in het bericht. Gelieve dit voortaan zelf te doen.
Zie ook de opmaak-codes in de Veel Gestelde Vragen.
Alvast bedankt
Gewijzigd op 29/10/2019 16:36:16 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:15:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2019 16:38:32
Quote Anchor link
Je geeft het antwoord toch al?
Onthoud wel dat de multiline-comment alleen met zowel begin als eind comment-tag in een PHP-blok geldt. Nee, de rest erna wordt ook als comment gezien.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
/*
the_custom_logo();
if ( is_front_page() && is_home() ) :
*/

?>

                <h1 class="site-title"></h1>
                
                <?php
        /*
            else :
        */

                ?>
Gewijzigd op 29/10/2019 16:51:50 door - Ariën -
 
Johannes davidian

johannes davidian

29/10/2019 16:55:27
Quote Anchor link
dank u wel k heb het geprobeed maar ik kjg deze fout melding:

Jouw PHP-wijzigingen zijn teruggedraaid vanwege een fout op regel 48 in het bestand wp-

content/themes/garage/header.php. Repareer en probeer opnieuw.

syntax error, unexpected 'endif' (T_ENDIF), expecting end of file

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    <?php
            /*
            the_custom_logo();
            if ( is_front_page() && is_home() ) :
                */

            ?>

                <h1 class="site-title"></h1>
                
                <?php
            /*
            else :
            */

                ?>


johan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2019 17:06:50
Quote Anchor link
Error zegt het al....

Mijn code is ook niet compleet als je goed kijkt.
Ik ga geen complete hapklare code geven ;-)
 
Johannes davidian

johannes davidian

29/10/2019 17:08:57
Quote Anchor link
dank u wel ik heb opgelost op deze manier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
            /*
            the_custom_logo();
            if ( is_front_page() && is_home() ) :
                */

            ?>

                <h1 class="site-title"></h1>
                
                <?php
            /*
            else :
            */

                ?>

                <p class="site-title"></p>
                <?php
            /*
            endif;
            $garage_description = get_bloginfo( 'description', 'display' );
            if ( $garage_description || is_customize_preview() ) :
            */
    
            ?>

                <p class="site-description"><?php echo $garage_description; /* WPCS: xss ok. */ ?></p>
            <?php /*
            endif;
            */

            ?>


johan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2019 17:14:44
Quote Anchor link
Inactieve code in bestanden laten staan is zelden wenselijk, en al helemaal niet in een live omgeving.

Heb je de code misschien in een later stadium toch nog nodig: maak een apart template waar alle PHP-code is verwijderd (en gebruik deze) of maak een backup van het template en verwijder deze.
Heb je de code niet meer nodig: verwijder alle onnodige PHP-code.

Of nog beter: maak gebruik van een versiebeheersysteem, dan kun je deze wijzigingen altijd terugzoeken en hoef je dit alles niet apart bij te houden, dat doet het systeem voor jou.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2019 17:28:53
Quote Anchor link
Het opzetten van een versiebeheersysteem is leuk, maar vergt wel wat doorzettingsvermogen een redelijke leercurve, met betrekking tot conflictsituaties en het omgaan met branches.

Leuk voor een groot project voor een doorgewinterde programmeur. Maar voor iemand die niet veel daarmee doet is lekker hobby'en en backuppen ook een oplossing. Alleen administratief wat onhandig.
Gewijzigd op 29/10/2019 17:30:10 door - Ariën -
 
Johannes davidian

johannes davidian

29/10/2019 17:31:54
Quote Anchor link
bedankt voor alle informatie
johan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.