Hoe kan ik de keys plus de waardes laten zien in deze loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Snelle Jaap

Snelle Jaap

12/04/2018 10:58:31
Quote Anchor link
Ik heb van deze string:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
Formaat : 60 cm | Kleur : century oak | Materiaal : eik | Prijs: 45,00\
Formaat : 60 cm | Kleur : dark oak | Prijs: 45,00\
Formaat : 60 cm | Kleur : grey | Prijs: 45,00\
Formaat : 80 cm | Kleur : century oak | Prijs: 75,00\
Formaat : 80 cm | Kleur : dark oak | Prijs: 75,00\
Formaat : 80 cm | Kleur : grey | Prijs: 75,00\


Deze array gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Array
(
    [0] => Array
        (
            [Formaat] => 60 cm
            [Kleur] => century oak
            [Materiaal] => eik
            [Prijs] => 45,00
        )

    [1] => Array
        (
            [Formaat] => 60 cm
            [Kleur] => dark oak
            [Prijs] => 45,00
        )

    [2] => Array
        (
            [Formaat] => 60 cm
            [Kleur] => grey
            [Prijs] => 45,00
        )

    [3] => Array
        (
            [Formaat] => 80 cm
            [Kleur] => century oak
            [Prijs] => 75,00
        )

    [4] => Array
        (
            [Formaat] => 80 cm
            [Kleur] => dark oak
            [Prijs] => 75,00
        )

    [5] => Array
        (
            [Formaat] => 80 cm
            [Kleur] => grey
            [Prijs] => 75,00
        )

)


Met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<select class="productchoice">
    <option>Maak uw keuze</option>
    <?PHP
    $vars
=  $artikel['variabelen'];
    $variabelebackslash = explode('\\', $vars);
    // Maak een bruikbare array van bovenstaande string
    $varpijp = array_map(function($val){
        // Split
        $values = array_map('trim', explode('|', $val));

        // Split verder
        $keyvals = array_map(function($val) {
            // Split verder
            return array_map('trim', explode(':', $val));
        },
$values);

        // Maak een associative array met de variabele namen als keys
        return array_column($keyvals, 1, 0);
    },
$variabelebackslash);

    // Loop bovenstaande array binnen een select element
    foreach($varpijp as $productvar){
      // Filter eventuele lege resultaten eruit
      if(!empty($productvar)){
        if(!empty($productvar['Prijs'])){
          $varprijs = '+ € '.$productvar['Prijs'];
        }

        $productvars .= '<option>'.$productvar['Formaat'].' - '.$productvar['Kleur'].' '.$varprijs.'</option>';
      }
    }

    echo $productvars;
    ?>

</select>


Bovenstaande code geeft dit resultaat:

Afbeelding

Maar eigenlijk wil ik ook de keys laten zien zodat het er zo uitziet:

Afbeelding

Zoals je ziet staan alleen het formaat en de kleur er nu in, maar in mijn string staat ook materiaal. Ik wil graag dat ik oneindig opties kan invoeren. Dus ik moet die keys loopen samen met hun values en dat resultaat in die option tag stoppen.

Hierbinnen moet ik kijken welke keys er allemaal in elke arraylaag zitten en de waardes erbij tonen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
foreach($varpijp as $productvar){
      // Filter eventuele lege resultaten eruit
      if(!empty($productvar)){
        if(!empty($productvar['Prijs'])){
          $varprijs = '+  '.$productvar['Prijs'];
        }
        $productvars .= '<option>'.$productvar['Formaat'].' - '.$productvar['Kleur'].' '.$varprijs.'</option>';
      }
}


Hoe doe ik dat? Vooral die keys tonen lukt me niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:19:20
 
Jan R

Jan R

12/04/2018 11:25:31
Quote Anchor link
gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
foreach($varpijp as $key => $productvar)

ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
foreach($varpijp as $productvar)


Jan
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

12/04/2018 15:24:12
Quote Anchor link
Top thanks! Ik heb het nu werkend zoals ik wil.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/04/2018 16:38:21
Quote Anchor link
Hm. Op veel sites zie je ook Faceted Searches waarbij je aparte zoekblokjes hebt voor verschillende aspecten, zoals bijvoorbeeld voor SSD harde schijven, daar kun je sorteren op eigenschappen zoals prijs, merk, opslagcapaciteit et cetera. Misschien biedt dat hier uitkomst? Moet je wel even kijken wat je doet als bepaalde artikelen bepaalde eigenschappen niet hebben (zoals materiaal).

En als je invloed hebt op dat invoerformaat (die lap tekst in je oorspronkelijke bericht), stap hier snel vanaf, want dat is een compleet onhandelbaar formaat. Het kost veelste veel moeite om daar informatie uit te prutsen. Maak gebruik van JSON of een ander formaat, dat werkt echt stukken eenvoudiger.
Gewijzigd op 12/04/2018 16:39:50 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.