Hoe kan ik deze timestamp krijgen met PHP?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Snelle Jaap

Snelle Jaap

22/07/2020 13:38:03
Quote Anchor link
Op welke manier kan ik een timestamp krijgen in dit formaat: 2020-07-22T00:15:00+02:00 ?

Ik heb een lange array waar twee waardes in staan.

Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Array
(
    [payload] => Array
        (
          

            [1] => Array
                (
                    [van] => 2020-07-22T00:15:00+02:00
                    [tot] => 2020-07-22T00:30:00+02:00
                    [informatie] = testwaarde1
                )

            [2] => Array
                (
                    [van] => 2020-07-22T00:30:00+02:00
                    [tot] => 2020-07-22T00:45:00+02:00
                    [informatie] = testwaarde2
                )
        )

)


In deze hele array moet ik de key vinden waar van en tot binnen de huidige tijd vallen. Dus as het 00:18 is moet hij de waardes uit de 1e key pakken.

Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Ik dacht om de huidige tijd in een soortgelijk formaat te gieten en dan te kijken of die binnen van en tot valt via datetime (als dit werkt). Is er een betere manier?
Gewijzigd op 22/07/2020 13:38:40 door Snelle Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 13:58:15
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/07/2020 13:40:33
Quote Anchor link
strtotime(); ?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/07/2020 17:10:08
Quote Anchor link
2020-07-22T00:15:00+02:00 is een ISO-standaard, dit kun je dus gebruiken om een DateTime object te bouwen. Het is vrij makkelijk en handig om met datums te werken en te rekenen via de DateTime classes.

Vervolgens zou je een soortgelijk formaat kunnen gebruiken om vergelijkingen te doen om na te gaan in welk interval de "huidge tijd" valt. Hierbij moet je wel opletten dat je in eenzelfde tijdszone rekent, want "nu" (de tijd) voor ons betekent iets anders als "nu" voor iemand uit New York.

Je zou dus zoiets kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$in
= array(
    'payload' => array(
        1 => array('van' => '2020-07-22T00:15:00+02:00', 'tot' => '2020-07-22T00:30:00+02:00', 'informatie' => 'testwaarde1'),
        2 => array('van' => '2020-07-22T00:30:00+02:00', 'tot' => '2020-07-22T00:45:00+02:00', 'informatie' => 'testwaarde2'),
    ),
);


$tz = new DateTimeZone('Europe/Amsterdam');
$format = 'Y-m-d H:i:s';
$now = new DateTime('2020-07-22 00:18', $tz); // normaal gesproken zou dit de waarde 'now' (huidige datum+tijd) hebben

$index = false;
foreach ($in['payload'] as $k => $v) {
    $start = new DateTime($v['van']); // indien de timestamp een ingebouwde timezone heeft wordt het tweede argument genegeerd
    $end = new DateTime($v['tot']);

    // van en met $start, tot en zonder $end, want deze intervallen overlappen
    if ($start <= $now && $now < $end) {
        $index = $k;
        break;
    }
}


if ($index === false) {
    echo 'interval not found';
}
else {
    echo 'interval found on index '.$index.'<br>';
    echo 'current time: '.$now->format($format).'<br>';
    echo 'this is between '.$in['payload'][$index]['van'].' and '.$in['payload'][$index]['tot'].'<br>';
}

?>
[end]

edit: vereenvoudiging na de tip van @Ward
Gewijzigd op 23/07/2020 14:15:40 door Thomas van den Heuvel
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/07/2020 12:48:36
Quote Anchor link
Vanaf PHP 5.2.2 kun je DateTime-objecten direct met < en > vergelijken.

Als de "van"-DateTime > de gezochte DateTime, kun je dat tijdvak overslaan (en hoef je de "tot"-DateTime niet eens meer te converteren en controleren).

Als die array met DateTime-tijdvakken afkomstig is uit een database, dan zou ik overigens overwegen om het zoeken van een geschikt tijdvak te verplaatsen naar een query.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/07/2020 14:14:58
Quote Anchor link
En mogelijk kun je dit alles (deels) omdraaien. Indien het allemaal intervallen van een kwartier betreft (of als dit op een of andere manier vastligt), dan zou je ook van tevoren kunnen bepalen binnen welk tijdvak een tijd valt, en dan zou je specifiek naar dit tijdvak kunnen zoeken. Dit is waarschijnlijk ook waar je naartoe wilt als je hier een query voor bakt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.