Hoe kan ik een sum op een JOIN tabel doen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cees St

Cees St

08/05/2007 12:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Dit is mijn huidige statement
SELECT stat_user.name,stat_user.remos,stat_user.remhost,stat_user.lang,stat_user.browser SUM (stat_user_page.visits) AS stat_user_page.visits
FROM stat_user
LEFT JOIN stat_user_page stat_user_page ON stat_user_page.uid =stat_user.uid
//maar die geeft de volgende error
/*
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(stat_user_page.visits) AS stat_user_page.visits FROM stat_user LEFT JOIN stat_u' at line 1

*/

?>


stat_user_page.visits deze kolom komt uit de table die in de JOIN staat

Weet iemand waar ik alle MySQL error nummers mer verklaring kan vinden kan vinden.

Groet Cees
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:54:14
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/05/2007 12:54:00
Quote Anchor link
Zet achter die As eens total_visits, in plaats van stat_user_page.visits
 
Cees St

Cees St

08/05/2007 12:57:00
 
Cees St

Cees St

08/05/2007 13:05:00
Quote Anchor link
SQL-query: Documentatie

SELECT stat_user.name, stat_user.remos, stat_user.remhost, stat_user.lang, stat_user.browser, SUM( stat_user_page.visits ) AS total_val
FROM stat_user
LEFT JOIN stat_user_page stat_user_page ON stat_user_page.uid = stat_user.uid

MySQL retourneerde: Documentatie
#1140 - Mixing of GROUP columns (MIN(),MAX(),COUNT(),...) with no GROUP columns is illegal if there is no GROUP BY clause

Die JOIN lijkt het toch te doen
 
Cees St

Cees St

08/05/2007 13:08:00
Quote Anchor link
SELECT stat_user.name, stat_user.remos, stat_user.remhost, stat_user.lang, stat_user.browser, SUM( stat_user_page.visits ) AS total_val
FROM stat_user, stat_user_page
WHERE stat_user_page.uid = stat_user.uid
GROUP BY stat_user_page.uid

Dit werkt, ik zal hem terug zetten naar een JOIN en daar ook een GROUP BY roepen, waarschijnlijk werkt die dan wel.

Maar echt snappen doe ik dat niet

Groet Cees
 
Cees St

Cees St

08/05/2007 13:13:00
Quote Anchor link
En dit werkt dus ook...

SELECT stat_user.name, stat_user.remos, stat_user.remhost, stat_user.lang, stat_user.browser, SUM( stat_user_page.visits ) AS total_var
FROM stat_user
LEFT JOIN stat_user_page stat_user_page ON stat_user_page.uid = stat_user.uid
GROUP BY stat_user_page.uid

Met GROUP BY geen problemen, maar waar die JOIN dan nog voor is ....
 
Thijs X

Thijs X

08/05/2007 13:16:00
Quote Anchor link
Cees er zit niet voor niets een Edit knopje bij je bericht.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 
Cees St

Cees St

08/05/2007 13:33:00
Quote Anchor link
Dat heet voortschrijdend inzicht toch HAHAHAHA

bedankt!

Het probleem zat overigens in het feit dat er in de naam achter AS een "." dot in de naam van het veld voorkwam, daar doet die flauw over
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cees St
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/05/2007 15:50:00
Quote Anchor link
Dat zei robert dus al
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.